HABERLER

23.06.2015

GÜNCEL HABERLER

Ahmet Nur Çebi: ‘Futbolun tek sorumlusu Şenol Güneş’tir’

İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:
 
“Futbolun profesyonellerce yönetilmesi gerektiğini yönetim olarak ilk geldiğimizde de söylemiştik. Bunun sonucu olarak sportif direktör olarak Önder Özen’i göreve getirmiştik. Özen’in görevden ayrılması sonrası yürüyen düzene müdahale etmemek için sportif direktörlük konusunda herhangi bir adım atmamıştık. Futbol şubesinde benimle birlikte görev yapan Mete Vardar, Erdal Torunoğulları ve Berkan Gocay futbolun daha profesyonel bir şekilde yönetilmesi konusunda aynı fikirdeler. Şenol Güneş ile göreve gelmeden önce uzun süre konuştuk. Şenol Güneş, futbol şubesinin tek sorumlusu olabileceğini ekibiyle bunun üstesinden gelebileceğini belirtti ve anlaşma sağlandı. Futbol tamamen Şenol Güneş’e teslim edilmiştir. Bizler yönetici olarak görevimizi yaptık. Beraber çalıştığım Mete Vardar, Erdal Torunoğulları ve Berkan Gocay’a emekleri için teşekkür ederim.
 
Beşiktaş’ta futbolun artık profesyonellerce yönetileceğini ve mevcut yöneticilerin görevlerinin bundan sonra Şenol hocaya destek vermek olduğunu belirtmek istiyorum.
 
Beşiktaş’a hizmet etmek için etikete gerek yok. Seçilirken futbol şubesi başkanı diye gelmedik. Asil görevimiz yöneticilik yapmaktır. Çalışmaları denetlemek ve katkı yapmaktır. Her türlü konuda mücadeleye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Yapamayacağım yerde görevimi noktalamaya hazırım.
 
Değerli bir hocayla yola çıktık. Beşiktaş daha güzel günler görecektir. Herkes Şenol Güneş’e katkı vermelidir.
 
Voleyboldaki küme düşmeden, hentboldaki başarıdan ve futboldaki durumdan sorumluyum. Kurumsal çalışmayı feyz edinmiş bir insanım. Kulübe geldiğimden beri işleri profesyonellerin yürütmesi gerektiğini söyledim.
 
Futbol sisteminin başında Şenol Güneş sorumlu ve yetkili kılınmıştır. Yönetim kuruluna karşı Şenol Güneş sorumludur. Arada başka kimse olmayacaktır. Şenol Güneş’in ihtiyaç duyması halinde yönetim oluruyla ekibini takviye edebilir.
 
Beşiktaş’ın siyasetini başkan idare eder. Alacağı kararlara saygılıyız. Yönetim kurulundan istifa etmem söz konusu değil.
 
Ümraniye’nin kapıları bütün yöneticilere sonuna kadar açıktır. Gazetelerde bu konuyla ilgili çok dedikodular var. Ümraniye’ye gelir hocama katkımı veririm. Kongrenin kararı gereği her tesise istediğim zaman girer çıkarım. Yönetim içinde sürtüşme varmış gibi yazılmasını anlamıyorum.
 
Yönetim kurulu içinde bir gerilim görmüyorum. Kimseye kırgınlığım yok. İşler yapamayacağım duruma geldiği zaman koltuk meşgul etmenin anlamı olmadığını düşünüyorum.”
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu