HABERLER

13.01.2016

HENTBOL

Beşiktaş Mogaz Takımımızın İlk Yarı Değerlendirmesi

Geride kalan sezonu çifte kupayla tamamlayan Beşiktaş Mogaz Takımımız, 2015-16 sezonuna da Süper Kupa şampiyonluğu ile başladı.
 
Müfit Arın’ın öğrencileri Süper Kupa finalinde Merzifon Belediyesi’ni 36-33 yenerek kupayı müzemize getirdi.
 
Sezona Süper Kupa şampiyonluğunun verdiği moralle merhaba diyen Beşiktaş Mogaz Takımımız, ligdeki ilk maçında Süper Kupa finalinde karşılaştığı Merzifon Belediyesi’ni Süleyman Seba Spor Salonu’nda ağırladı ve rakibini yenerek lige galibiyetle başladı.
 
İlk üç maçından galip ayrılan siyah-beyazlılarımız, 4. hafta mücadelesinde konuk olduğu Bş. Bld. Ankaraspor’a başa baş geçen bir oyun sonrası üç farklı mağlup olmaktan kurtulamadı ve ligin ilk yarısındaki ilk ve tek mağlubiyetini aldı.
 
Beşiktaş Mogaz Takımımız, Bş. Bld. Ankaraspor maçından sonra oynadığı 8 maçtan da galip ayrılmasını bilerek önemli bir başarı elde etti.
 
Ligin ilk yarısında oynadığı 12 maçtan 11 galibiyet 1 mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş Mogaz Takımımız, ilk yarıyı 22 puanla lider tamamladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, attığı 394 golle ligin ilk yarısında en çok gol kaydeden ekip unvanına sahip olurken 93 averajla en yakın rakibi Bş. Bld. Ankaraspor’a 25 gol fark attı.
 
Müfit Arın’ın öğrencileri, ev sahibi olarak en farklı galibiyetini ligin 7. haftasında Ankara Hentbol İhtisas’a karşı aldı. Ekibimiz, rakibinin iki katı gol atarak sahadan 38-19 galip ayrıldı.
 
Beşiktaş Mogaz Takımımız, deplasmandaki en farklı galibiyetini ise ligin 2. haftasında M. Milli Piyango’ya karşı elde etti. Rakibinin 19 golüne 37 golle karşılık veren ekibimiz, salondan 18 farklı galip ayrıldı.
 
Parkenin Kartalları, başarılı grafiğini Türkiye Kupası’nda da sürdürmesini bildi.
 
Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda; Trabzonspor, Antalyaspor ve Serik Belediyespor ile grup maçlarına çıkan ekibimiz, oynadığı üç maçtan da galip ayrılarak grup lideri oldu ve adını bir üst tura yazdırdı.
 
VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde prestij mücadelesi veren Beşiktaş Mogaz Takımımız, sezonun ilk yarısında bu platformda on maça çıktı.
 
Siyah-beyazlılarımız, Avrupa arenasındaki tek galibiyetini HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb’e karşı 32-30’luk skorla aldı.
 
Beşiktaş Mogaz Takımımız, sezonun ikinci yarısına 31 Ocak’ta Merzifon Belediyesi ile Süper Lig 14. hafta mücadelesi oynayarak başlayacak.
 
VELUX EHF Şampiyonlar Ligi macerasına Şubat ayında oynayacağı maçlarla devam edecek Beşiktaş Mogaz Takımımız, Türkiye Kupası çeyrek finalinde ise Mart ayında M. Milli Piyango ile karşılaşacak.
Haber: Selçuk Genç