HABERLER

11.10.2012

FUTBOL

Julien Escude'den Açıklamalar

Futbol Takımımız'ın Fransız futbolcusu Julien Escude, Antalya kampında BJK TV'ye açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli futbolcumuz, Önümüzdeki Trabzonspor maçı ve Antalya kampı için şunları söyledi: "İlk etap çalışmamız burada. Sonra İstanbul'a dönüp çalışmalara devam edeceğiz. Çok sıkı çalışmamız lazım bunun farkındayız. Bu maçı kafamıza yerleştirmemiz lazım. Çok sıkı çalışıp bu maça öyle çıkacağız"
 
Escude, kampa futbolcularımızın eşleri ile gelebilmeleriyle ilgili ise şunları söyledi: "Hayatımda ilk defa böyle bir şey oldu. Böyle güzel bir ortam yarattığı için hocamıza teşekkür ediyorum. Şu anda iyi bir dönemden geçmiyoruz. Takım olarak kötü sonuçlar alıyoruz. İyi ve arzulu bir futbol oynamamıza rağmen, saha içinde savaşmamıza rağmen kötü sonuçlar alıyoruz. Şu an bizim burada olma sebebimiz takım halinde yaşayıp hep beraber bir şeyleri paylaşmak istiyoruz. Aynı zamanda ailemizle burada olmamıza izin verdiği için hocamız çok özel."
 
Genç futbolcularımızla vakit geçirmekten hoşlandığını belirten Escude, "Ben bir takım oyuncusuyum. Avrupa liginde edindiğim kendime göre tecrübelerim var. Hem onlara bu tecrübelerimi aktarmak istiyorum aynı zamanda burada yeni olduğum için uyum sürecim var. Bu süreci en kolay şekilde atlatmak için Türk oyuncularla birlikte olmam lazım. Onlarla iki taraflı bir alışverişimiz oluyor. Genç oyuncularla zaman geçirmeye özellikle dikkat ediyorum" dedi.
 
Türkiye ve Avrupa futbolunu değerlendiren tecrübeli oyuncumuz, "Türkiye futbol kültürü olarak çok güzel bir ülke. İnsanlar futbolu gerçekten çok seviyorlar. Çok istekliler futbolda. İspanya tecrübem oldu. İspanya'da teknik ve taktik olarak çok üst düzey bir futbol oynanıyor. Türkiye'de iyi bir çalışma yapılırsa yakında Avrupa ligi düzeyinde futbol oynanabilir. Türkiye ligi de Avrupa ligi seviyesine çıkabilir" diye konuştu.
 
Türkiye Ligi'ni daha önceden de bildiğini ifade eden Escude, "Zaten önceden bildiğim bir ligdi Türkiye ligi. Buraya iyi futbol oynandığı için geldim. Bu sene de gördüğümüz gibi küçük takım büyük takım ayrımı fazla olmuyor; bütün takımlar birbirini zorluyor. Küçük takımlar da büyük takımlar karşısında çok iyi futbol oynuyor. Bizim takımımız da bu sene hızlı, tempolu, arzulu bir futbol ortaya koyuyor ve bu futbolumuzu geliştirmek istiyoruz" diyerek sözlerini sürdürdü.
 
İstanbul'da yaşamaya alıştığını belirten Escude, kulübümüzü daha iyi tanıyabilmek için Beşiktaş semtinde oturduğunu söyledi: "İstanbul'da yaşamayı çok seviyorum. Hayat dolu bir şehir. Ben yaşamak için Beşiktaş semtini seçtim. Beşiktaş takımının örfünü adetini daha iyi anlamak kültürünü daha iyi öğrenmek için Beşiktaş semtinde oturuyorum. Trafikte de özellikle daha sabırlı olmayı öğreniyorum."
 
Türk yemeklerinden baklavayı ve kebabı çok sevdiğini söyleyen başarılı futbolcumuz, "Baklavayı ve kebabı çok severek yiyorum. Bir ülkeye alışmak için o ülkenin kültürel yemekleri yardımcı olur her zaman. Ben de her gittiğim yerde bunu kullanmışımdır" diyerek Türk kültürüne alıştığını ifade etti.
 
Eşinin de yanında olmasının adaptasyon için çok önemli olduğunu ifade eden Escude, eşinin İnönü Stadı'nın atmosferini çok beğendiğini belirterek şunları söyledi: "Benim adapte olmam için eşimin burada yanımda olması çok önemli. O da yeni yeni alışıyor. Çok büyük bir şehirde yaşıyoruz. Yeni arkadaşları oluyor. Özellikle stadın atmosferini çok beğendiğini söyledi bana. Zamanla alışıyor."
 
Julien Escude son olarak, "Biz profesyonel oyuncularız burada. İşimiz bu, hergün buradayız. Bu işten para kazanıyoruz. Biz yenilmeyi sevmiyoruz tabiki. Takım mağlup olduğunda en çok üzülen biz oluyoruz. Her takım gibi zor bir dönemden geçiyoruz. Şu anda taraftarlarımızın yardımına daha çok ihtiyacımız var. Onların desteğini bekliyoruz. Her takım bu zor süreçten geçebilir. Lig içinde inişler çıkışlar olabilir. Bu böyle gidecek anlamına gelmez. Taraftarın zaten anlamı takımın ihtiyacı olduğu günde yanında olmasıdır. Bu desteği onlardan bekliyoruz" diyerek taraftarlarımızdan destek istedi.