HABERLER

29.01.2016

GÜNCEL HABERLER

Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi için İlk Adım Atıldı

BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri olarak bilinen tesis yeniden yapılandırılarak Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi adını alacak ve dünya standartlarına ulaşacak.

Proje için eski kamp binasının yıkım töreni Başkanımız Fikret Orman, Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz, Beşiktaş Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Gökhan Sarı, Kulüp Koordinatörümüz Levent Çifter, BJK İletişim Danışmanı Rıdvan Akar, BJK Medya Direktörü ve BJK TV Genel Müdürü Bülent Ülgen, Ökten ailesi, kurul ve kongre üyelerimiz, BJK Futbol Öz Kaynak Düzeni Sportif Direktörü Gökhan Keskin, Futbol Öz Kaynak Düzeni Koordinatörü ve Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, Futbol Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak, Bedensel Engelliler Şubesi Genel Menajerimiz Erdem Göksel, Futbol Altyapı teknik heyetimiz ve altyapı sporcularımız ile branşlarımızın idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Şan Ökten'in torunu Sefa Bağcı, tesisin Ökten ailesi için büyük önemi olduğunu belirterek, yeni tesislerle birlikte yeni zaferlerin Beşiktaş'ın olmasını diledi ve hayırlı olmasını temenni etti.
 
Başkanımız Fikret Orman yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
"Ben de Şan abiyi tanıma fırsatı elde ettim, Allah gani gani rahmet eylesin... O kuşak, Beşiktaş'a çok büyük hizmet etti. Bugün biz buralarda Beşiktaş'ın içinde bulunuyorsak o kuşağın gerçekten çok büyük hizmeti olmuştur. Ülkemizin imkanları geniş, kulübümüz de daha rahat imkanlarda. Ancak o günlerde kulübümüz bu imkanlara sahip değildi. O çınarlar yokluklar içinde mücadele ettiler. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. Bize düşen ise ceddimize sahip çıkmaktır. Biz onurlu bir tarihten geliyoruz. Kurucularımızdan bu yana yöneticilerimiz, sporcularımız düzgün insanlardı. Helal paralar kazandılar, Beşiktaş için zamanlarını harcadılar. Süleyman ağabeyin de önemli hizmetleri oldu. Bize düşen onlara sahip çıkmaktı. Burayı daha evvel yapmak istiyorduk ama önceliklerimiz ve mali koşullarımız itibariyle biraz geciktik. Gecikme için Ökten ailesinden özür diliyorum. 'Bunu yapmak bize düşer' demiştim ve yapacağız. Bir sene gibi bir süre içinde de bitirmek istiyorum. Allah nasip ederse hep beraber burada bulunan arkadaşlarımızla beraber Allah bize nasip etsin. Beşiktaşımıza hayırlı olsun, Allah nice nice temel atmalara, yeni tesisleri kazandırmaya nasip etsin."
 
Başkanımız Fikret Orman, Ökten ailesi ve altyapı sporcularımız ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Başkanımız, yıkım töreni için alanda bulunan davetlilerle birlikte eski binanın önünde toplandı. Daha sonra Başkanımız Fikret Orman, yıkım için iş makinasının sürücü koltuğuna geçerek ilk yıkımı gerçekleştirdi.
 
Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi
 
Çok amaçlı ve kulüp ihtiyaçlarına yönelik kullanılacak olan tesisin projesi hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Beşiktaş Belediyesi tarafından onaylandı. Toplam 6.000 m2 alanlı yeni binanın dışı cam kaplama olacak. Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi projesinin 12 ayda tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.
 
Dünden Bugüne Şan Ökten Tesisleri
 
Şan Ökten Tesisleri 1984 Yılında Beşiktaş’a Kazandırıldı
 
Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın girişimleriyle BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri’nin 49 yıllık intifa hakkı ve spor tesisleri işletmeciliği 1984 yılında Beşiktaş’a verildi. İlerleyen süreçte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 1997 yılında yapılan ek protokol ile 50.477 m2’lik parseli Beşiktaş’a sattı.
 
Şan Ökten İsminin Yaşatılması
 
Şan Ökten, 1987 yılında Beşiktaş’a Abant’ta kamp yeri seçmek için yola çıktı. Beşiktaş sevgisiyle çıktığı bu yolda trafik kazası geçirerek, yaşamını yitirdi. Ölümünün ardından ismi Fulya’daki tesislere verildi. Bu isim, Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ile birlikte uzun yıllar anılmaya ve yaşamaya devam edecek.
 
Zaman İçinde Yapılan Yenilemeler 
 
BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri’nde bulunan doğal çim saha daha iyi performans amaçlanarak suni çim ile yenilendi. 2008 yılında BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri depreme karşı dayanıklı olmadığı anlaşılınca, verilen raporlar neticesinde tesis binasında tadilata gidildi.
 
BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri Bir Neslin Büyümesine Şahit Oldu
 
BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri, Beşiktaş’a kazandırıldıktan sonra zaman içinde burada Futbol A Takımı’nın yanı sıra Beşiktaş Özkaynak Düzeni takımları da antrenmanlarını gerçekleştirdi. Beşiktaş’ın alt yaş kategorilerindeki takımları burada resmi maçlarını oynadı. BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri, Beşiktaş Futbol Okulları’na da ev sahipliği yaptı.