HABERLER

Galatasaray:76 Beşiktaş RMK Marine:63

Beşiktaş RMK Marine Takımımız, ligin 2. haftasında karşılaştığı Galatasaray’a 76-63 yenildi.

Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine Takımımız arasında 9 Aralık 2012 tarihinde sarı-kırmızılı takımın ev sahipliğinde oynanan Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 2. hafta mücadelesi yaşanan tribün olayları nedeniyle yarıda kalmıştı. Takımımız, ilk periyodu 21-20 galip tamamlamış, ikinci periyodun 6.07 dakikasında oyun, ev sahibi ekibin 31-26 üstünlüğüyle devam ederken maçın hakemi tribün olaylarını gerekçe göstererek karşılaşmayı tatil etmişti.
 
 
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından tatil edildiği skor ve süreden itibaren yeniden oynanmasına karar verilen Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 2. hafta mücadelesi Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynandı.
 
 
Siyah-beyazlılarımız karşılaşmaya; Kaan Dalay, Bülent Yılmaz, Deniz Acar, Cem Gezinci ve Yasin Cırgaoğlu beşiyle başladı.
 
 
İkinci periyodun 6.07 dakikasından itibaren Galatasaray’ın 31-26 üstünlüğüyle başlayan karşılaşmada ilk basketimizi Bülent Yılmaz kaydetti. Rakibinin sayılarına bir türlü engel olamayan siyah-beyazlılarımız ikinci periyodu 40-36 geride bitirdi.
 
 
Üçüncü periyoda ev sahibi ekip hızlı başladı. Rakibinin sayılarına karşılık vermekte zorlanan Takımımız, savunmada da direnç gösteremeyince Ekibimiz, final periyoduna 7 sayı geride girdi (56-43).
 
 
Siyah-beyazlılarımız, son çeyreğe istediği gibi başlayamadı. İlerleyen bölümde Takımımız, hücumda arzuladığı sayıları bulamasa da savunmada gösterdiği dirençle maçın bitimine 5 dakika kala farkı 8 sayıya kadar indirdi (62-54). Oyunun son bölümünde farkı azaltmak için uğraş veren Takımımız, hücumda ve savunmada basit hatalar yapınca fark yeniden açıldı ve Beşiktaş RMK Marine Takımımız, salondan 76-63 mağlup ayrıldı.
 
 
Karşılaşmayı, Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan tribünden izledi.