HABERLER

16.01.2015

GÜNCEL HABERLER

Fikret Orman: 'Yabancı kuralı Türk futbolu için hayırlı olsun'

Başkanımız Fikret Orman, Kulüpler Birliği toplantısının ardından BJK TV'ye açıklamalarda bulundu.

'Türk futbolu için hayırlı olsun'
Antalya'nın Belek ilçesinde yapılan Kulüpler Birliği toplatısının ardından BJK TV mikrofonlarına açıklamalarda bulunun Başkanımız Fikret Orman yeni yabancı oyuncu kuralı ile ilgili olarak, "Bizim fikrimiz yeni yabancı kuralının kademeli olarak hayata geçmesiydi ancak gördük ki bütün kulüpler buna çok sıcak bakıyor. Diğer bütün kulüpler sezon sonunda kuralın hayata geçmesini istiyordu. Sadece Eskişehirspor, bizimle aynı düşüncedeydi. Biz toplantıda da söylediğimiz gibi buna uyarız. Türk futbolu için endişelerimizi de ifade ettik. Türk futbolu için hayırlısı olsun. Artık bu saatten sonra yeni kurala göre kendimizi organize edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'Önümüzdeki yıl 8-9 yabancı ile oynarız'
Yabancı kuralının değişmesinin ardından Futbol Takımımız'ın transferde ve yapılanmada nasıl bir strateji izleyeceğinden bahseden Fikret Orman, "Aynı stratejimize devam edeceğiz. Bu kural stratejimizde fazla bir şey değiştirmeyecek. İstikrarlı bir büyümenin ancak yerli oyuncularla, Beşiktaş ile gönül bağı olan oyuncularla olabileceğine inanıyoruz. Yine genç oyuncular yetiştirmeye, yerli oyunculara ve altyapımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. Yeni kural bizi fazla etkilemeyecek çünkü bizim kurduğumuz ve planladığımız kadro ortada. Önümüzdeki sene 14 yabancı oyuncu serbest diye 14 yabancımız olacak diye bir şey de yok. Tahmin ediyorum önümüzdeki yıl 8 ya da maksimum 9 yabancımız olur" dedi.

'Milosevic uzun süredir izlediğimiz bir futbolcuydu'
Yeni transferimiz Alexander Milosevic ile ilgili de yorumda bulunan Başaknımız Fikret Orman, "Milosevic uzun süredir izlediğimiz, kabiliyetli ve yetenekli bir futbolcu. Önemli bir istikbal vaadeden genç bir oyuncu. Tarama ekibimizin bulduğu bizim de izlediğimiz bir oyuncu. Hem bütçe olarak hem de kalite olarak takımımızın aradığı bir oyuncuydu" şeklinde konuştu.

Başkanımız Fikret Orman röportaj sırasında takımımıza stat konusunda yardımlarından dolayı İstanbul Başakşehir'in başkanı Göksel Gümüşdağ'a da teşekkür etti.

Deniz Atalay:'Türkiye'nin en iyi yerli oyuncularının oynadığı takımı yarattık'
As Başkan ve TFF ve Kulüpler Birliği nezdinde Kulüp Temsilcimiz Deniz Atalay ise yeni yabancı oyuncu kuralı ile ilgili olarak, "Öncelikle Türk futbolu için hayırlı olsun. Bu kararların detayları çok önemli. Eğer amaç Türk futbolunun kalkınmasıysa yerli oyuncularla ilgili ya da yerli oyuncuları oynatan kulüplerin nasıl etkileneceği, yararlanacağı gibi detayları önümüzdeki günlerde bekliyoruz. Biz bildiğiniz gibi daha önceki yıllarda yerli oyuncuya yatırım yaptık ve Türkiye'nin en iyi yerli oyuncularının oynadığı takımı yarattık. Milli Takım'a da çok fazla oyuncu veriyoruz. Amaç Türk futbolunu ileriye taşımaksa hayırlı olsun demekten başka bir şey yok" yorumunda bulundu.