HABERLER

08.08.2015

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

BJK Divan Kurulu’nun 2015 yılı 3. Olağan Toplantısı Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirildi.

Başkanımız Fikret Orman, Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Divan Kurulu Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
Divan Kurulu Başkanımız Av. Yalçın Karadeniz, toplantının açılış konuşmasında şunları söyledi:
 
“Yeni sezon başlıyor. Kulübümüz kendi imkanları içinde çok doğru transferler yaptı. Bu sezon şansımız da olursa ve daha önceki hayal kırıklıklarından ders çıkarırsak mutlu sona ulaşabiliriz. Yönetim, kısa süre içinde Türkiye’nin en iyi antrenörlerinden birini takımın başına getirdi. Şenol Güneş, kendini ispatlamış bir teknik adamdır. İnşallah hayırlı olur diye düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son haftalarda kaçırdık. Umarım yönetim kurulu bunun sebeplerini araştırmış ve analiz etmiştir. Varsa böyle bir analiz bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için bizimle paylaşılmalıdır. Divan Kurulu Üyelerimize toplantıya göstermiş oldukları ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür ederim.”
 
Karadeniz’in konuşmasından sonra Divan Kurulu Genel Sekreterimiz Dr. Sedat Piroğlu, Divan Başkanlık Kurulu’nun faaliyetleri hakkında Divan Kurulu Üyelerimize bilgilendirmede bulundu.
 
Denetim Kurulu raporunu Denetim Kurulu başkanımız Feyyaz Tuncel, Divan Kurulu Üyelerimizle paylaştı ve Kulübümüzün toplam borcunun 971.795.974 TL olduğunu açıkladı.
 
Başkanımız Fikret Orman’ın Konuşması
 
“Allah son dönemde yaşadığımız kayıplar için rahmet eylesin. Gelecek hafta Süleyman Seba’yı düzenleyeceğimiz etkinlikte anacağız. Kaybettiğimiz büyüklere Allah rahmet eylesin. Beşiktaş’a çok büyük hizmetleri oldu.
 
Beşiktaş, büyük bir organizasyon. Birçok şirketleri var. Bu şirketlerin hepsi genel kurul tarafından seçilmiş denetleme kurulu haricinde bağımsız kurumlar, SPK ve medya tarafından denetleniyor. Biz kimseyle raporları müzakere etmeyiz. Bir dahaki toplantıya tüm defterleri açalım. Üstünü örttüğümüz hiçbir şey yok. Bir heyet kurulsun. Bu rakamlar hepimizi rahatsız ediyor. Madem denetim kurulu raporuna ya da bağımsız rapora güvenilmiyor. O zaman yeni bir heyet kuralım ve araştırılsın. Bizim kapattığımız hiçbir şey yok. Kimse Beşiktaş’ın itibarını düşürmeye kalkmasın. Biz yaparken suçlu oluyoruz. Öncekiler hiçbir şey yapmadan hesap vermediler. Bize destek olunmasını istiyoruz. Stat yapılmadan önce üç senelik gelir 30 milyon USD idi. Vodafone Arena yapılınca üç senelik gelir 150 milyon USD olacak. Beşiktaş’ın borcu biz geldiğimizde 328 milyon TL idi. İnşaat başlayınca borcumuz artış trendine girmiş. Bir dahaki toplantıya umarım Vodafone Arena bitmiş ve borcumuz azalmış olur. Eski denetleme kurulu üyeleri ve maliyeci arkadaşlarımızdan bir ekip kurar inceleriz. Stat yapmadan rakiplerle mücadele etmek mümkün değil. Rakipler formalarına reklam bulamıyorlar. Beşiktaş’ı büyüterek bu borç sarmalından çıkacağımızı ifade ettik. 242 milyon TL para harcadık stat inşaatına şu ana kadar. Stat inşaatında bir kaza oldu. Şükür ki ölüm olmadı. 870 civarında personel çalışıyor Vodafone Arena için. Çatıdaki kaza, süreci biraz uzatacak gibi duruyor. İnşaat son sürat devam ediyor. Bir an evvel yuvamıza dönmek için gayret ediyoruz. Beşiktaş başkanı ve yönetim kurulu olarak gece gündüz çalışıyoruz. Yöneticilerin itibarlarını zedeleyen dedikodular yapılırsa burada görev yapacak insan bulamayız. Burada görev yapan insanları korumak camiaların görevidir. Kimse göbeğinden konuşmasın. Elinde belge olup açıklamayan namerttir.
 
Futbol Takımına beş transfer yaptık. İki oyuncumuzun satışını yaptık. 18 milyon Euro gelir elde ettik. Sezona oyuncularımıza borç olmadan giriyoruz. Takımın değeri her geçen gün artıyor. Bu yıl iyi bir sezon geçireceğiz. Hep al yaparak geldiğimiz nokta bellidir. O yüzden biz de satacağız ama daha iyisini alacağız. Menajerlik ücreti konusunda da dedikodular var. Bilen bildiğini açıklamazsa dedikodularla haysiyetimizle oynarsa karşılığını veriririm. Biz ince eleyip sık dokurken sadece lafla zan altında bırakmak ayıptır. Ödediğimiz komisyonlar ve oranları bellidir.
 
Kartal Yuvası’nı 26’dan 67 mağazaya çıkardık. Satışlar iyi gidiyor. Başkanın kiminle çalışacağına yine başkan karar verir. Başarıda da başarısızlıkta da biz hesap veririz. Biz geldiğimizde Kartal Yuvası malzeme alamıyordu. Geçen sene rakiplerin üzerinde forma satışı gerçekleştirdik. Stat bitince yüzde 35 büyüme olacak.
 
Şan Ökten Tesisleri’ni yıkmaya başlıyoruz önümüzdeki hafta. İnşaatına başlayacağız ve tamamlayacağız. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ni modernize ettik. Vodafone Arena ve BJK Nevzat Demir Tesisleri’nin çimine 1.7 milyon Euro harcıyoruz. Dünyanın en gelişmiş çim teknolojisini kullanıyoruz. Vodafone Arena’da hiçbir şeyin ucuzuna gitmedik. Pendik Tesisleri’ni güçlendireceğiz ve modernize edeceğiz. Mimari çalışmaları yaptık, inşaatına başlayacağız. Akatlar projesinin çizimleri yapıldı. İhale duyuruları yapılıyor. Divan Kurulu Üyeleri ve Kongre Üyeleri için ayrı mekanlar yapıyoruz. İzinleri aldıktan sonra size sunuyoruz.
 
Rıdvan Akar ve Bülent Ülgen var iletişim departmanının başında. İnanılmaz çalışmalar yapıyorlar. Metin Albayrak başta olmak üzere tüm iletişim departmanında çalışan arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Vodafone Arena’ya geçince BJK TV’nin yayın kalitesini yükseltmek için bir çalışma yapacağız. Reklam gelirlerimizi artırmaya başladık. BJK TV reklam gelirlerini artırıyor. Marka değerimiz yükseliyor. Şu an istediğimiz seviyede değil. Biraz daha yatırım yapmamız lazım.
 
Hatalarımız da oluyor. Sizlerden hatalarımızı yüzümüze söylemenizi istiyorum. Biz bunlara açığız.
 
Ben sandıktan kaçmam. Madem seçim isteniyor. Sandığı koyarız ortaya. Yönetici arkadaşlarım, stadın bitmediğini transferlerin yapılması gerektiğini söyledi. Onları yapalım sandığa gidelim dedim.
 
Statsız oynamak zor bir olay. Zor bir dönem geçirdik. Yönetimsel hatalar oldu. Sonunda hoca değişikliğine gittik. Kafamızda soru işaretleri vardı. Son 4 maçta şampiyonluk kaçtı. Eşik atlamada bir zaaf var.
 
Hakemlerle alakalı yeni bir MHK oluştu. Gerekli konuşmaları heyet başkanlarıyla yapıyoruz. Bunları kamuoyunda anlatmak tarzımız değil. İyi bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyoruz.”
 
Divan Kurulu Üyelerimiz söz alarak kürsüde görüşlerini ilettiler... Başkanımız Fikret Orman, daha sonra kürsüye gelerek Divan Kurulu Üyelerimizin sorularına yanıtlar verdi. Orman şunları söyledi:

“Basketbolda geçen sezon Erkek Basketbol Takımımızın play-off'a kalamamasının üzüntüsünü duyduk, bu sene önemli bir yatırım hamlesine giriştik. Bu sezon maçlarımızı daha büyük bir salonda oynayacağız. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Basketbol ve diğer amatör branşlarımız için devrim yaratacak projeler hazırlıyoruz.

Denetleme Kurulu'nun haricinde bir rapor hazırlamıyoruz. Onlara da müdahale etmek gibi bir durumumuz olmadığı gibi onlar da zaten böyle bir müdahaleyi kabul etmezler. Divan Başkanlığımız, Denetleme Kurulu haricinde borçları alt alta yazarak bir yorumda bulunuyor, ama biz bütün verileri Denetleme Kurulumuzun raporuna göre söylüyoruz. 

Soma'ya Beşiktaş Belediyesi Başkanı ile birlikte gittik. Orada belediyenin yapacağı yerlere Beşiktaş adının verileceğini söylemiştik, biz bunun dışında bir yer yapacağımızı söylemedik. Ayrıca İzmir derneğimiz okul ve lojman yaptı; ben de açılışta yer aldım. Derneklerimiz de Beşiktaş'ın gücüdür ve onlara da hizmetleri için teşekkür ediyorum. Çok istesek bile bizim bütçemiz müsait olmadığı için derneklerimizi ve kurumlarımı bu tür yatırımlar için teşvik ediyoruz. Fenerbahçe ve Chelsea ile birlikte yapılan turnuva Fenerbahçe'nin stadında oynandı ve gelirleri onlar topladı. Masraflar çıktıktan sonra da geriye kalan hasılat Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından 3 kulüp adına gönderildi, bize de bilgisi verildi. Gençlerbirliği maçının hasılatı da bildiğiniz gibi düşük olmuştur ve Soma'ya gönderilmiş olması lazım.

Vodafone Arena'nın yapımında değerli Asbaşkanım Umut Güner, çok güzel çalışmalar yapıyor. Kendisine teşekkür ediyorum, onunla çalışmaktan çok memnunum. 

Camiamıza iftar yemekleri verdik; sanatçılara, gazetecilere, kurul üyelerimize, eski yöneticilerimize... Birilerini ayırarak yaptığımız bir şey değil, camiamızın gücünü göstermek ve insanları toparlamak için bu tür yemeklere ihtiyaç duymaktayız.  

Gazeteciler arasında asla ayırım yapmıyorum. Gazetelerde ve sosyal medyadaki yazılardan etkilendiğim için uzak durmaya gayret ediyorum. Gazetecileri hedef gösterme gibi bir niyetimiz de asla olmamıştır. Taraftarlarımızı ve camiamızı rahatsız edecek yalan haber yapılmasını istemiyoruz. 

Hepimizin hayallerini süsleyen, Beşiktaşımızın malı olan stadımızı bir an önce bitirmek arzusundayız. Buradan loca ve koltuk alanların paraları ile yapıyoruz ve bir an önce açmak istiyoruz, mali verilerimizi stadımızla birlikte artırmak niyetindeyiz. 

Kulübümüzün saygınlığı çok önemli. Biz yönetim olarak kimseye gidip bir şey istemedik. Taraftarlarımıza kombine, bilet, şort vb. almalarını söyledik. Bunların kampanyalarını yapıyoruz, sonucunda da bir şey olmayınca üzüntü yaşıyoruz. 

Beşiktaş'ın evrakları zaten Denetleme Kurulu tarafından incelenen evraklar. Biz geldiğimiz zaman da incelettik. Geçmiş dönemlerle ilgili evrakları açıklarsak birilerinin hapse gireceği ile ilgili sözler söylediğim ifade edildi. Benim hiçbir zaman ve hiçbir yerde böyle bir söylemim olmamıştır. Bu evraklar geçmiş yönetimler ve Denetim Kurulları tarafından da incelenmiş, inceletilmiş evraklardır. 

Demirören, borcu verdiğinde kur 1400-1500 idi, şimdi neredeyse iki katı oldu. Bu para TL bazında olduğu için, döviz bazında yüzde 50 azalmış durumda. ‘Bu paranın büyük kısmını bağışlayın ve geri kalanı biz ödeyelim’ dedik.  Amacımız, Yıldırım Demirören'e olan borç konusunun da sulh yolu ile kapanmasıdır. 

Ben ve arkadaşlarımın birinci görevi Beşiktaş'ın menfaatlerini korumak ve Beşiktaş'ın menfaatlerine göre hareket etmektir. Biz de buna göre hareket ediyoruz.”
 
Divan Kurulu Toplantısı, Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil’in yaptığı teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.