HABERLER

10.12.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:93 Spartak Noginsk:72

Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup D Grubu 5. maçında Spartak Noginsk’i 93-72 mağlup etti.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız, Frida Eldebrink, Tuğba Taşçı, Gülşah Akkaya, Jordan Hooper ve Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, mücadeleye Petra’nın 2 sayılık basketiyle başladı. Pota altında iyi savunma yapan ekibimiz, rakibin sayı üretmesini engelledi. Rakip pota altında Frida ve Petra ile sayılar üreten ekibimiz, kısa sürede farkı açmayı başardı. Hücumda daha etkili performans sergileyen takımımız, birinci çeyreği 32-17 önde tamamladı.
 
Takımımız, ikinci çeyrekte etkili oyununu sürdürmeye devam etti. Hücumda Petra ile etkili olan takımımız, skoru 43-26’ya getirdi. Ekibimiz, Gülşah’ın kullandığı 2 faul atışından da sayı bulmayı başardı. Tuğba ile oyun kuran ekibimiz, ilk yarının son 1 dakikasına 47-30 önde girdi. Ziomara ile sayılar bulam takımımız, ilk yarıyı 49-33 önde tamamladı.
 
Takımımız, ikinci yarıya Frida Eldebrink, Tuğba Taşçı, Gülşah Akkaya, Jordan Hooper ve Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, ikinci yarıya Gülşah’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Tuğba ile oyun kuran ekibimiz, Petra ile sayılar bulmaya devam etti. Ziomara ile sayılar üreten ekibimiz, farkı 12 sayıya çıkardı. Takımımız, üçüncü çeyreğin son 3 dakikasına 62-50 önde girdi. Pota altında daha etkili oyun sergileyen ekibimiz, üçüncü çeyreği 68-52 önde tamamladı.
 
Takımımız, son çeyreğe hızlı başladı. Petra ve Frida ile sayılar bulan siyah-beyazlılarımız, farkı 20 sayıya çıkardı. Pota altında Begüm ile iyi savunma yapan ekibimiz, rakibin sayı bulmasını engelledi. Ekibimiz, son 5 dakikaya 76-58 önde girdi. Takımımız, Esra’nın 3 sayılık basketiyle skoru 81-61’e getirdi. Pota altında Petra ile hücum şansı yakalayan ekibimiz, bulduğu sayılarla farkın kapanmasını önledi. Çekişmeli geçen çeyreğin son dakikalarında rakibine sayı şansı tanımayan ekibimiz, salondan  93-72 galip ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz, 24 sayıyla Frida Eldebrink olurken onu 20 sayıyla Petra Kulichova ve 12 sayıyla Ziomara Morrison takip etti.
 
Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Şubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz HakanÖzköse, Başkan Danışmanımız Barbaros Yarkın, Basketbol Genel Direktörümüz Yiğiter Uluğ ve Taraftar ve Derrnekler Sorumlumuz Selçuk Kaynarkan karşılaşmayı tribünden takip etti.