HABERLER

Başkanımız, Divan Kurulu'nda Açıklamalar Yaptı

BJK Divan Kurulu’nun 2014 Yılı 1. Olağan Toplantısı'nda Başkanımız Fikret Orman, gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı.

Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı'na Başkanımız Fikret Orman'ın yanı sıra; II. Başkan ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Genel Sekreterimiz Metin Albayrak, Sayman Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Ürkmezgil, Futbol Dış Transfer, Dış İlişkiler ve Boks Şubesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Torunoğulları, Voleybol, Hentbol, Bedensel Engelliler, Jimnastik, Atletizm, Satranç, Briç Şubeleri ile BJK Eğitim Kurumlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan, Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Berkan Gocay, Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Şubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse, Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mete Vardar, Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz, Divan Kurulu Üyelerimiz, Denetleme Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel, Denetleme Kurulu Üyelerimiz, Beşiktaş JK Şirketler Grubu Genel Koordinatörümüz Uğur Gökhan Sarı, Genel Koordinatörümüz Levent Çifter, BJK Medya ve İletişim Direktörümüz Tuğrul Yenidoğan ile çok sayıda üyemiz katıldı.

Divan Kurulu toplantısında bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, kendisi ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz hakkında yöneltilen eleştirilere yanıtlar verdi.

Fikret Orman, 21 ay önce göreve geldiklerini hatırlatarak, "Herkese borcumuz vardı. İçinde olduğumuz şu günde futbolcuların para alamadığını ve sahaya çıkmadıklarını duyuyor musunuz? 'Basketbolcular, voleybolcular para alamadı diye sahaya çıkmadı' duyuyor musunuz?" dedi.

Beşiktaşımızın büyük olduğu için sponsorluk anlaşmaları yapabildiklerini anlatan Başkanımız Fikret Orman, "Ben ve arkadaşlarım gayret göstermiştir, ama gayretten fazla bu Beşiktaş camiasının büyüklüğüyle alakalıdır. Böyle sponsorlukları yapabilsek kendi şirketlerimizde 200 milyon dolarlık sponsorluk bulurduk. Daha önce itibarımız nasıldıysa o hale getirdik" diye konuştu.

Tasarruf yaparak borcu kapatmanın artık mümkün olmadığını vurgulayan Orman, şöyle konuştu:

"Beşiktaş'ın sorunu borç yükünden daha fazla geliriyle rakiplerin geliri arasındaki farktır. Rakiplerimiz 500 bin forma satmaktadır. Bizim stat gelirimiz yok. Artık tasarruf yaparak borcu kapatmak mümkün değil. Kulübü küçülterek borcu ödemek mümkün değil, büyüteceğiz. Borç 483 milyon lira açıklandı. Bunun içinde stat yapılıyor."

Başkanımız Orman, yapımı süren Vodafone Arena Stadı ile ilgili polemiklere tepki gösterdi.

Stadın tamamlanması için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Fikret Orman, "Stadın durmasından memnunluk duyanlar var. Borçtan dolayı arkadaşlarımın yaptığı statta bir saat durmadık. Gece gündüz oradayız" ifadelerini kullandı.

Stadın kendi kaynaklarımızla yapıldığının altını çizen Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir senelik geliriyle bu stadı yapacağız.  'Stadın iznini alamazlar' dediler belgeleriyle açıkladım. Stadın icazetini Demirören, Sayın Başbakanla konuşarak aldı. Bütün işlere sıfırdan başladık.  Burası Türkiye'nin en zor noktasıdır. İznini aldık. Sanki babama yalı yapıyorum da onu alamıyorum. Neyin kıskançlığı? 'Yıkamazlar' dediler, 'AK Parti yıktıracak park yaptıracak ellerinden alıyorlar' dediler. Biz burasının stat olduğunu ve yapacağımızı söyledik.  Yıktık, 'parasını bulamazlar' dediler. Vodafone anlaşmasını yapınca o bitti. Sonra altında tarihi bir şehir çıkacaktı. Nereden gördüler altında tarihi eseri anlamadım. Bütün Taksim kazıldı otel yapıldı hiçbir tanesine... Bizim stadın olduğu yerde çıkardık. Kazdık, herkes de gördü ki hiçbir şey çıkmadı. Eksi altı kotunda, su seviyesinin altındayız. Allah bize yardım ediyor, ne yağmur yağdı ne altından su çıktı."

Ağustos ayında biteceği yönünde süre vermelerinin nedenlerini açıklayan Fikret Orman, "Niye süre verdik? Şu anda Bursaspor maçının oynanacağı yer yok. Emniyet maçı Olimpiyat Stadı'nda oynatmamızı istemiyor. İzmit'e, Adapazarı'na bakıyoruz. Turnike sistemi yok. Bu değirmenin suyu nereden gelecek? Stat gelirimiz yok, kira gelirlerimiz gidiyor. Forma satışından gelecek parayla mı olacak?" diye konuştu.

Stadın inşaatının başlamasından sonra da eleştirilerin devam ettiğini vurgulayan Fikret Orman, şöyle konuştu:

"Su derdi bitti, 'ruhsatı alamazlar' dediler ruhsatı aldık. Şimdi ruhsat sahteymiş. A bloğunun ruhsatı varmış C bloğun yokmuş. Pes yani. Ne diye rahatsızlık duyuluyor. Durdurulursa bize mi kazanç? Kendimiz için plan yaptığımız yok. Beşiktaş için yapıyoruz. Bu stadın durması kime, ne fayda sağlayacak? Ağustos'ta bitirmek zor tarihtir. Ama hep beraber kenetlenelim. Ağustos'ta bitiremeyeceğiz, rahat edecek misiniz? Ey arkadaşlar Ağustos'ta o stadı bitireceğiz, rahat olun."

Stat inşaatında çalışılan firmalarla ilgili eleştiriler konusunda Orman, "Benimle çalışmış şirketin kulübün ihalesine girmesinin ne sakıncası var? 200 işçi çalıştırıyorum. Biz hırsız mıyız? Yok kapılar arkasında kendi taşeronuna verdi. Bu fiyatla ikinci ihaleye çıkıyoruz. Bu fiyattan daha düşük yapan varsa farkını ben cebimden vereceğim" ifadelerini kullandı.

Kayseri Erciyesspor maçında kendisine yönelik olumsuz tezahüratta bulunan taraftarlara değinen Fikret Orman, "İsteyen istediği gibi bağırsın" dedi.

Galatasaray maçının ardından bazı taraftarlara dava açtıklarını hatırlatan Orman, "Son 8 senede 1.5 sene stadımız kapanmış. O arkadaşların hiçbirini bireysel olarak, toplu olarak tanımam. Hiçbir garezim yok. Beşiktaş taraftarı olduğu için kendime olan saygım kadar onlara saygım var. 8 bin kombine satıyoruz. Bunu alanları ve verdikleri parayı korumak bizim görevimiz değil mi? Bugüne kadar ceza verilmeden gitmiş. İçlerinde suçsuz varmış. Ben hakim, savcı, avukat değilim. Biz mi bulduk, hayır. Gitsinler mahkemede aklansınlar. Bu kulüp hepimizin kulübü. Kulübe zarar vermenin karşısında olmak zorundayız" diye konuştu.

"Ateşli taraftarlarımızla oynasak daha iyi durumda olmaz mıyız?" diyen Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ahmet Nur Çebi'ye söyledim. 'Yeni stadımızla beraber başlayalım' dedim. Ama tribünlerde dün küfürler, kulübe gelmeler. Arkadaş biz ne yaptık? Ben hayatta üç şeyden korkarım. Babamdan, Allah'tan ve kendimden korkarım. O oraya geldi diye kimseye pabuç bırakmam. İsteyen istediği gibi bağırsın. Topluluk içinde değil bireysel olarak gelsinler. Yüzüme söyleyeceklerini göreyim ben."

Başkanımız Fikret Orman, "Stadımız olmadığı halde ciromuz 11 milyondan 40 milyona çıkaracağız. Size suç duyurusu" dedi.

Bir kişinin mağazanın içinde yolsuzluk yaptığını vurgulayan Fikret Orman, "Kim bulmuş, biz bulmuşuz. Denetleme Kurulu mu bulmuş, biz bulmuşuz. Savcılığa suç duyurusunda bulunmuşuz. Yargıya taşımışız. Stat bittiğinde 500 milyon ciroyla yürütülen kulüp olacak. Tek tek bir şey yapamayız ki. Sistem getirilmesi lazım. Bilgisayar sistemi getiriliyor. Her şey kayıt altında, denetlenebilir ve nakit paradan uzaklaşan bir sistem getiriyoruz. Bunları bize ithaf etmek ayıp olur."

Çalışan sayısında artış olduğu yönündeki eleştirilere yanıt veren Orman, "Adam sayısında artış varmış. Bu stadı bizim adamlarımızla yapıyoruz. Orada çalışan herkes Beşiktaş AŞ'nin çalışanları. Yıkılan stadımızdan çıkan demir, bin 670 ton. Bu stadımız 20 bin ton demirle yapılıyor. Yapmış olduğumuz üstün çalışmadır, takdir edilecek çalışmadır. Oraya insan alıyoruz, almayacak mıyız? Kartal yuvaları büyüyor mağazalara insan almadan mı yürüyor?" şeklinde konuştu.

Her zaman herkesle yan yana olduğunu kaydeden Başkanımız Orman, "Dört tane araba, dört tane şoförüm varmış. Niye gelip bana söylemiyor musunuz? Ben bu camianın başkanıyım. Hepimizin Beşiktaş başkanına, hele bu dönemde sahip çıkmanız gerekiyor. Kimin için mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Eski başkanımız Yıldırım Demirören'den hesap sorması yönündeki taleplere değinen Orman, arzusunun mahkemeye gitmeden eski başkanın borcu bağışlaması yönünde olduğunu ifade etti.

Borcun artışıyla ilgili sıkıntılar olduğunu anlatan Orman, şöyle konuştu:

"Bu borç bir günde artmadı, adım adım arttı. Ben şimdi Demirören'e davalar açarım. Ticari davalar beş sene sürecek.  Sonucunda kazandığımız olacak, kaybettiğimiz olacak. Demirören, 'ben bunu bağışlayacağım' dedi. Hep o parayı bağışlatma arzusunda olduk. Toplumsal uzlaşı ile bunu yapma arzusunda olduk."

Kendi dönemlerindeki borcun titizlikle incelendiğine dikkati çeken Fikret Orman, "Bugünkü borç iyi inceleniyor. Yalnız bu hassasiyeti gösterenler 2004'ten 2012'ye kadar niye göstermedi? Sayın Demirören ile birkaç defa konuştuk. Toplumsal uzlaşı ile bağışlatmayı konuştuk. Her konuştuğum şeyi paylaşmak durumunda değilim. Hala büyük arzum ve isteğim toplumsal uzlaşı. Beşiktaş böylece beş sene, altı sene ticari mahkemelere, bilirkişilere gitmeyecek. Beşiktaş'ın borcu biraz daha aşağı düşecek. 'Demirören, Tabata'yı niye aldı?' Aldığı zaman sorsaydınız. Benim savcım yok, MİT teşkilatım yok. Kendi evraklarımıza bakıyoruz. Bizim transferlerimizle ilgili sorun yanıtlayayım" diye konuştu.

Haysiyetleriyle ve onurlarıyla uğraş verirken bu konulara maruz kalmanın kendilerini üzdüğünü anlatan Orman, "Bu yönetim kurulu sizlerin yönetim kuruludur. Sizlerin oylarıyla gelmiştir bize sahip çıkın" dedi.

Divan Kurulu toplantılarına babasının vefatının ardından özel işleri nedeniyle bir kez katılamadığını hatırlatan Orman, "Bundan sonra da katılacağım. Bu Beşiktaş camiasına ve divanına, gösterdiğimiz önemden ötürüdür. Son tüzük değişikliğiyle beraber sayımız arttı. Yönetim kurulumuzun yaptığı stadın içinde büyük büyük salon var. Ağırlayacak salonlar yapıyoruz. İnşallah bir veya iki tane toplantıdan sonra gerçek yerimiz olan stadımıza döneceğiz " ifadelerini kullandı.

Başkanımız Fikret Orman, toplantının sonunda ikinci kez kürsüye çıktı.

Orman, Kasımpaşa Kulübü'nde şu an yöneticilik yapan Beşiktaş üyesi kişilerle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu konunun iki boyutu var. Biri, başka kulüpte yöneticilik yapanın üyeliğinin askıya alınması. Beşiktaş Genel Kurulu üyesi olan kişiler, Beşiktaş markasını temsil eder. Beşiktaş kurumunu aşağılayıcı hareketlerde bulunamazlar. Üyeliğini askıya aldınız, Beşiktaş'a hakaret etti. Olur mu?" diye konuştu.

Kongrenin mayıs ayında olmasından dolayı gereken tedbirleri alacaklarını vurgulayan Fikret Orman, "O zamana kadar gereken tedbirleri alacağız. Askıya almak gibi pansuman tedavisine ihtiyacımız yok. Evet, Beşiktaş'ın saygın işadamlarıdır. Eğer taraftarlarla alakalı duruş gösteriyorsak, Beşiktaş'a kim zarar veriyorsa cezasını ödeyecek. O eski devirler geçmiştir" ifadelerini kullandı.

Olay çıkaran taraftarların içinde masum insanların da olduğu ve mağduriyet yaşadıkları ile ilgili eleştiriye Başkanımız Fikret Orman şu yanıtı verdi:

"Kimse taraftar üzerinden popülizm yapmasın. Herkese eşit duran ve duracak olan yönetim anlayışını benimsiyorum. Biz devletle bir mücadeleye girmeyiz. İşimizi yaparız. Siyasi olay olursa ben ne yapabilirim? Beşiktaşlı olan biri kimliğiyle beraber bir şeyin içine girerse ben ne yapabilirim? Avukatım burada, taraftar içeri girdiğinde gönderirim, ne oldu diye öğrenirim. Silivri'de genel kurul üyesi paşalarımız var. Gittim onları ziyaret ettim. Ben şimdi onlara destek vermeyeceğim de ne zaman vereceğim."

Açık ve şeffaf bir anlayışla kulübü yönetmeye çalıştıklarını kaydeden Orman, "Bizim kimseden gizlimiz saklımız yok. Bize eleştiride bulunacak kişiler, iddiaları varsa BJK TV'de gelsinler konuşsunlar" ifadelerini kullandı.


Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz üyelerimize yönelik konuşma yaparken, toplantıda Denetleme Kurulu Raporu arz edildi. Genel Sekreterimiz Metin Albayrak da Yönetim Kurulu çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Üyelerimizin dilek ve temennileri sonrasında Divan Kurulu toplantısı sona erdi.

Bu arada Başkanımız Fikret Orman ve Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu ile, Bayan Voleybol ve Hentbol takımlarımızın idarecilerine ve sporcularına başarılarından ötürü plaket takdim etti.