HABERLER

Beşiktaş RMK Marine:105 Yalova Engelliler:47

Beşiktaş RMK Marine Takımımız, Süper Lig’in 11. haftasında Yalova Engelliler’i 105-47 mağlup etti.

Takımımız, Süleyman Seba Spor Salonu’nunda oynanan mücadeleye; Kaan Dalay, Suphiye Dağ, Mehmet Çetingöz, Bülent Yılmaz ve Vahid Gholamazad beşiyle başladı.
 
İlk yarıya hızlı başlayan siyah-beyazlılarımız, Kaan ve Mehmet ile sayılar üretti. Pota altında iyi savunma yapan ekibimiz, rakibin sayı üretmesine engel oldu. Hücumda Kaan’ın başarılı oyunuyla farkı açan siyah-beyazlılarımız, birinci periyotu 28-11 önde tamamladı.
 
İkinci periyotta etkili oyununu devam ettiren ekibimiz, pota altında iyi savunma yaparak rakibin farkı eritmesine engel oldu. Hücumda Vahid ve Kaan ikilisiyle sayılar üreten ekibimiz skoru 36-13’e getirdi. Siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 5 dakikasına 42-17 önde girdi. Deniz ile pota altında iyi savunma yapan ekibimiz rakip ataklara engel oldu. Hızlı oyununu skora yansıtan siyah-beyazlılarımız ikinci periyotu 25-10, ilk yarıyı 53-21 önde tamamladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, ikinci yarıya Kaan Dalay, Yasemin Güler, Mehmet Çetingöz, Aytaç Ercan ve Vahid Gholamazad beşiyle başladı.
 
İkinci yarıda ilk basketimizi Aytaç kaydetti. Orta alanda baskılı oynayan Mehmet, rakibin atak yapmasına engel oldu. Hücumda kolay pozisyonlar bulan ekibimiz, farkı 34 sayıya çıkardı. (59-25). Vahid ile 2 faul atışını değerlendiren ekibimiz, skoru 66-29’a getirdi. Hücumda Vahid ile etkili bir oyun sergileyen Kaan, farkı 40’a çıkaran sayıyı kaydetti. Siyah-beyazlılarımız, üçüncü periyotu 24-14 önde tamamladı (77-35).
 
Ekibimiz, son periyota Bülent’in 3 sayılık basketiyle başladı. Pota altında Bülent’in asistini değerlendiren Mehmet, farkı 45’e çıkaran sayıyı kaydetti. Siyah-beyazlılarımız, orta alanda baskılı oyunuyla rakibin farkı eritmesine engel oldu. Takımımız, son 5 dakikaya 91-39 üstünlükle girdi. Cafer ve Yasin ile hücumda etkili olan siyah-beyazlılarımız, skoru 99-41’e getirdi. Pota altında disiplinli bir savunma sergileyen ekibimiz, rakibin sayı bulmasına engel oldu. Baştan son üstün bir oyun sergileyen siyah-beyazlılarımız, salondan 105-47 galip ayrıldı.