HABERLER

18.11.2013

FUTBOL

Slaven Bilic BJK TV’nin Konuğu Oldu

Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, konuk olduğu BJK TV’de Futbol Takımımız ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Medya ve İletişim Direktörümüz Tuğrul Yenidoğan’ın sunduğu ‘Slaven Bilic ile Yüz Yüze’ programının konuğu olan Bilic, Futbol Takımımız ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
 
“Milli takımlar için lige verilen arayı iki hazırlık maçıyla değerlendirdik. Bugün iyi bir antrenmandan daha fazlası olabilecek bir maç yaptık ve 4-1 kazandık. Forma şansı bulamayan ya da az bulan oyuncularımızla birlikte sakatlıktan dönen oyuncularımızı denemek istedik. Bazı futbolcularımızı farklı pozisyonlarda değerlendirdik.”
 
“İsmail ve Filip sakatlıktan dönen oyuncularımız. Maç ritmi yakalamalarını istiyoruz. A2 takımıyla da oynamalarını sağlıyoruz. Bu oyuncuların zamana ihtiyacı var. Günden güne formlarını yakalayacaklar.”
 
“Türkiye güçlü bir ülke. Şimdiye kadar gördüğüm şehirlerin hepsi güzel ve yaşanılabilir kentlerdi. Coğrafi olarak geniş ülkelerde genelde bir metropol olur, geri kalan yerler aynı seviyede olmaz ama burada gördüğüm yerlerde böyle bir hisse kapılmadım.”
 
“Türkiye ligini tam olarak bildiğimi söyleyemem. Ben bir futbolseverim büyük takımların maçlarını takip ediyordum. Milli takımı çalıştırdığım dönemde Türkiye ile karşılaştım. Bu maça hazırlanırken bilgiler topladım. Türkiye güçlü bir ülke. Tesislere, yabancı oyunculara ve altyapıya önem vermesi gayet normal. Ligde her takımın söz hakkının olduğunu gördüm. Öngördüğüm birçok şeyin doğru olduğunu gördüm burada.”
 
“Teknik direktörlük kariyerime şans eseri başladım. Ailem ve arkadaşlarımla birlikte futbol benim hayatım. Mutlu olduğum bir işi yapıyorum. Baskı hissediyoruz ama şikayetçi olmamalıyız. Hobisini iş olarak yapan ve kazanç sağlayan mutlu azınlıktan biriyim. Bunun için şükretmemiz lazım. Futbolu sevmeyen erkekleri anlayamıyorum.”
 
“Buraya gelmeden önce nasıl bir yere geleceğimi biliyordum. Bir kulüpten daha fazlasına geldiğimi biliyordum. Herkes bir takımın taraftarı olabilir ama Beşiktaş taraftarları kulübüyle yaşıyor. Bu nadir bir ortamdır. Burada olmaktan dolayı kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Her ne kadar şehre çok çıkmasam da bu kulübün taraftarlar için ne ifade ettiğini çok iyi biliyorum.”
 
“İstanbul, büyük imkanları olan bir şehir. Bu imkanların esiri olan futbolcular yok olur. Genç insanlardan bahsediyoruz. Futbolcularımın özel hayatlarıyla ilgileniyorum ama ben onların babaları değilim. Onlarla ilgilenmek işimin önemli bir parçası. Manuel Fernandes’in özel yaşantısıyla ilgili birçok şey duydum. Fernandes antrenmanlarda yüzde yüzle çalışan ve genç oyunculara sürekli destek olan başarılı bir oyuncu. Disiplin yönetmeliğimiz var. Gece yarısı oyuncuların yataklarında olup olmadığını kontrol edemem. Futbolcular eğlenebilir ama ne sıklıkta ve ne zaman yaptıklarına bağlı bir olay bu. Organizasyon ve disiplinle ilgili bir aksama olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.”
 
“Sosyalizm meselesinde söylemek istediğim iyi bir adam olmaya çalışmamdır. Ücret konusu bir takım için önemli bir konudur. Tehllikelerin önüne geçebilmek için yönetime görüşlerimi iletiyorum, onlar da çalışmalarını sürdürüyorlar. Ücret dengesizliği takım içinde sorun yaratabilir.”
 
“Teknik adamların kendilerine göre tarzları vardır. Yedek kulübesinde ya da çizgide durmak önemli değil. Önemli olan vücut dili ve konuşmalarınızla oyuncularınıza destek olduğunuzu belirtmenizdir. Bunu deneyimlerim ve kitaplardan biliyorum. Özellikle genç oyuncular antrenörlerinden sürekli destek beklerler. Deplasman maçlarında ayakta durarak baskıyı oyuncularımın üzerinden kendime çekmeye çalışırım.”
 
“Yabancı olayı tamamen denge meselesi. Yabancı oyuncuların varlığı yerliler için avantajdır. Muhammed Demirci’nin yabancı oyuncularla antrenman yapması onun için büyük bir avantaj. Ligin kaliteli olması için yabancı oyunculara da ihtiyaç var. Genelde takımların iskeletleri yerli oyunculardan kurulu. Yabancıların para için buraya geldikleri fikrine katılmıyorum en azından takımımızdaki oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Oyuncularım para hesabı yapmadan ellerinden geleni yapıp iyi iş çıkarmaya çalışıyorlar.”
 
“Hazırlık kampında olabildiğince çok fazla oyuncu görmeye çalıştım. Sakatlıktan dönen oyuncularımızın ritim yakalama süreçleri sürüyor. Yabancı oyuncu konusunda fazlalığımız yok. Ara transfer dönemine kadar zaten hamle yapamayız. Kadroda çok büyük değişiklikler yapmayacağız.”
 
“Pedro Franco önemli bir oyuncumuz. Çok gayret gösteriyor. Onu transfer ettiğimizde 6+2+2 kuralı vardı. Sonra planlar değişti. Bu durumun farkında.UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak için gereğini yaptık ama maalesef orada değiliz. Önümüzde Türkiye Kupası var. Elemeleri geçip gruplara kalırsak altı maç oynayacağız. Her oyuncumuz fırsat bulacaktır. Yabancı oyuncuların oynayıp oynamama konusundaki kararlar tamamen bana ait. Günün koşullarına göre bir karar veriyorum.”
 
“Transfer konusunda sezon öncesi iyi bir iş çıkardık. Yönetim Kurulumuz ve Önder Özen ile birlikte bütçe el verdiğince en iyisini yaptık. Transferle ilgili aktif durumdayız. Araştırmalar yapıyoruz. Kriterlerimiz var. Bunlar; oyuncunun kariyeri, takımın geleceği ve bütçemiz. Kale ve stoper pozisyonlarınca nicelik ve nitelik olarak yeterliyiz. İsteklerimizle örtüşen olaylar olursa fırsatları kullanırız. Yarışmacı tarafımızı önde tutuyoruz. Şampiyonluk ve kupa için mücadele ediyoruz. Kemik bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Yetenekli Türk oyuncuları takıma katmaya çalışıyoruz. Yabancı oyuncu alacaksak bize seviye atlatmalı ve takıma büyük katkı vermeli.”
 
“Oyuncularımın performanslarından gayet mutluyum. Kenardan gelen oyuncularımızın katkılarıyla da maçlar kazandık. Ligde her hafta bir maç oynuyoruz. Oyuncularımın özgüvenlerini yüksek tutmalıyım. Oynamayan oyuncuları hazırlık ve A2 maçlarında değerlendiriyorum. Onlardan beklentim her daim hazır olmaları ve fırsat beklemeleri. Almeida, Fernandes ve Gökhan Töre yerlerini hak eden ve katkı veren oyuncular. Her maça en iyi 11, 14 ve 18 ne olur diye düşünüp plan yaparak çıkıyoruz. Futbolcularımız disiplinli ve sıkı çalışırlarsa rotasyonun yolu onlara her zaman açık. Bizim onlara ihtiyacımız var. Takım içinde rekabet her zaman olmalı diye düşünüyorum.”
 
“BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir aile gibi yaşıyoruz. Personelimiz olaya işten fazlası gözüyle bakıyor. Gücümüzü bu dayanışmadan alıyoruz. Samimiyetle çalışan insanları bulmak zordur. Herkes büyük gayret gösteriyor.”
 
“4-4-2 sistemini ben de beğeniyorum.Üretken bir takıma sahibiz. İç saha maçlarında fırsatlar yakaladık ve goller attık. İç sahada oyunu sürüklemek için gol bulmamız gerekiyor. Kadın ve çocuk taraftarlarımıza oynadığımız maçlarda agresiflik, coşku ve üretkenlik olarak bir tık aşağıda kaldık. Rakipler bize karşı yaslanıp oynuyorlar. Oyunu açmak bazen zor oluyor. Sistemle ilgili dönüşüm yapabiliriz.”
 
“İlk 11 haftada forma giyen oyuncuların listesini bulunduruyorum. Rotasyona gitmediğimiz yolundaki yorumlara katılmıyorum. Şimdiye kadar oynadığımız oyunun iyi olduğunu düşünüyorum. Eleştiri yapılan oyuncularıma bağlılığımızı gösterdik, onlar da Kayserispor maçında bizi haklı çıkardılar. İç sahada hücumu bitirirken ceza sahasında çok oyuncumuz olmuyor. Bu bir eksiklik. Veli, Fernandes, Oğuzhan ve Atiba orta sahası için beklerin hızlı hücuma çıkıp dönmeleri ve birebirde adam eksiltmeleri gerekiyor. Dünyada böyle oynayan pek takım yok.”
 
“Eneramo ve Almeida birlikte oynayabilir. Günün koşuluna göre hareket ediyoruz. Mustafa ve Ömer gibi önemli iki oyuncumuz daha var. Oğuzhan, orta saha oyuncusu olmasına rağmen sürekli hücumu düşünüyor ve bu durum onun daha çok efor harcamasına neden oluyor. Bu nedenle oyunun son bölümünde oyundan yavaş yavaş düştüğünü düşünüyorum. Onun hücum yönünü köreltmeden devamlılığını artırmalıyız ve olgunlaşmasını beklemeliyiz.”
 
“Aldığım ceza sonrası şok oldum. Maçları duygusal yaşarım ama hiçbir zaman kötü söz söylemem küfür asla etmem. Kulübün aldığı ceza ise üzücü bir durum. Taraftarlarımızın genetiğinde böyle bir şey yok. Görüntüler kabul edilemez. İki maç daha cezamız var. Bununla başa çıkmanın yollarını aramalıyız.”
 
“Ayaklarımızı yere sağlam basmalıyız. Maç maç düşünmeliyiz. Oyuncularımın ve benim kafamızda Torku Konyaspor maçı var. Ondan sonra derbiyi düşüneceğiz. İyi ya da kötü günde sıkı çalışmalıyız. Zor dönemleri kısa tutmalıyız.”
 
“Medyada her gün yer almak istemem. Yeteri kadar yer aldığımı düşünüyorum. Fernandes ve Almeida ile görüştüm yönetimimiz de görüşmeler yapıyor. Motivasyonları düşmedi. Çalışmaya devam ediyorlar. Bir an evvel çözüme kavuşmasını bekliyoruz bu konunun.”
 
“Kupa kazanmak için her şeyi yapıyoruz. Uzun vadeli planlarımız var ve bunun yanında maçlarımızı da kazanmak istiyoruz. Kadın ve çocuk taraftarlarımıza yalvarıyorum. Lütfen bize destek olsunlar tribünleri doldurarak. Zirveyi takip ediyoruz. Lige hiçbir zaman havlu atmayacağız.”
 
“Önder Özen ile çalışmaktan keyif alıyorum. Beni bu kulübe yönetimin idaresinde o getirdi. Birlikte uyumla çalışıyoruz. Vizyonlu ve donanımlı bir futbol adamı. İşine sıkı sıkıya bağlı.”
 
“İnönü Stadı’nda maça çıkamadığımız için üzgünüm ama bir an önce bitmesi ve o stada çıkmak için sabırsızlanıyorum.Başkanımız Fikret Orman, işinin uzmanı. Umarım planları yürüyecek ve yeni evimize kavuşacağız.”