HABERLER

23.11.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:93 Edirne BLD. Edirnespor:85

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL’nin 5.haftasında Edirne BLD. Edirnespor’u 93-85 mağlup etti.

BJK İntegral Arena’da oynanan karşılaşmayı Basketbol Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse ve Basketbol Genel Direktörümüz Yiğiter Uluğ tribünden takip etti.
 
Karşılaşmaya takımımız; Frida Eldebrink, Jordan Hooper, Petra Kulichova, Esra Erden Atacan ve Gülşah Akkaya beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadaki ilk sayılarını Frida Eldebrink’in elinden kazandı. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte ilk 2 dakikayı takımımız, 5-4 geride geçti. Esra Erden Atacan ve Ziomara Morrison ile hücumda etkili olan ekibimiz, 4 dakika geride kalırken skora eşitlik getirdi(9-9). İki takımında karşılıklı dış atışlardan bulduğu basketlerin olduğu bu çeyrekte son 3 dakikaya siyah-beyazlılarımız, 16-14 önde girdi. Esra Erden Atacan’ın elinden bulduğu basketlerle farkı açan takımımız, ilk çeyreği 22-18 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe Frida Eldebrink’in arka arkaya bulduğu basketlerle başlayan takımımız, Esra Erden Atacan’ın da dış atışlardan bulduğu basketlere devam etmesiyle farkı açtı. Pota altında Ziomara Morrison ve Jordan Hooper ile etkili olan siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son dakikasında yaptığı top kayıpları sonrasında rakibinin hızlı hücumlardan bulduğu basketlere engel olamadı ve fark eridi. Kadın Basketbol Takımımız, soyunma odasına 47-43 önde girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Jordan Hooper, Ziomara Morrison, Esra Erden Atacan, Gülşah Akkaya ve Frida Eldebrink beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını takımımız, Frida Eldebrink’in 2 sayılık basketiyle kazandı. Siyah-beyazlılarımız, Gülşah Akkaya’nın hücumda hareketlenmesiyle ilk 3 dakikayı 56-49 önde geçti. Hücumda organize olmakta güçlük geçen takımımız, farkın erimesine de engel olamadı. Ekibimiz, rakibin dış atışlarına karşılık vermekte zorlandı ve çeyrek son 2 dakikaya 61-61 eşitlikle girildi. Jordan Hooper ve Begüm Dalgalar ile kalan sürede basketler bulan Kadın Basketbol Takımımız, bu çeyreği 66-63 önde tamamladı.
 
Dördüncü çeyreğe takımımız, Jordan Hooper’ın elinden kazandığı 2 sayılık basketle başladı. Karşılıklı basketlerle devam eden bu bölümde hücumda daha hareketli olan siyah-beyazlılarımız, son 4 dakikaya 78-73 üstünlükle girdi. Esra Erden Atacan’ın pota altından bulduğu basketle farkı açan ekibimiz, son 2 dakikaya 80-73 önde girdi. Kalan sürede üstünlüğünü korumayan takımımız, son hücumdan da yararlanamadı ve normal süre 83-83 eşitlikle sona erdi.
 
Uzatma bölümünde ilk dakika iki takım da skor üretemedi. Bu bölümde ilk sayılarını Gülşah Akkaya ile kazanan ekibimiz, 87-85 öne geçti. Kalan sürede üstünlüğünü sürdüren Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 93-85 galibiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 20 sayıyla yıldızlaşan Esra Erden Atacan olurken onu; 16 sayıyla Frida Eldebrink, 15’er sayıyla Ziomara Morrison ile Gülşah Akkaya ve 12 sayıyla da Jordan Hooper takip etti.
 
 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı