HABERLER

İnönü Stadı’nın Atmosferini Özledik

Başarılı oyuncumuz Veli Kavlak, BJK TV’ye açıklamalar yaptı.

Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında sakatlandın. Pozisyon nasıl oldu, şu anki durumun nasıl?
 
15. dakikada yaşanan bir ikili mücadelede faul kazandım ancak kötü bir darbe aldım üst adaleme. Ayağa kalktığım zaman en fazla 5-6 dakika daha oynayacağımı hissederek hocama beni oyundan almasını söyledim.
 
Büyükşehir Belediyespor maçında takımı nasıl buldun?
 
Rakibimiz iyi bir takımdı. Bütün büyük takımların zorlandığı bir ekibe karşı oynadık. 1-0 geriye düştükten sonra alınan 1 puan sevindirici diye düşünüyorum.
 
Spor kamuoyu ve teknik direktörümüz Samet Aybaba, sen oyundan çıktıktan sonra takımın zorlandığını düşünüyor. Hocamız bu sezon sana çok güveniyor. Sen neler söylemek istersin?
 
Biz bir takımız ve herkes oynamayı hak ediyor. Bütün arkadaşlarım idmanda ellerinden geleni yapıyor. Ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ama maalesef sakatlıktan sonra takımı yalnız bıraktım. Umarım Galatasaray maçında oynayabilirim.
 
Sezonun 2. haftasında önemli bir derbiye çıkacağız. Bu maç için neler söylemek istersin?
 
Öncelikle taraftarlarımızı ve kendi stadımızın atmosferini özledik. Galatasaray’ı yenmek için sahaya çıkacağız. Umarım 3 puan alırız diye düşünüyorum.
 
Çok fazla göz önünde olan, ekranlara çıkan bir oyuncu değilsin. Veli Kavlak antrenman ve maçlar dışında neler yapıyor? Hobileri nedir?
 
Arkadaşlarımla dışarı çıkmayı, bir şeyler yiyip içmeyi seviyorum. Bilardo oynamaktan ve sinemaya gitmekten, bazen sadece evde kalmaktan hoşlanıyorum. Açıkçası antrenman ve maçlar dışında futbolla fazla ilgilenmiyorum.
 
Yabancı bir ülkede yetişen Türk futbolcuların Türkçesi çok iyi değildir genellikle. Şu anda çok iyi Türkçe konuşuyorsun, ilk geldiğinde herhangi bir zorluk yaşadın mı?
 
İlk geldiğimde zorluk yaşadım ama 1 sene içerisinde kendimi ilerlettiğimi düşünüyorum. Şimdi aynı sıkıntıyı Olcay yaşıyor. Daha yeni geldi ama açıkçası onun Türkçesini hiç anlamıyorum.
 
Olcay bir röportajında yakın arkadaş olduğunuzu ve takımda en beğendiği oyuncu olduğunu söyledi. Sen onun için neler söylemek istersin?
 
Olcay Almanya’da ben Avusturya’da büyüdüm; komşu sayılırız. Aynı mantaliteye
sahibiz. Olcay’ın gelmesiyle çok mutlu oldum. O mevkide oynayan oyuncu tipine ihtiyacımız vardı. Bize yardımcı olacağını düşünüyorum. Çok kaliteli, savaşan, çok koşan bir oyuncu.
Beşiktaş onunla güzel günler yaşayacaktır diye düşünüyorum.
 
Bu sezon orta sahada rekabet fazla olacak. Genç oyuncular çok fazla. Hasan Türk, Oğuzhan Özyakup gibi. Bu genç futbolcular için neler söylersin?
 
Çok kaliteli ve potansiyelli oyuncular. Umarım Beşiktaş onlardan çok verim alabilecek. Beşiktaş büyük bir kulüptür. Umarım bizlere yardımcı olacaklar.
 
Geçtiğimiz günlerde Avusturya-Türkiye milli maçı oynandı. Sen de Avusturya
forması ile Türkiye’ye çok şık bir gol attın ama sonrasında sevinmedin. O anda neler
hissettin?
 
Golü attığımda ilk önce inanamadım. Zaten çok gol atan bir oyuncu değilim. Tam
Türkiye’ye denk geldi. Ülkeme karşı gol attım. Ama tabi sevindim. İyi bir maç oldu; kimse sakatlanmadı. Ama Türkiye’nin çok kaliteli bir takım olduğunu düşünüyorum. Türkiye çok kaliteli oyunculara sahip. Onlara başarılar diliyorum. Umarım grubu geçip dünya kupasına katılırlar.
 
Son olarak taraftarlar için ne söylersin? Onlara bir mesajın var mı?
 
Biz yeni bir takımız. Daha yeni birbirimize kaynaşmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımıza çok ihtiyacımız var. İyi günde kötü günde çok ama çok ihtiyacımız var.