HABERLER

24.07.2015

FUTBOL

Sarper Çetinkaya’dan Açıklamalar

Sağlık Kurulu Başkanımız Sarper Çetinkaya; Veli Kavlak, Tolgay Arslan ve Ömer Şişmanoğlu’nun sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

“Veli Kavlak bugün kampa geldi. Durumunu bildirdi. Kendisine yapılan tedaviler hakkında açıklamalarda bulundu. Rehabilitasyon süreci devam ediyor. Yapılacak birkaç tetkiki daha var. Durumu birkaç güne netleşecektir.
 
Veli’nin omzunda bir yıl önce yırtık oluşmuştu. Almanya’da operasyon geçirmişti. Uygulanan yöntem nedeniyle kol kaslarında kramp oluştu. Bu da Veli’nin performansını olumsuz etkiledi. Fizik tedaviye cevap vermediği için yurt dışına gitti. Biz de tedavinin yarıda kesilmesini istemedik. Tedavisi tamamlandıktan sonra nihai kararı vereceğiz. Veli’nin sakatlığında sorun tendonun kendisinde. Mekanik yapı etkilendiği için kasılmalar oluyor. Bu da Veli gibi ikili mücadelelere giren bir oyuncuyu olumsuz etkiliyor. Son tetkikler sonras ameliyat yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. İşlemler olumlu görünüyor ama bizim de testler yapmamız gerekiyor. İyi ihtimalle 2-3 ay arası bir sürede sahalara dönecektir. Cerrahi müdahale gerekirse süre uzayabilir. Veli’nin futbol hayatının bitmesi gibi bir durum yok. Sadece süre uzadıkça bonun ve bizim keyfimiz kaçıyor.
 
Ömer Şişmanoğlu’nun bacak ağrısı vardı. Dinlendiriyoruz. Yorgunluğu var. Önemli bir şeyi yok.
 
Tolgay Arslan’ın ne kıkırdakta ne de menisküsünde bir sorun yok. Kendisi Pazartesi ameliyat olacak.”