HABERLER

02.01.2015

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman, Yılbaşı Gecesi BJK TV'ye Konuk Oldu

Başkanımız Fikret Orman, BJK TV’de yayınlanan ‘Başkanla Yılbaşı Özel’ programında önemli açıklamalarda bulundu.

BJK TV Genel Müdürü Bülent Ülgen ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkanımız Fikret Orman, geride kalan 2014 yılını değerlendirdi ve yeni yıldan beklentilerini açıkladı.
 
Başkanımız Fikret Orman’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
 
“2014’te güzel ve üzüntülü olayları yaşadık. Onursal Başkanımız Süleyman Seba’yı kaybettik. Süleyman abi keşke stadın açılışını görse ve başlama vuruşunu yapsaydı. Cenazesini tarihi İnönü Stadı’ndan kaldırdık. Onu iyi bir şekilde uğurladığımızı düşünüyorum. 2015 yılında Beşiktaş’ı iyi şeylerin beklediğini düşünüyorum. Kartalın uçma zamanı geldi.
 
Beşiktaşılık bir duruş demektir. Bu duruş maç sonuçlarına indirgenemez. Adana Demirspor maçında olanlar tüm Beşiktaşlıları mutlu etti. Kazansaydık bu kadar mutlu olmazdık. Centilmenlik içinde mücadele etmek şampiyonluk kadar değerli.
 
2014’te tesis yatırımlarına ağırlık verdik, bu devam edecek. Yatırımlarımızı kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Başkan dinamikleri harekete geçiren kişidir. Günde 2500 kişiyle fotoğraf çektiriyorum. Rol yapmıyorum. Sevdiğim için yapıyorum. Tüm sporseverlerle temas kuruyoruz. Beşiktaş herkesin gönlünde yer edinmiş bir kulüp. Beşiktaş’tan kimse rahatsız değil. Centilnenlik ve mütevazilik vazgeçilmez değerlerimiz.
 
Başkanlık gelip geçici. Ben yine taraftarlarımızın arasına döneceğim. Bu göreve alnım açık başım dik geldim. Tekrar aynı gururla arkadaşlarımın arasına dönmek istiyorum. Onursal Başkanımız Süleyman Seba’nın cenazesinde gördük ki Beşiktaş başkanı Türkiye’deki tüm kulüplerin başkanı olabiliyor. Biz de onun kadar iyi anılmayı diliyoruz.
 
Geçen yıl şampiyon olabilirdik. Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidebilirdik. Stadı bitirmek için daha hızlı olmalıydık. Statla alakalı geç kaldığımız her gün para ve prestij kaybediyoruz. Kupa maçı oynayacak stat bulamıyoruz.
 
Beşiktaş’ın taraftarlarıyla bütünleşebileceği bir stadı yok. Olimpiyat Stadı’nda hava yakalayamadık. Statsız şampiyon olmak istiyoruz. Dünya literatürüne girmek istiyoruz. Bizim oyuncularımız tüm branşlar için söylüyorum seçilmiş insanlardır. Değerlerimize uygun sporculardır.
 
Geçen sene futbolcularımız magazin gündemine geliyordu. Takımın kimyasını bozan oyuncularla yollarımızı ayırdık. Bu sene böyle bir sorun yaşamıyoruz.
 
Stadın açıldığını görmek bizim namusumuz. Hemen hemen locaları bitirdik. Maalesef bazı Beşiktaşlılar olumsuz yorumlar yaptı. Yönetimle beraber bu günlere geldik. Rakiplerimiz ellerindeki locaları satamadı. İyi çalışır iyi işler yaparsanız her şey güzel olur. Stadımızı Gururlan tişörtleriyle kol kola açmak istiyoruz. Stadı yapamazlar algısını yıktık. Stat bu sene bitecek. Futbol takımının şampiyonluğunu Vodafone Arena’da kutlamak istiyoruz. İstanbul’daki Beşiktaşlıların takıma sahip çıkmaları gerekiyor.
 
Sponsorluk konusunda güvenilir olmak farklılık yaratmak ve uygun maliyet çok önemlidir. Sponsorlarımız bizimle çalışmaktan çok memnunlar. Türkiye’de konuşulan tek stat Vodafone Arena. Kalde çok büyük bir sıçrama yaptı bizimle. Birçok malzeme yatırımı yaptılar. Mogaz hentbol takımımıza sponsor olduğu için çok mutlu. Rahmi Koç çok büyük bir Beşiktaşlı. Bize güvenmesini söyledim. 3-4 branşta bize yardımcı oluyor. Stadımızın ısıtma sistemini, aydınlatma ve skorboard işleri Koç grubu ile beraber olacak. İntegral basketbol takımımızla beraber olmaktan çok mutlu. Kimsenin göğsüne reklam alamadığı dönemde bizler önemli rakamlara anlaşmalar yaptık. Bu güvenle alakalıdır.
 
10 senedir çivi üstüne çivi çakılmadı. Bütün branşlar için yatırımlar yapıyoruz. Ümraniye’ye 600 bin Euro para ayıracağız. 10 bin kişilik bir salon yapacağız. Bütün amatör branşlar orada çalışabilecek. Beşiktaş Üniversitesi’ni kuracağız. Çok önemli insanları mütevelli heyetine alacağız.
 
Transferde hata yapmak istemiyoruz. Transfer edilecek futbolcunun karakteri çok önemli. Altyapıya yatırım yapacağız. Belki bir şehir takımına yatırım yapabiliriz. Evimde geceleri futbolcu izliyordum. Önder Özen ile beraber çalışıyorduk. Ahmet Nur Çebi çok prensiplidir. İyi yönetiyor.
 
Demba Ba, Beşiktaş’a uyan bir oyuncu. Jose Sosa da en az onun kadar karakterli bir oyuncu. Hiçbir futbolcu Beşiktaş markasının önünde değildir. Cenk Tosun de müthiş bir Beşiktaşlı.
 
Hentbolda şampiyonlar ligi için salon bulamadık Kocaeli’de oynadık. Barcelona maçını Ataköy’de oynayacağız. Onun çalışmasını yapacağız.
 
Göreve geldiğimde kimse para alamıyordu. Biz stat yaparken herkesin parasını ödüyoruz. Yeni yılda Beşiktaşlılara büyük iş düşüyor. Şampiyonluk yarışında taraftar desteği almalıyız. İnternetten yazmakla taraftar olunmuyor. Gerçek taraftar, ihtiyaç olduğunda takımın yanında olan taraftardır. Yardıma ihtiyacımız olduğunda yanımızda olanlar önemli. Maçlarda insanları takip ederim. Bugüne kadar yanımızda kimler varsa ileride yine onlar olacaklar.”