HABERLER

Beşiktaş Efsaneleri: Gökhan Keskin

Futbol Tarihimizin En İyi Liberolarından: Gökhan Keskin

Beşiktaş’ta orta saha olarak başladığı kariyerini daha sonra libero olarak savunmada sürdürdü. 1985’ten 1995’e kadar oynadığı Siyah-Beyazlı formamız altında 5 Türkiye Ligi, 3 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık ve 5 TSYD Kupası şampiyonlukları kazandı. Aynı zamanda da Büyük Atamız’ın ideal sporcu tarifinin en belirgin örneği olan "zeki, çevik ve ahlaklıydı."

Beşiktaş, 1981-82 sezonunda 14 yıllık bir aradan sonra yeniden şampiyon olduğu zaman, ülke genelinde yer yerinden oynadı. 80’li yılların başında kurulan futbol okulları sayesinde doğru yol seçilmiş, alt yapının ilk ürünleri olan Gökhanlar, Rızalar, Ziyalar, Metinler, Aliler ve Feyyazlar art arda A Takım’daki yerlerini almış, 1982 ile 1992 arasındaki 10 yıla damgasını vuran Kara Kartal’ın kadrosu, şampiyonluklara yeniden ambargo koymakta gecikmemişti. Tıpkı 1940’lı yıllarda olduğu gibi...

Gökhan Keskin, Beşiktaş Alt Yapısı’ndan yetişip fışkırdığı için, "Beşiktaşlı duruşunu" sadece futbol sahalarında değil sosyal yaşamında da başarıyla uyguluyordu. Genç Takım ve amatör takımlarda yeterince piştikten sonra profesyonel olarak A Takım kadrosuna seçildi. 1985-86 sezonunda Beşiktaş orta sahasında oynadığı mükemmel oyunlarla geleceğin yıldızı olacağı mesajını verdi. Hava toplarındaki üstünlüğü, top tekniği ve oyunu okuyup arkadaşlarını yönlendirmedeki etkinliği ile orta saha için ideal oyuncu olduğunu kısa zamanda herkese kabul ettirdi. Yeri geldiğinde top tekniğini de sergilemekten geri kalmazdı. Kuvvetli fiziğine, süratini ve tükenmez nefes kabiliyetini de ekleyerek tam 90 dakika adeta arı gibi çalışarak, takımına azami fayda sağlardı.

Gordon Milne, Beşiktaş’ın başına geçtikten sonra "libero" oynamaya başladı. Bu mevkiide daha da başarılı oldu. Siyah-Beyazlı takım ile birlikte Milli Takım’ın da bu mevkiindeki "emniyet sibobu" kabul edildi. 1985 ile 1995 yılları arasında Siyah-Beyazlı forma ile 501 maç oynadı ve golleriyle rakip kaleleri 24 kez havalandırdı. 42’si A olmak üzere Ay-Yıldızlı formayı 56 defa giyerek “altın madalya” ile ödüllendirilmeye hak kazandı.

Kaynak: Vala Somalı - Beşiktaş Dergisi / Sayı 84