HABERLER

14.12.2014

BASKETBOL

Fenerbahçe:77 Beşiktaş:78

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL’nin 8.haftasında Fenerbahçe’yi deplasmanda 78-77 mağlup etti.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Basketbol Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse ve Basketbol Genel Direktörümüz Yiğiter Uluğ tribünden takip etti.
 
Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmaya; Tuğba Taşçı, Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Jordan Hooper ve Petra Kulichova beşiyle başladı.
 
Takımımız, karşılaşmaya Jordan Hooper’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte ilk 4 dakika 7-7 eşitlikle geçildi. Frida Eldebrink’in kısa mesafeden bulduğu basketle siyah-beyazlılarımız, çeyrekte son 5 dakikaya girilirken 9-7 öne geçti. Jordan Hooper ile hücumda etkili olan takımımız, skoru 14-9’a getirdi. Tuğba Taşçı’nın önderliğinde sahada iyi organize olan ekibimiz, çeyrekte son 4 dakikaya 17-11 önde girdi.  Farkı açma şanslarını değerlendiremeyen takımımız, bu çeyreği 23-22 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe siyah-beyazlılarımız, Tuğba Taşçı’nın 2 sayılık basketiyle başladı. Karşılılık basketlerle devam eden bu bölümde ilk 3 dakikayı takımımız, 27-25 önde geçti. Ziomara Morrison ile pota altından bulduğu sayılarla rakibinin öne geçme çabalarını sonuçsuz bırakan ekibimiz, ilk yarıda son 6 dakikaya 29-27 üstünlükle girdi. Ziomara Morrison ile pota altındaki etkinliğini devam ettiren siyah-beyazlılarımız, ilk yarıda son 2 dakikaya 36-35 önde girdi. Kalan sürede üstünlüğünü devam ettiremeyen takımımız, soyunma odasına 41-39 geride girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Gülşah Akkaya, Petra Kulichova, Tuğba Taşçı, Jordan Hooper ve Frida Eldebrink beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyreğe tutuk başlayan takımımız, ilk 4 dakika sonunda 10 sayı geriye düştü(53-43). Begüm Dalgalar ve Jordan Hooper ile arka arkaya basketler bulan siyah-beyazlılarımız, farkı 5’e indirdi(53-48). Baskısını arttıran ekibimiz, çeyrekte son 3 dakikaya girilirken farkı da 2’ye indirdi(55-53). Karşılıklı basketlerin olduğu kalan süre sonunda takımımız, bu bölümü 61-59 geride tamamladı.
 
Son bölümü siyah-beyazlılarımız, Ziomara Morrison’un pota altından bulduğu basketle başladı. Bu çeyrekte ilk 3 dakikayı takımımız, 65-64 geride geçti. Frida Eldebrink ve Joordan Hooper ile hücumda etkili olan ve savunma direncini arttıran ekibimiz, son 6 dakikaya girilirken 70-65 öne geçti. Mücadelenin son 4 dakikasına 70-69 Kadın Basketbol Takımımız’ın üstünlüğüyle girildi. Frida Eldebrink ve Gülşah Akkaya ile dış atışlarda başarılı olan ekibimiz, son 3 dakikaya 75-69 önde girdi. Son 2 dakikaya 75-75 eşitlikle girildi. Kalan sürede öne geçen ve üstünlüğünü koruyan Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 78-77 galibiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 22 sayıyla yıldızlaşan Jordan Hooper olurken onu; 16 sayıyla Frida Eldebrink, 13 sayıyla Ziomara ve 10 sayıyla da Tuğba Taşçı takip etti. 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı