HABERLER

22.02.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:52 Mersin BŞB.:60

Kadın Basketbol Takımımız, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 60-52 mağlup oldu.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşamayı Basketbol Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse tribünden takip etti. 
 
Takımımız karşılaşmaya; Tuğba Taşçı, McBride, Begüm Dalgalar,Perovanovic ve Kulichova beşiyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarını takımımız, Tuğba Taşçı’nın kısa mesafeden bulduğu basketle kazandı. İki takımında skor bulmakta zorlandığı bu çeyrekte ilk 4 dakika 2-2’lik eşitlikle geçildi. Begüm Dalgalar’ın hücumdaki performansıyla skor üstünlüğünü eline alan siyah-beyazlılarımız, etkili savunma yaptığı bu çeyreği 11-7 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe takımımız, Gülşah Akkaya’nın pota altından bulduğu basketle başladı. Hücumda McBride ile etkili olan siyah-beyazlılarımız, savunma art arda top kayıpları yaptı ve farkın erimesine engel olamadı. İlk yarıda son 3 dakikaya ekibimiz, 19-16 geride girdi. Begüm Dalgalar ve Perovanovic ile arka arkaya basketler bulan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının bitimine 1.5 dakika kala skora eşitlik getirdi(21-21). Kalan sürede öne geçme şanslarını değerlendiremeyen takımımız, soyunma odasına 26-24 geride girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Tuğba Taşçı, McBride, Begüm Dalgalar, Perovanovic ve Kulichova beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyreğe etkili başlayan takımımız, ilk dakikalarından ardından bu etkinliğini kaybetti ve savunmada açıklar verdi. Hücumlarda çembere takılan ve ribauntlarda sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılarımız, bu çeyreği 53-38 geride tamamladı.
 
Son çeyreğe hızlı başlayan takımımız, Perovanovic ve McBride ile bulduğu basketlerle farkı eritmeye başladı. Begüm Dalgalar’ın da skora katkı yapmasıyla ekibimiz, son 5 dakika girilirken farkı 8’e indirdi(55-47). Kalan sürede istedeği oyunu sahaya yansıtamayan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 60-52 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 18 sayıyla oynayan Begüm Dalgalar olurken onu; 11 sayıya Perovanovic ve 10 sayıyla oynayan McBride takip etti.