HABERLER

Beşiktaş RMK Marine Takımımız, İkinci Kez Avrupa Şampiyonluğu'nu Hedefliyor

Beşiktaş RMK Marine Takımımız, İspanya'nın Getafe kentinde düzenlenen Andre Vergauwen Kupası finallerinde, grubunda oynadığı 3 maçtan 2'sini kazandıktan sonra yarı finalde B. H. Tel-Aviv’i 80-63 mağlup ederek finale yükselme başarısı gösterdi.

Siyah-beyazlılarımız, 27 Nisan Pazar günü TSİ 13:15’te İspanya'nın Getafe kentindeki Cerro Buenavista Spor Salonu’nda oynanacak final müsabakasında, Almanya temsilcisi OeTTINGER RSB T. Thüringen ile karşılaşacak.

Takımımız, gruptaki ilk maçında Alman rakibine 88-67 mağlup olmuştu. OeTTINGER RSB T. Thüringen, kadrosunun büyük bir çoğunluğu yabancı isimlerden oluşan ve yüksek bütçesi ile turnuvanın en iddialı takımları arasında gösterilmekte.

Şu ana kadar oynadığı 4 maçta tek mağlubiyet alan ve 3 maçını kazanma başarısı sergileyen Beşiktaş RMK Marine Takımımız ise, yüksek bütçeli birçok Avrupa kulübünden daha iyi bir performans ortaya koydu ve finale yükselerek camiamızı gururlandırdı.

2011'DE AYNI KUPADA ŞAMPİYON OLDUK

Hatırlanacağı üzere Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, 2011 yılında İstanbul'da düzenlenen yine Andre Vergauwen Kupası'nda şampiyon olarak tarihimizde bir ilke imza atmıştı.

ÇİFTER: "OYUNCULARIMIZ SERGİLEDİKLERİ ÜSTÜN PERFORMANS İLE GURURUMUZU OKŞADI!

İspanya'nın Getafe kentinde takımımız ile birlikte bulunan Kulüp Genel Koordinatörümüz Levent Çifter, ilk hedefin finale yükselmek olduğunu belirtti ve internet sitemize şu açıklamaları yaptı: "Finalde umutluyuz ve takımımıza inanıyoruz. 2011 yılında Türkiye'de yapılan şampiyonayı Beşiktaşımız kazanmıştı, inşallah bir kez daha kupayı müzemize getiririz. Ancak böyle önemli organizasyonlarda final oynamanın da büyük bir başarı olduğunu söylemek isterim. Oyuncularımızın kendisinden çok daha yüksek bütçelerle kurulan takımlara karşı sergilediği üstün performans, gururumuzu okşadı ve bizi çok sevindirdiler. İlk hedefimiz finaldi, onu elde ettik. İnşallah Pazar günü de güzel haberler veririz."

ÇIPA: "KUPAYI KAZANMAK İÇİN SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIZ"

Beşiktaş RMK Marine Takımımız'ın Antrenörü Tacettin Çıpa, 48 saatte yoğun bir maç trafiği yaşayan tüm takımı kutladığını belirtti ve "Hakikaten çok zor bir turnuva. Bu kadar yoğun bir tempoda oyuncularımız üstün bir performans sergilediler. Bizleri mesajlarıyla yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle desteklerini hiç esirgemeyen Başkanımız Fikret Orman ve tüm yönetim kurulu üyelerimize, taraftarlarımıza ve camiamıza kupayı hediye etmek için elimizden geleni yapacağız. Sponsor desteği de çok önemli. Sayın Rahmi Koç ve Koç ailesine de teşekkür ediyorum. Finalde bizi zor bir maç bekliyor. Sonuna kadar savaşacağız ve kupayı müzemize getirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

GÖKSEL: "CAMİAMIZA KUPA HEDİYE ETMEK İSTİYORUZ"

Bedensel Engelliler Şubesi Genel Menajerimiz Erdem Göksel, Başkanımız Fikret Orman ve Yönetim Kurulu Üyelerimize sağladıkları destek için teşekkür etti ve "Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar ve finale yükselme başarısına hep birlikte ulaştık. Camiamıza kupa hediye etmek istiyoruz, bunun için mücadele edeceğiz" dedi.