HABERLER

18.01.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:58 Kayseri KASKİ:69

Kadın Basketbol Takımımız, Kayseri KASKİ’ye 69-58 mağlup oldu.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşmayı Basketbol Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse, Kulüp Genel Koordinatörümüz Levent Çifter ve Basketbol Genel Koordinatörü Erman Kunter tribünden takip etti.
 
Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmaya Gülşah Akkaya, McBride, Perovanovic, Kulichova ve Tuğba Taşçı beşiyle başladı.
 
Takımımız, karşılaşmanın ilk 5 dakikasında skor üretemedi ve 10-0 geriye düştü. Alınan moladan sonra toparlanan ekibimiz, ilk sayısını Perovanovic’in faul çizgisinden bulduğu basketle kazandı. Yasemin Horasan ile pota altında etkili olmaya çalışan siyah-beyazlılarımız, bu çeyreği 18-8 geride tamamladı.
 
İkinci çeyreğe takımımız, Kulichova’nın basketiyle başladı. Begüm ve McBride ile art arda basketler bulan takımımız, farkı bu dakikalarda eritmeye başladı. Yasemin Horasan ile pota altındaki etkiliğini sürdüren siyah-beyazlılarımız, savunma ribauntlarında sıkınyı yaşaması nedeniyle skor eşitleme fırsatlarını değerlendiremedi ve soyunma odasına 36-25 geride girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız, Gülşah Akkaya, Tuğba Taşçı, McBride, Perovanovic ve Kulichova beşiyle çıktı.
 
Takımımız, üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını McBride ile kazandı. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte ilk 4 dakikayı ekibimiz, 47-33 geride geçti. Yasemin Horasan ile art arda basketler bulan siyah-beyazlılarımız, çeyrekte son 3 dakikaya girilirken farkı 12’ye indirdi(49-37). Kalan sürede farkı biraz daha eritmeyi başaran ekibimiz, bu bölümü 51-40 geride bitirdi.
 
Son çeyreğe takımımız, Kulichova’nın pota altından bulduğu basketle başladı. Bu bölüme hızlı başlayan ve art arda basketler bulan siyah-beyazlılarımız, 2 dakika geride kalırken farkı 5’e indirdi ve rakibini mola almaya zorladı(51-46). Gülşah Akkaya’nın devereye girmesiyle hücumda hareketlenen ekibimiz, son 7 dakikaya girilirken farkı 3’e indirdi(51-48). Kulichova’nın pota altından bulduğu basketle siyah-beyazlılarımız, farkı 1’e indirdi(51-50). Gülşah Akkaya’nın basketleriyle farkı eriten takımımız, bitime 3 dakika kala skoru eşitledi(57-57). Son dakikalarda çembere takılan ve rakibinin dış atışlarına karşılık veremeyen ekibimiz, karşılaşmadan 69-58 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 16 sayıyla oynayan Kulichova olurken onu, 15 sayıyla Gülşah Akkaya, 10 sayıyla da Yasemin Horasan takip etti.