HABERLER

08.03.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:80 TED Ankara Kolejliler:70

Kadın Basketbol Takımımız, ligin 23. haftasında TED Ankara Kolejliler’i 80-70 mağlup etti.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşmayı Basketbol Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse tribünden takip etti.
 
Takımımız karşılaşmaya; Gülşah Akkaya, Begüm Dalgalar, McBride, Kulichova ve Perovanovic ilk beşiyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarını takımımız, Perovanovic’in turnike basketiyle kazandı. Perovanovic ile arka arkaya basketler bulan takımımız, Kulichova’nın da skor katkı yapmasıyla farkı açtı. Begüm Dalgalar’ın dış atışlardaki başarılı performansıyla rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bırakan siyah-beyazlılarımız, ilk çeyreği 25-13 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe benchten gelen yeni bir beş ile başlayan takımımız, kısa bir süre savunmada sıkıntı yaşadı fakat hücumdaki performansıyla farkı korumayu başardı. Tuğba Taşçı ve Yasemin Horasan ile pota altını etkili kullanan siyah-beyazlılarımız, Deniz Boz’un da oyunu iyi yönlendirmesiyle soyunma odasına 44-28 üstünlükle girdi.  
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Begüm Dalgalar, Yasemin Horasan, Tuğba Taşçı, Perovanovic ve McBride beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını ekibimiz, Begüm Dalgalar’ın elinden kazandı. McBride ve Yasemin Horasan ile art arda basketler bulan takımımız, çeyrekte 2 dakika geride kalırken farkı 23’e çıkardı(53-30). Karşılıklı basketlerle devam eden bu bölümü siyah-beyazlılarımız, 65-47 üstünlükle tamamladı.
 
Son çeyreğe Nazlı Güler ve Yasemin Koç ile art arda bulduğu basketlerle başlayan takımımız, 2 dakika geride kalırken 72-53'lük skorla üstünlüğünü sürdürdü. Bu dakikadan sonra hücumlarında çembere takılan takımımız, rakibinin farkı eritmesine engel olamadı ve son 4 dakikaya 76-63 önde girdi. Skor bulmakta zorlanan ekibimiz, son 2 dakikaya 76-67 önde girdi. Son dakikalarda üstünlüğünü devam ettiren takımımız, karşılaşmadan 80-70 galibiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 16 sayıyla yıldızlaşan Perovanovic olurken onu 15 sayıyla oynayan Begüm Dalgalar takip etti.