HABERLER

28.03.2016

BASKETBOL

Fenerbahçe:100 Beşiktaş Sompo Japan:80

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 23. haftasındaki derbi mücadelesinde Fenerbahçe ile karşılaştı. Rakibimiz maçı 100-80 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya Engin Atsür, Randy Culpepper, Tremmell Darden, Lamont Hamilton ve Chinemelu Elonu ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Randy Culpepper'ın isabetiyle geldi. Rakibimiz maça savunmada çok sert başladı ve hücumda da Bogdan Bogdanovic-Ekpe Udoh ikilisiyle üreterek öne fırladı. Siyah-beyazlılarımız ilk çeyrekte hücum ritmini bulmakta zorlandı. Rakibimiz ilk çeyrekte tempoyu ve oyunu kontrol eden taraftı. Ekibimiz çeyreğin sonunda Randy Culpepper’ın isabetleriyle oyunun içinde kalmaya çalıştı. Fenerbahçe ilk çeyreği 26-14 üstünlükle tamamladı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Randy Culpepper’ın orta mesafe isabetiyle geldi. Siyah-beyazlılarımız bu çeyreğe hücumda daha dinamik başladı. Çeyreğin başında Randy Culpepper’ın isabetleriyle aradaki sayı farkını eritmeye çalıştık. İlk yarının ortalarına gelinirken Fenerbahçe’nin hücum ritmi ve isabet oranı düştü. Ekibimiz oyunun bu bölümünde Randy Culpepper dışında başka bir atıcı bulamadı. Rakibimiz ilk yarının sonunda arka arkaya 3 sayılık isabetler bularak aradaki sayı farkını korudu. Sarı-lacivertli ekip soyunma odasına 49-33 önde gitti.   
 
3. çeyreğe tempolu başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Rakibimiz çeyreğin başında Bobby Dixon önderliğinde 15-0’lık bir seri yaparak aradaki sayı farkını iyice açtı. Siyah-beyazlılarımızın oyun motivasyonu bu çeyrek itibariyle düştü. Fenerbahçe bu çeyrekte oyunu domine etti ve siyah-beyazlılarımızı oyunun içine sokmadı. Rakibimiz final periyoduna 83-53 üstünlükle girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Enes Berkay Taşkıran’ın 3 sayılık isabetiyle geldi. Son çeyreğin başında Fenerbahçe oyunun temposunu rolantiye aldı. Maçın bu bölümünde 2 ekipte de genç oyuncular forma şansı buldu. Ekibimiz maçın son bölümünde Enes Berkay Taşkıran’ın isabetleriyle aradaki sayı farkını eritti. Fenerbahçe maçı 100-80 kazandı.
 
Siyah-beyazlılarımızda; Randy Culpepper 29 sayı, 4 ribaund, 4 asistle, Lamont Hamilton 16 sayı, 3 ribaundla, Enes Berkay Taşkıran ise 10 sayı, 2 ribaundla oynadı.
 
Basın Fotoğrafları İçin Tıklayınız 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı