HABERLER

02.03.2014

VOLEYBOL

Beşiktaş CEV Challenge Cup'ta Finalde

Bayan Voleybol Takımımız, CEV Challenge Cup’da finale yükseldi.

CEV Challenge Cup yarı final rövanş maçında Burhan Felek Voleybol Salonu’nda Polonya ekibi Impel Wroclaw’ı ağırlayan Bayan Voleybol Takımımız, adını kupada finale yazdırdı.
 
Karşılaşmayı Başkanımız Fikret Orman ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz tribünden takip etti.  
 
Takımımız, Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleye Dicle Nur Babat, Gabriela Koeva, Seda Eryüz, Selime İlyasoğolu, Marina Tumas, Paula Yamila Nizetich, Ayça(L) ilk altısıyla çıktı.      
 
İlk sete hızlı başlayan ve art arda sayılar kazanan takımımız, ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Moladan sonra kısa bir süre hücumlarda sıkıntı yaşasa da siyah-beyazlılarımız, Selime’nin servise geçmesiyle hücumda ritmini tekrar kazandı ve ikinci teknik molaya 16-11 üstünlükle girdi. Setin devamında sayı avantajını kaybeden takımımız, skorun eşitlenmesine engel olamadı. Son bölümünde etkili hücumlar yapan siyah-beyazlılarımız, seti 27-25 kazandı(1-0)
 
İkinci set karşılıklı kazanılan sayılarla başladı ve ilk teknik molaya takımımız, 8-7 önde girdi. Moladan sonra rakibinin hücumlarına karşılık vermekte zorlanan siyah-beyazlılarımız, ikinci teknik molaya 16-12 geride girdi. Setin devamında farkı kapatmayı başaramayan takımımız, bu seti 25-20 kaybetti(1-1).
 
Üçüncü sete hızlı başlayan takımımız, arka arkaya aldığı sayılarla rakibini mola almak zorunda bıraktı. İlk teknik molaya ekibimiz, 8-6 önde girdi. Moladan sonra hücumlarda rakibin bloklarına takılan takımımız, avantajını kaybetti ve ikinci teknik molaya 16-14 geride girdi. Setin kalan kısmında istediği oyunu ortaya koyamayan siyah-beyazlılarımız, bu seti 25-21 kaybetti(1-2).
 
Dördüncü sete tutuk başlayan ekibimiz, ilk teknik molaya 8-6 geride girdi. Moladan sonra savunma direncini arttran ve hücumda etkili olan siyah-beyazlılarımız, ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Moladan sonra başa baş geçen seti takımımız, 25-22 kazandı(2-2).
 
Tie-break seti karşılıklı kazanılan sayılarla başladı. Bu seti 15-9 maçı da 3-2 kaybetmesine rağmen Beşiktaş Bayan Voleybol Takımımız, CEV Challenge Cup’ta adını finale yazdırdı.
 
Bayan Voleybol Takımımız’ın CEV Challenge Cup finalindeki rakibi Rusya’dan Zarechie Odintsovo oldu.