HABERLER

30.07.2015

FUTBOL

Mario Gomez: ‘Beşiktaş’ta başarılı olacağıma inanıyorum’

Yeni transferimiz Mario Gomez, BJK TV’ye konuk oldu.

“Bu yeni macera nedeniyle heyecanlıyım. Hayatım futbol ve bundan zevk alıyorum.  Benim için tek kriter başarı. Başarılı olacağıma inanıyorum.
 
Gelmeden önce Türkiye’de oynamış Alman oyunculara sorular sordum. Hilbert bana bilgi verdi. Beşiktaş’ın dünyanın en iyi taraftar topluluğuna sahip olduğunu anlattı. Burada muhteşem bir karşılama gördüm.
 
Yaşadığım başarıları burada tekrarlamak istiyorum. Gol sayım düşmüş olabilir ama şanssız sakatlıklar yaşamıştım. Şimdi onlar geride kaldı. Fizik ve mental olarak hazır durumdayım. Beşiktaş formasıyla başarı göstererek gelecek yaz yapılan Avrupa şampiyonasına Alman milli takımıyla gitmek istiyorum.
 
Fiorentina ile beraber yoğun bir çalışma temposu yaşadım. İki üç gün antrenman kaybım var ama onu da kampta özel antrenman programlarıyla kapatabilirim. Lig başlayana kadar tamamen hazır hale geleceğim.
 
Takımda birçok Almanca konuşan oyuncu var. Beck ile de konuşma fırsatım oldu ve Beck bana Beşiktaş’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu anlattı. Sosa’yı da tanıyorum beraber oynadık. Takıma uyum konusunda zorlanacağıma inanmıyorum.
 
Takımdaki genç oyunculara tecrübelerimi aktarmaya hazırım. Tecrübeli oyuncular, genç oyunculara çok fazla bilgi aktarabilir.
 
Başarı endeksli olarak çalışırsak elimden geldiği kadar yüksek skorlara çıkmaya çalışırım. Kendimi sezon öncesi hedeflemiyorum. Önemli olan şampiyon olmak ve kupalar kazanmak. İşimiz çok kolay değil.
 
Kulübün bana yaklaşımı çok sıcak oldu. İdareciler beni etkiledi. Fiorentina’da mutluydum. Bana gösterilen ilgi burada olmama neden oldu.
 
Çoğu zaman 33 numaralı formayı giydim. O forma boşsa onu giymek isterim. İlk yıllarımda da 9 numaralı formayı giymiştim.
 
Formayı sevdim. Siyah ve beyaz sevdiğim renkler arasındadır.
 
Çok heyecanlıyım. Ligin bir an önce başlamasını istiyorum. Yakın zamanda taraftararımızla Vodafone Arena’da buluşmak istiyorum.”