HABERLER

Beşiktaş'ın İstikrar Sembolü Sağ Beki: Kamil Üzülme

Kamil Üzülme 1930 yılında İstanbul Eyüp'te doğdu ve küçük yaşta futbola merak sardı. Koyu Beşiktaşlı ağabeyi Basri kendisini; "Haydi Kamil, iyi futbolcu ol da seni Beşiktaş'ta oynarken göreyim." diye teşvik etti. 14 yaşındayken Eyüp takımının kaptanı Feridun Kılıç'ın kendisini görüp beğenmesiyle genç yaşında Eyüp takımında forma giymeye başladı. Ardından İstanbulspor idarecileri tarafından beğenilince 1948 yılında İstanbul Ligi'nde top oynamaya başladı.

1950 senesinde Sadri Usuuğlu'ndan gelen teklifle çocukluk hayalleri gerçekleşti ve Beşiktaşımız'a transfer oldu. Beşiktaş formasıyla ilk maçını Ordu Milli Takımına karşı, ikinci maçını da İngilz Sunderland'a karşı oynadı. Ardıdan Beşiktaşımız'ın tarihi Amerika yolculuğuna dahil edildi. 1950 yılında Beşiktaş Spor Gazetesi'ne verdiği transferini anlatan demeçte şöyle dedi:"Ağabey, ben Beşiktaş'a transfer olmadım. Zaten futbola başladığım günden itibaren Beşiktaşlıydım."

Mücadeleyi seven futbolu, sağlam fiziği ve hava toplarındaki hakimiyetiyle kısa sürede Beşiktaş defansının vazgeçilmez oyuncusu olmayı başardı. Bir defans oyuncusunda olması gereken en önemli özelliğe, istikrara sahipti. Futboluyla asla belirli bir çizginin altına düşmedi. 10 yıl boyunca Beşiktaşımız'da hemen her maçta forma buldu. 325 maçta rakip kalelere 10 gol attı. İstanbul Ligi'nde 3, Türkiye Ligi'nde 2 şampiyonluk yaşadı.Ali İhsan Karayiğit'in takımdan ayrılmasından sonra takım kaptanlığını da üstlendi. Son derece efendi bir sporcu olan Kamil Üzülme, takım arkadaşları tarafından da çok sevildi. Beşiktaşımız'ın Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Real Madrid ile oynadığı tarihi maçlarda takım kaptanı Kamil Üzülme'ydi.

Kaynak: Vala Somalı / Beşiktaş Dergisi