HABERLER

04.12.2014

BASKETBOL

Horizont Minsk: 66 Beşiktaş:78

Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup D Grubu 4. maçında deplasmanda Horizont Minsk'i 78-66 mağlup etti.

Sports Complex Vitaliur’da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan takımımız, hem pota altında hem de dış atışlarda etkili bir performans sergiledi ve ilk çeyreği 31-15 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk dakikalar skor bulmakta zorlanan ve savunmada açıklar veren siyah-beyazlılarımız, farkın erimesine engel olamadı. Çeyrek son 5 dakikaya girilirken tekrar hücumda hareketlenen ekibimiz, soyunma odasına 47-37 önde girdi.

Üçüncü çeyrek karşılıklı kazanılan basketlerle başladı. İki takımında etkili savunma yaptığı bu bölümde karşılaşmanın ilk yarısına göre basket yüzdesi düşük kaldı. Siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 63-52 üstünlükle tamamladı.

Son çeyrekte rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bırakan ve kısa mesafeden bulduğu basketlerle farkı koruyan Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 78-66 galibiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 20 sayı ve 10 ribaundluk performansıyla yıldızlaşan Ziomara Morrison olurken onu; 18 sayı ve 7 ribaundla Frida Eldebrink, 11 sayı, 5 ribaundla Jordan Hooper ve 10 sayı, 7 ribaundla da Petra Kulichova takip etti.
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı