HABERLER

Beşiktaşımızın Unutulmaz Futbolcularından Fani Madida

1992 yılında Beşiktaş’a transfer olan Madida, 1992-93 sezonunda Türkiye, Cumhurbaşkanlıgı ve TSYD kupaları şampiyonlukları elde eden kadrolarda oynadı. Siyah-Beyaz forma ile yetmiş altı maç oynayıp on altı gol attı rakip kalelere.

Beşiktaş 1990’lı yıllarda biri “Na’mağlup” olmak üzere üst üste üç kez Türkiye Ligi Birincisi olmuştu. O yıl verdiği temiz onurlu mücadeleye rağmen Ankara, Konya, İzmir ve Aydın’daki deplasman maçlarında attığı galibiyet golleri iptal edilmiş, üst üste elde etmek üzere olduğu dördüncü şampiyonluğu taraflı hakemler yüzünden gasp edilmişti.

Sağ açık, orta saha, sağ bek ve forvet olmak üzere birçok pozisyonda başarıyla ve istikrarla forma giyen Madida Beşiktaş’ta üç sezon forma giyerek en uzun süre oynayan yabancı futbolculardan biri oldu. Madida aynı zamanda Güney Afrika’da bir sezonda kupa ve lig maçlarında bir futbolcunun attığı en fazla gol rekorunun da sahibidir (Kırk iki maçta otuz dört gol ile yüzde 80.95 gol ortalaması). Bu rekoru 1991 yılından beri elinde bulunduran Madida, bu sayede “Yılın Futbolcusu” ödülünü de almıştır.

Vala Somalı / Beşiktaş Dergisi Sayı 158