HABERLER

27.02.2015

FUTBOL

Fikret Orman:'Hedefimiz Beşiktaş'a Ligde ve Avrupa'da Kupalar Kazandırmak'

Başkanımız Fikret Orman, UEFA Avrupa Ligi'nde Club Brugge ile eşleşmemizin ardından açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman, UEFA Avrupa Ligi'nde Son 16'ya kalan bütün takımların güçlü olduğunu belirterek, "Öncelikle kura hayırlı olsun. Beşiktaş dün akşamki gibi oynarsa, kim çıkacağı hiç fark etmez. Camia olarak, ülke olarak, kenetlenmiş arkasına taraftarının desteğini almış bir takım var. Rakiplerin arasında Club Brugge içlerinde daha iyi bir kura gibi gözüküyor ama buraya kadar gelen 16 takımın tümü kuvvetli. Club Brugge, Belçika Ligi'nin önemli bir takımı ve bildiğim kadarıyla lider. En güzel yanı; doğum günümüzde 19 Mart'ta İstanbul'da maç yapacağız. Allah öyle nasip etti. inşallah halkımızı, Beşiktaşlıları ve tüm sporseverleri sevindereceğiz. Gittiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'Taraftarımızı lig maçlarında da tribünlere bekliyoruz'
Liverpool karşısındaki taraftar desteğine de dikkat çeken Fikret Orman, "Dün inanılmaz bir atmosfer vardı. Oraya gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Olimpiyat Stadı'nın yeri uzak, gidiş - gelişi problemi gibi şeylerle çok karşı karşıya kaldık. 'Seyir zevki yok gelmiyoruz' gibi, aynı stat aynı saatlerde hafta içi bir maç ve yaklaşık 80 bin kişiye oynadık. Bursaspor ile maç yaptık, 5000 bilet satıldı. Camia başkanı olarak sitemimi iletmek istiyorum. Takımımız taraftarı ile bütünleştiği zaman keyif veriyor. Dün de buna şahit olduk. Sadece Avrupa maçlarında değil, şampiyonluğa giderken tüm taraftarlarımıza lig maçlarında da ihtiyaç  var. Taraftarlarımızı tribüne bekliyoruz. Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor ve şampiyon olacağız. Beşiktaş dün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadı ve hafta sonu Ankara'ya gidiyor. Daha sonraki hafta Sivas'a gidiyoruz ve sonra Club Brugge'e gidiyoruz. Sürekli deplasmana gidiyoruz. Bu çocukların dinlenmeye, aileleriyle birlikte olmaya ihtiyaçları var. Fekararlığı hep birlikte yapmalıyız. El birlikteliğimiz ile, el ele tutuşmalıyız.  Slaven Bilic ve ekibinin inandığı gibi bütün camiamızın da kol kola birlikte olmasını, destek olmasını istiyoruz" dedi.

'Transfer yaparken sadece yeteneğine değil karakterine de bakıyoruz'
Transfer politikamız ile ilgili de konuşan Başkanımız, "Beşiktaş'ta kişisel bir transfer yapılmıyor. Kulüp başkanı transfer yapmaz. Yöneticisi veya hocası da yapmaz. Tek başına sadece scout ekibi de yapmaz. Bunu koordinasyon içerisinde götürüyoruz. Hocamızın istediği oyuncular oluyor ve yüzde yüz onun onayını alıyoruz, scout ekibine danışıyoruz. Ben de çoğu maça gidip canlı izliyorum. Sezon sonu yapacağımız bazı transferlerimiz var. Gidiyorum onları canlı seyrediyorum. Bu transferler otomatik olarak 'şurada şu boş' diye olmuyor. Tolgay Arslan için 2 sene evvel maçlarını canlı olarak gittim seyrettim. Ekibim, hocam, yönetici arkadaşlarım izliyor. Geçen sene sonunda yapmış olduğumuz Demba Ba, Jose Sosa, Gökhan Töre, Cenk Tosun transferleri... Hepsi strateji üzerine yapılmış transferler. Kış döneminde yaptığımız transferler için de aynı şeyler geçerli. Alexander Milosevic sakatlık geçirdi, o da takıma geldiğinde iyi performans gösterecektir. Bu futbolcuların karakteri, uyumuna bakıyoruz. Sahaya çıktıklarında 40 senelik Beşiktaşlı gibiler. Bizim ailemiz va burada huzuru sağlamaya çalışoyoruz" şeklinde konuştu.

'Ben ve arkadaşlarımın da en büyük hedefi bu kulübe birkaç tane Avrupa kupası getirmektir'
Takımımızın bütçesinin Avrupa devleriyle yarışacak hale geldiğini söyleyen Fikret Orman, "Beşiktaş kulübü bütçesel olarak Avrupa'nın çok önemli kulüplerinin bütçelerine yaklaştı. Hatta Club Brugge'in bütçesi Beşiktaş'ın bütçesinin yarısı değildir. Stadımızın açılması ile beraber Beşiktaş bunlardan 4 misli daha büyük bütçeli bir kulüp olacak. Bizden daha büyük kulüpler de var. Real Madrid, Barcelona, Chelsea gibi... Ama Sevilla, Villarreal'den daha büyük bütçeli takımız. Bunlar da kimsenin cebinden verdiği kaynaktan değil, kulüp yönetiminin organize ettiği sponsorluklar, Merchandise gelirleri, yani Beşiktaşlılar'ın parası. Arkamızda bu kadar güzel şehir, Boğaz'da Beşiktaş kulübü, dünyanın en güzel stadyumu... Büyük bütçeli bir kulübüz. En iyi kamp tesisleri, 112 yıllık bir camia, arkasında müthiş coşkulu bir taraftarı olan bir kulüp burası. Sevilla, bu kupayı bizden daha küçük bütçelerle alabiliyorsa Beşiktaş niye alamasın. Bu böyle ütopik bir şey değil, aksine çok normal bir şey. Ayıp olan alamamak. Ben ve arkadaşlarımın da en büyük hedefi, bu kulübe birkaç tane Avrupa kupası getirmektir" ifadesinde bulundu.

'Vodafone Arena'ya şampiyon olarak dönmek istiyoruz'
Takımımızın hedefleri hakkında da görüş bildiren Başkanımız, "Bizim için en önemli şey lig şampiyonluğudur. UEFA Avrupa Ligi önemsiz değil, ama lig şampiyonluğu bizim için daha önemli. Her maçımızı deplasmanda oynuyoruz. Maç yapıyoruz cepten para vererek statlar kiralıyoruz, güvenliklerini ödüyoruz. Kendi kaynakları ile stat yapan bir kulüp, geçmiş borçlarını ödemeyle yükümlü bir kulüp. Kimseye borservis borcumuz yoktur. Bu kulübün UEFA'da bir tane dosyası yoktur. Kendi stadımıza şampiyon olarak dönmek istiyoruz. UEFA bizim önümüze perde indiremez. Bizim birinci hedefimiz lig şampiyonluğudur. Stadı olmadan ve tüm maçlarını deplasmanda oynayarak şampiyon olmak mücize ve emek yoğunluğudur. Oyuncularım da bunun farkında. Beşiktaşlılar, Beşiktaş Kulübü ile biraraya gelmeleri ve takımlarının arkasında durmalarıyla bunlar aşılacaktır. Biz de kendi stadımıza, kendi alın terimiz ile dönmek istiyoruz. Yani şampiyon olarak" ifadlerini kullandı.

'Hocamıza güvenimiz tamdır'
Teknik direktörümüz Slaven Bilic'in geleceği ile ilgili de açıklama yapan Fikret Orman, "Slaven Bilic bir maçla değerlendirelecek bir teknik adam değildir. Bizim hocamıza, yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber güvenimiz tamdır. 1 yıl daha sözlemesi var. Beşiktaş'ta artık istikrarlı bir şeyler olması lazım. Beşiktaş'ın oyuncu ve teknik kadro istikrarı sağlandığı takdirde bu başarılara gidilebileceğine inanıyorum. Hocamızdan memnunuz ve uzun süreli kontrat yapacağız" dedi.