HABERLER

10.10.2013

FUTBOL

Hajduk Split:1 Beşiktaş:2

Beşiktaşımız, hazırlık maçında karşılaştığı Hajduk Split’i 2-1 mağlup etti.

Poljud Stadı’nda oynanan mücadeleyi; Başkanımız Fikret Orman, Futbol A Takımından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Kavalcı, Yeni Stattan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Umut Güner, Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Şubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse ve Futbol Genel Direktörümüz Önder Özen tribünden takip etti.
 
Siyah-beyazlılarımız karşılaşmaya; Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Pedro Franco, Serdar Kurtuluş, Ramon Motta, Necip Uysal, Sezer Öztürk, Bruno Dentinho, Manuel Fernandes, Filip Holosko ve Michael Eneramo onbiriyle başladı.
 
Düşük tempoda başlayan maçın ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Takımımız aradığı golü 13. dakikada Necip Uysal ile buldu. Manuel Fernandes’in kullandığı serbest vuruşta ön direkte kafa vuruşu yapan Necip, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi (0-1). Golün ardından topa daha çok sahip olan siyah-beyazlılarımız, Bruno Dentinho ile farkı ikiye çıkardı. 27. dakikada geliştirdiğimiz atakta Fernandes’in pasında topla buluşan Dentinho, iki rakibini çalımladıktan sonra ceza sahasının hemen içinden çektiği şutla topu filelerle buluşturdu(0-2). İlk yarının son bölümünde Kouassi’nin golüne engel olamayan ekibimiz, soyunma odasına 2-1 önde gitti.
 
İkinci yarıya iki ekip de tempolu başladı ve karşılıklı ataklar gerçekleştirdi. Dengede giden oyunun 60. dakikasında; Necip Uysal, Ramon Motta ve Filip Holosko yerlerini; Mehmet Akgün, Uğur Boral ve Gökhan Süzen’e bıraktı. İkinci golümüzün sahibi Dentinho, 67. dakikada yerini Julien Escude’ye bıraktı. Kontrollü bir oyun sergileyen siyah-beyazlılarımız, savunmada dirençli oynadı ve rakibine gol izni vermeyerek sahadan 2-1 galip ayrıldı.