HABERLER

21.01.2015

GÜNCEL HABERLER

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden Beşiktaşımıza Özel Ödül

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kulübümüze, Teknik Direktörümüz Slaven Bilic ve futbolcumuz Veli Kavlak’a ödül takdim etti.

Futbolcumuz Veli Kavlak ve oyuncularımız, Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor ile oynadığımız ilk maçta hakemi uyararak rakip oyuncunun kırmızı kart görmesine engel olarak fair-play örneği sergilemişti. 

Adana Demirspor ile oynayacağı rövanş mücadelesi için Adana'ya giden Futbol Takımımıza, hem kent halkından hem de taraftarlarımızdan büyük bir ilgi gösterildi. 

Kafilemizi ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kulübümüze, Teknik Direktörümüz Slaven Bilic ve Veli Kavlak’a özel plaket takdim ederek, teşekkürlerini iletti. 

Ziyaret sırasında açıklama yapan Futbol A Takımı’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mete Vardar, ‘’Sayın Hüseyin Sözlü Başkanıma teşekkür ederiz. Bugün bizleri ziyaret etti ve onurlandırdı. Adana bizim için de Beşiktaş camiası için de çok önemli. Burada çok fazla kongre üyemiz, çok fazla taraftarımız var. Bugün bizlerle beraber olmaları bizleri onurlandırdı. Teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu. 

Beşiktaşımıza ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise şöyle konuştu:

"Türk Futbolunun güzide kulübü Beşiktaş’a Adana’da ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beşiktaş hakikaten Türk futbolunun özellikle centilmenlik noktasında yegane markası ve Adana Demirspor’la yapmış olduğu kupa maçında da bu fair-play ruhuna centilmenlik ruhuna yakışır tavrını, tarzını ve duruşunu göstermiştir. Bir futbolcunun bunu yapması ve ifade etmesi centilmenlik açısından çok takdire şayan. Beşiktaşlı futbolcunun da yapıyor olması aslında sürpriz değil. Beşiktaş'ı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Hem de kaybettiği bir maçta bunu yapıyor olması centilmenlik ruhunun yüksek olduğunu, ne kadar da takdire şayan olduğunu gösteriyor. Türk sporu için veciz bir ifadesi var önderimiz Atatürk’ün; ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ diyor. Veli, Atatürk’ün tarif ettiği sporcu; Atatürk’ün sporcusu ve Beşiktaş’ta Atatürk’ün tarif ettiği takım. Adana Demirspor seyircisini de bugün göreceksiniz Beşiktaş’ı bu centilmen tavrından dolayı alkışlayacaklardır."

Teknik Direktörümüz Slaven Bilic hakkında övgü dolu sözler sarf eden Hüseyin Sözlü, "Hocamız hem kendi ülke milli takımında hem de Türk sporunda önemli başarılara imza attı. Beşiktaş’ta disiplinli, centilmen ve futbolumuza kalite katan emeğini görüyoruz ve takdir ediyoruz" diye konuştu.

Teknik Direktörümüz Slaven Bilic ise, şunları söyledi: 

‘’Ben de burada sizlerin huzurunda Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu hareketiniz, jestiniz bizi oldukça gururlandırdı. Beşiktaş için burası gerçekten özel bir yer. Buranın Beşiktaş için çok özel bir anlamı var. Veli’nin yapmış olduğu hareketin, Beşiktaş takımının yapmış olduğu hareketin bu şekilde takdir edilmiş olması bizim açımızdan gerçekten çok önemli. Hem kendi adıma hem oyuncularım adına sizlere teşekkür ediyorum. Biz de bu jeste bu akşam burada iyi bir oyun çıkararak, Adana halkına seyir zevki yüksek bir oyun çıkararak karşılık vermeye çalışacağız.’’
 
Öte yandan Adana Beşiktaşlılar Derneği başkanı Mustafa Uğur Kızıl ve dernek üyeleri de Futbol Takımımızı Adana’da karşılayanlar arasında yer aldı.
 
Kızıl ve beraberindekiler, Teknik Direktörümüz Slaven Bilic’e futbolcularımız Tolga Zengin ve Demba Ba’ya kalem ve çiçek takdim ettiler.
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu