HABERLER

Julien Escude Yavru Kartal Dergisi’ne Konuştu

Futbol Takımımız'ın tecrübeli oyuncusu Julien Escude, yavru kartallarımızdan Yağız Ege Aydınlıoğlu ve Sudenaz Divrik’in sorularını yanıtladı.

Ben Sudenaz Divrik. Oxford Doğa Koleji 4. sınıf öğrencisiyim. En sevdiğim ders matematik. Büyüyünce dansçı ve moda tasarımcısı olmak istiyorum. Takımımızda en sevdiğim futbolcu Manuel Fernandes.
 
 
Ben Yağız Ege Aydınlıoğlu. Göztepe İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisiyim. En sevdiğim ders matematik. Futbol da oynuyorum ama büyüyünce basketbolcu olmak istiyorum. Futbol takımımızda en sevdiğim oyuncu ise Atiba Hutchinson.
 
 
Biz fanatik yavru kartallar olarak futbolcumuz Julien Escude’yi BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik. Futbolcu abimizle sohbet edip, beraber
fotoğraflar çektirdik. Daha sonra röportajımıza başladık. İşte futbolcumuza
sorduğumuz sorular ve onun verdiği yanıtlar...
 
 
Yağız Ege Aydınlıoğlu: Beşiktaş’a neler kazandırmayı düşünüyorsunuz?
 
Bu yıl hem kendimin hem de kulübümün adına lig şampiyonluğu ve birçok başarı kazanmak istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım ve hep beraber önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum.
 
 
Sudenaz Divrik: Futbolcu olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz?
 
Bu zor bir soru oldu (gülüyor). Ancak ilk planda şunu söyleyebilirim; annemin bina inşa etme işleriyle ilgili bir şirketi var. Ben de herhalde orada çalışırdım çünkü en kolayı bu olurdu. Onun dışında belki bir restoran açabilirdim çünkü yemek yapmakla da aram çok iyi.
 
 
Yağız Ege Aydınlıoğlu: En çok hangi yemeği seviyorsunuz?
 
Futbolcu olduğum için en çok makarna ve pilav yiyorum. Ayrıca balık da çok tüketiyorum. Türk yemeklerini sevmemin yanında Boğaz’dan çıkan balıkları da severek yiyorum. Tabii dondurmayı da çok sevdiğimi söyleyebilirim.
 
 
Sudenaz Divrik: Evinizde bir hayvan besliyor musunuz? En sevdiğiniz hayvan hangisi?
 
Köpeklerle aram çok iyi. Çocukken üç köpeğimiz vardı. Fransa’da futbola ilk başladığımda da bir köpeğim vardı. Şimdi İstanbul’da da bir Şivava (Chihuahua) cinsi köpeğim var. Hayatım köpeklerle geçiyor diyebilirim.
 
 
Yağız Ege Aydınlıoğlu: Takımda en çok kiminle anlaşıyorsunuz?
 
Daha çok Manuel Fernandes’le vakit geçiriyoruz çünkü aynı binada oturuyoruz, komşuyuz. Onun dışında Tomas Sivok’la da sık sık bir araya geliyoruz. Geçen sezon takımımızda olan Allan McGregor’la da aramız iyiydi. Tabii Oğuzhan olsun, Ersan olsun genç oyuncularımızla da çok iyi anlaşıyorum.
 
 
Sudenaz Divrik: Türkiye’de beğendiğiniz futbolcular kimler?
 
Ben tabii ki (gülüyor)... Şaka bir yana bizim takımımızda tekniği sebebiyle Fernandes’i çok beğeniyorum. Diğer takımlardan Wesley Sneijder çok kaliteli bir futbolcu. Defans olarak bakarsak Tomas Sivok Türkiye’nin en iyilerinden. Forvet olarak da Burak Yılmaz’ı söyleyebilirim. Gerçekten çok iyi bir golcü.
 
 
Yağız Ege Aydınlıoğlu: Kariyerinizde en sevdiğiniz stat hangisi oldu?
 
Sıralamam gerekirse; Real Madrid’in oynadığı Santiago Bernabeu, Milan ve Inter’in oynadığı San Siro/Giuseppe Meazza Stadyumu ve Tottenham’ın oynadığı White Hart Lane Stadyumu...
 
 
Sudenaz Divrik: Futbolu bırakınca ne yapmayı düşünüyorsunuz?
 
Ailemle daha fazla vakit geçirmek için onlara yakın olmayı istiyorum. Futbola her zaman yakın olacağım ama eşimle beraber ortak bir iş yapmayı da düşünüyoruz. Henüz ne istediğimize karar vermedik. Sonuç olarak çalışma hayatıma bir şekilde devam etmeyi planlıyorum.
 
 
Yağız Ege Aydınlıoğlu: İstanbul’un en çok nesini seviyorsunuz?
 
İstanbul’un en ön plana çıkan yönü tarihi, önceki toplulukların bıraktıkları eserler... Boğaz’ı çok seviyorum. Türk mutfağındaki çeşitlilik de çok hoşuma gidiyor. En hoşuma gitmeyen şey ise tabii ki trafiği.
 
 
Sudenaz Divrik: Beşiktaş’ın bu sezonki şampiyonluk şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
İlk başta çok çalışmamız lazım. İyi bir ekibimiz var. Tabii ufak da olsa şansa da ihtiyacımız olacak. Devamlı zirveye yakın olmamız lazım. Lig sonuna doğru takımlarda stres artıyor. Bu siniri, stresi en iyi kontrol eden takım şampiyon olacaktır. Bizim de iyi bir takımımız var ve bunu yapabilecek kapasitedeyiz.
 
 
Yağız Ege Aydınlıoğlu: Takımda en sevdiğiniz Türk oyuncu kim?
 
Necip Uysal hem karakter hem de futbol kalitesi olarak çok hoşuma gidiyor. Kalecimiz Tolga çok iyi. Gökhan Töre ve Sezer Öztürk’ü de beğeniyorum. Ama illa tek bir isim istersen Necip Uysal’ı söylerim.
 
 
Sudenaz Divrik: Oynadığnız Rennes, Ajax, Sevilla ve Beşiktaş takımlarından en çok hangi taraftarları seviyorsunuz?
 
Herhalde en üste sahaya yansıttıkları sıcaklık olarak Beşiktaş taraftarlarını koyarım. Sonrasında Sevilla ardından da Ajax gelir.
 
 
Yağız Ege Aydınlıoğlu: Takımdaki defans oyuncularını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Son zamanlarda Sivok’la beraber oynuyorum ve çok mutluyum. Tabii tecrübeli futbolcumuz İbrahim Toraman var, o da takımımızın önemli bir parçası. Sivok’la futbol olarak farklı karakteristik özelliklere sahipler. Pedro Franco’yla oynarken de kendimi iyi hissediyorum.
 
 
Sudenaz Divrik: Türkiye’de en sevdiğiniz dizi hangisi? Ya da Play Station oynuyor musunuz?
 
Fazla televizyon izlemiyorum açıkçası. İzlediğim zamanlarda da İspanyol televizyonlarını takip ediyorum. Çünkü Türkçe’yle aram çok iyi değil. Sadece takım arkadaşlarımla pratik yapma imkanı buluyorum. Play Station’u da 9 yaşındaki oğlumla oynuyorum bazen; futbol, Super Mario ya da araba yarışı...
 
 
Yağız Ege Aydınlıoğlu: En çok sevdiğiniz ülke hangisi?
 
Fransa elbette doğup büyüdüğüm yer. İspanya’yı da çok beğeniyorum. Türkiye hem iklim hem de insan yapısı olarak çok güzel. Sonuç olarak her yerden biraz zevk aldım ve hepsini seviyorum.
 
 
Sudenaz Divrik: En çok nerelerde tatil yapmayı seviyorsunuz?
 
Tatil zamanlarımda genelde Fransa’daki akrabalarım ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi tercih ediyorum. İspanya’yı da seviyorum. Bu sene de Nepal’e gitmeyi planlıyorum.
 
 
Yağız Ege Aydınlıoğlu&Sudenaz Divrik: Teşekkür eder, başarılar dileriz.