HABERLER

Veli Kavlak Yavru Kartal Dergisi’ne Konuştu

Futbol Takımımız’ın mücadeleci oyuncusu Veli Kavlak, yavru kartallarımızın sorularını yanıtladı.

Ben Ulaş Hızlıcan. 12 yaşındayım. Futbolu çok seviyorum. Mustafa Mihriban Boysan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisiyim. En sevdiğim ders beden eğitimi. Futbolcu ya da makine mühendisi olmak istiyorum. En sevdiğim futbolcu Manuel Fernandes.
 
Ben Yankı Hızlıcan. 7 yaşındayım. Mehmet Karamancı İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisiyim. En sevdiğim ders matematik. Büyüyünce arkeolog olmak istiyorum. En sevdiğim futbolcu Manuel Fernandes.
 
Biz fanatik yavru kartallar olarak futbolcumuz Veli Kavlak’ı BJK Nevzat
Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik. Futbolcu abimizle sohbet edip, beraber fotoğraflar çektirdik. Daha sonra röportajımıza başladık. İşte futbolcumuza sorduğumuz sorular ve onun verdiği yanıtlar...
 
Ulaş Hızlıcan: Futbol yaşamınıza nerede ve nasıl başladınız?
Futbola doğduğum Avusturya/Viyana’da başladım. 7 yaşımdayken Rapid Wien kulübüne gittim. 15 sene orada oynadım. Sonra da Beşiktaş’a geldim.
 
Yankı Hızlıcan: En sevdiğiniz yemek nedir?
Spaghetti Bolognese.
 
Ulaş Hızlıcan: Neden Avusturya Milli Takımı’nda oynamayı seçtiniz?
Beni 17 yaşımdayken Avusturya Milli Takımı çağırdı. O zamanlarda Türkiye Milli Takımı altyapısına da beni çağırmamıştı. Bu sebeple orada oynuyorum,
 
Yankı Hızlıcan: Futbolda arta kalan zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?
Antrenmandan çıktıktan sonra yemek yiyip eve gidiyorum. İki saat kadar uyuyorum. Sonrasında takım arkadaşım Olcay Şahan’ı arıyorum, onunla buluşuyorum. Bazen de Avusturya’dan arkadaşlarım gelip bende kalıyor. Onlarla beraber bir şeyler içmeye çıkıyoruz.
 
Ulaş Hızlıcan: Çocukken en çok hangi dersi severdiniz?
Ben de senin gibi beden eğitimi dersini severdim.
 
Yankı Hızlıcan: Günde kaç saat antrenman yapıyorsunuz?
Eğer çift idman yoksa günde iki saat antrenman yapıyorum.
 
Yankı Hızlıcan: Ooooo!!!
Çok mu, az mı?
 
Yankı Hızlıcan: Çook çook!
(Gülüyor).
 
Ulaş Hızlıcan: Hiç futbolcu olacağınız aklınıza gelir miydi?
7 yaşımdayken “Ben futbolcu olacağım” dedim. Başka bir şey de düşünmedim zaten.
 
Yankı Hızlıcan: Beşiktaş’taki ilk maçınızı kime karşı ve nerede oynadınız?
Alania maçıydı. 65. dakikada oyuna girdim. Maçı 3-0 kazanmıştık.
 
Ulaş Hızlıcan: Sizce futbola başlamak için en uygun yaş hangisi?
Ben 7 yaşımdan beri antrenörlerden eğitim aldım. Bence en küçük yaşlarda başlamak hele ki bu tempoda oynamak için çok önemli.
 
Yankı Hızlıcan: Bu taraftarın önünde oynamak nasıl bir duygu?
Çok güzel bir duygu. Her defasında sahaya çıktığımda çok heyecanlanıyorum.
 
Ulaş Hızlıcan: Kariyerinizdeki en iyi golü hangi takıma karşı ve nasıl attınız?
Avusturya Milli Takımı’yla Türkiye Milli Takımı’na attığım gol çok güzeldi. Aşırtma vuruşla attığım bir goldü.
 
Yankı Hızlıcan: Maç sırasında strese düşmüyor musunuz?
Düşüyoruz tabii ki... Hele yenik duruma düştüğümüzde son dakikalarda strese girebiliyoruz.
 
Ulaş Hızlıcan: Sizce bu sezon Beşiktaş’ın şampiyon olma olasılığı nedir?
Şu an liderin biraz arkasına düştük ama önümüzdeki maçlar çok önemli. Devre arasına kadar puan farkını azaltırsak şampiyonlukta daha iddialı hale geliriz. Biz bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız.
 
Yankı Hızlıcan: İlk 4 haftada çok iyi gittikten sonra bir anda düşüşe geçtiniz. Bunun sebebi nedir?
Galatasaray maçı bizi çok etkiledi. Sonrasında taraftarsız oynamak çok zordu. O maçlarda puanlar kaybettik. Teknik direktörümüz de cezalıydı. Bir de bizim herkesten daha çok taraftara ihtiyacımız var. Çünkü genç bir takımız.
 
Ulaş Hızlıcan: Sizce dünyanın en iyi takımı hangisi?
Barcelona...
 
Yankı Hızlıcan: Daha önce Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’a gol atmıştınız. Şimdi Beşiktaş’ta oynuyorsunuz. Bu hiç aklınızdan geçmiş miydi?
O an aklımdan geçmemişti ilerde Beşiktaş’ta oynayacağım. Hatta Avrupa’da başka takımlardan da teklifler vardı. Ama ciddi bir sakatlık geçirdim. Beşiktaş da iyileşmemi beklemeden bana teklif getirdiler. Ben de kabul ettim.
 
Ulaş Hızlıcan: Gelecek yıllarda hangi takımlarda oynamak istersiniz?
İlk önce Beşiktaş’la şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorum. Ondan sonra nasip olursa önemli bir Avrupa takımında da oynamak isterim.
 
Yankı Hızlıcan: Futbol yaşamı eğitim yaşamı ile birlikte yürüyebilir mi?
Yürütülebilir tabii... Avusturya’da 15-16 yaşında prof olan topçulara özel okul saatleri ayarlanıyor. Takımların spor okulları var. Ben rapid wienin lisesine gidiyordum antrenmanlara göre okul saatleri ayarlanıyordu.
 
Ulaş Hızlıcan: Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz futbolcular kimler?
Türkiye’de Sergen Yalçın. O benim küçüklük idolümdü. Dünyada da Pirlo’yu çok beğeniyorum. İnanılmaz bir oyuncu. Çok seviyorum.
 
Yankı Hızlıcan: Orta sahada takımın tüm yükünü çeken, her teknik direktörün isteyeceği bir oyuncusunuz. Ancak seyirciler bireysel yeteneklerini gösteren, daha teknik oyunculara daha fazla sempati duyuyor. Bu durum sizde nasıl duygular uyandırıyor?
Türkiye’de futbola bakış açısı biraz farklı. Dünyanın bütün büyük kulüplerine bakarsanız bunu göreceksiniz. Örneğin Bayern Münih defansif orta saha oyuncusu olan Javier Martinez’e 40 milyon euro verdi. Luka Modric Real Madrid’e transfer olduktan sonra herkes onun oynamasını istiyordu ama teknik direktör sürekli Sami Khedira’yı oynattı. Martinez ve Khedira Türkiye’ye gelse herhalde onlar için de “Bunlar sadece koşuyor” diyebilirler (gülüyor). Ama tabii bu yorumlar beni etkilemiyor. Ben sadece futboluma bakıyorum.
 
 
Abone olmak için: 0850 811 1903