HABERLER

16.09.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:74 Unics Kazan:83

Erkek basketbol Takımımız, hazırlık maçında karşılaştığı Unics Kazan’a 83-74 mağlup oldu.

Gloria Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Maciej Lampe, Doğan Şenli, Muratcan Güler, Nate Wolters ve DJ Seeley beşiyle başladı.
 
Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede ilk 2 dakika 4-4 eşitlikle geçildi. Pota altını savunmakta güçlük çeken takımımız, rakibinin bu bölgeden bulduğu basketlere engel olamadı. Dış atışlarda çembere takılan siyah-beyazlılarımız, bu çeyreği 19-15 geride tamamladı.
 
İkinci çeyreğe takımımız, Muratcan Güler’in turnikesiyle kazanılan basketle başladı. İki ekibin de skor üretmekte zorlandığı çeyrekte ilk 4 dakikayı takımımız, 23-19 geride geçti. Alınan molanın ardından DJ Seeley ile 3 sayılık basket bulan siyah-beyazlılarımız, farkı 2’ye indirdi(27-25). Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte öne geçme şanlarını değerlendiremeyen Erkek Basketbol Takımımız, soyunma odasına 38-34 geride girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Muratcan Güler, Maciej lampe, Nate Wolters, Doğan Şenli ve DJ Seeley beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyreğe etkili başlayan ekibimiz, Lampe ve Seeley ile arka arkaya bulduğu basketlerle farkı 1’e indirdi(43-42). Farkı erittikten sonra pota altını savunmakta güçlük çeken ve rakibini sık sık faul çizgisine götüren takımımız, son 3 dakikaya 59-50 geride girdi. Son dakika içinde bulduğu basketlerle farkı eriten siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 63-58 geride tamamladı.
 
Son bölümde dış atışlarla hücumda etkili olmak isteyen ama istediği başarı yüzdesini yakalayamayan takımımız, farkın açılmasına da engel olamadı. Savunmada geride kalan çeyreklerde olduğu gibi pota altında açıklar vermeye devam eden siyah-beyazlılarımız, son 6 dakikaya 10 farkla geride girdi(73-63). Geride kalan sürede dış atışlardan bulduğu basketlerle farkı eritmeye çalışan takımımız, savunmada istediği direnci sahaya yansıtamadı ve karşılaşmadan 83-74 mağlubiyetle ayrıldı. 
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 14 sayıyla oynayan DJ Seeley olurken onu; 13 sayıyla Doğan Şenli, 12 sayıyla Maciej Lampe, 10'ar sayıyla da Engin Atsür ve Nate Wolters takip etti. 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı