HABERLER

14.06.2012

GÜNCEL HABERLER

İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi'den Açıklamalar

İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, BJK TV’de katıldığı ‘Söz Yönetimde’ programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, BJK İletişim Koordinatörü ve BJK TV Genel Müdürümüz Tuğrul Yenidoğan’ın moderatörlüğünde yayınlanan programda; Lig TV’den Atakan Kurt, Yenişafak Gazetesi’nde Engin Albayrak, Sözcü Gazetesi’nden Ersoy Özdem, Milliyet Gazetesi’nden Serdar Sarıdağ, Serencebey Gazetesi’nden Engin Arslan ve FOX TV’den Ali Aydın’ın sorularına cevap verdi.
 
İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:
 
Teknik Direktör Konusu
“Teknik direktör sorunu şu an için en önemlı konumuz. Futbol Komitesi’ndeki arkadaşlarımız gerekli çalısmaları yapıyorlar Beşiktaş kulübünde birçok isim çalışmak istiyor. Bizler de bu isimleri değerlendiriyoruz. Açıkça söyleyebilirim ki son Yönetim Kurulu toplantısında Mustafa Denizli ismi gündeme gelmedi. Mustafa Denizli önemli bir değerdir. Her Beşiktaslı gibi ben de kendisiyle çalışmaktan gurur duyarım. Gelişmeleri bekleyelim ve görelim, ama bugün teknık direktör konusu toplantı gündeminde yer almadı. Hep marka isimler üzerinde hareket ediliyor. Biz bu mantıkta değiliz. Genç, Beşiktaş’ın mali sorunlarını sırtlayabilecek, özden gelen kişilerle bir yapı oluşturmak istiyoruz. Ailenin içinde olanlar birbirlerini anlar ve katlanır. 'Dışardan gelen kişiler anlayışı olamayabilirler' düşüncesiyle yola çıktık. Sonuçta yeni teknik direktörümüzün kim olacağına Futbol Komitemiz ve Başkanımız Fikret Orman karar verecektir. Benim şahsi fikrim, Beşiktaş’ın içinden gelmiş kişilerle çalışmaktır. Geçmişten gelen hataları tekrarlamak istemiyoruz. Bu nedenle temkinli davranıyoruz. Görüşmeleri sonuçlandırdığımızda sizleri bilgilendireceğiz. Şu ana kadar 9 isim bizimle çalışmak istediğini beyan etti. Taraftarlarımız biraz daha sabır göstersin. Futbol Komitesi’ndeki değerli arkadaşlarımız en iyi seçimi yapacaklardır.”
 
Transfer Çalışmaları
“Teknik direktör olmadan birtakım transferlerin yapılması sizlere şaşırtıcı gelebilir belki. Beşiktaş kulübünün teknik direktörü olmasa bile bir teknik kadrosu görev başındadır. Hiçbir kurum birileri gitti diye sıfıra inmez. Yeni transferlerimiz, genç ve iyi oyuncular. Teknik ekibimiz tarafından incelenmiş ve başarılı olacakları inancıyla kulübümüze kazandırılmış gelecek vaat eden sporculardır. Biz yöneticiler, transfer çalışmalarını sessiz yapmak zorundayız, taa ki imzalar atılana kadar. Bu nedenle menajerleri değil, kulübün resmi yayın organlarını takip ederseniz takımımızla ilgili en sağlıklı bilgileri elde edebilirsiniz. Kamuoyunda, bize önerilen her ismi sanki transfer edeceğiz gibi algılanıyor. Kaleci konusunda yeni teknik direktör kararını verir. Biz kaleci aramıyoruz, ama gelecek teknik adam böyle bir istekte bulunursa Futbol Komitemiz gerekli çalışmaları yapar.”
 
FEDA Projesi
“FEDA kelimesi futbol şubesi kurucumuz rahmetli Şeref Bey’in ağzından çıktığı günden bugüne kadar ikinci kez böylesine büyük bir anlam kazanmıştır. Beşiktaş’ın maneviyata çok ama çok ihtiyaç duyduğu bir süreci yaşıyoruz. Taraftarlarımızın bu projeye çok büyük bir ilgi göstermesi bizim ne kadar büyük bir camia olduğumuzun en önemli göstergelerinden biri. Beşiktaş’a gönül verenlerin  FEDA projesine gösterdiği ilginin artarak devam etmesi ben ve Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımın en büyük isteği. Maddi ve manevi olarak kenetlenmemiz gerekiyor. Geldiğimiz günden beri kapımız herkese açık. Zor şartlar altında çalışıyoruz. Toplumun her kesiminden Beşiktaşlılar’ın desteklerine ihtiyacımız var.”
 
Beşiktaş Milangaz’ın Başarısı
“Uzun yıllar sonra gelen şampiyonlukların tarihimizde ayrı bir yeri var. Sponsorumuz Milangaz’a takımımıza verdikleri destek için içtenlikle teşekkür ediyorum. Seneye tekrar sponsor olmak isterlerse öncelik onların olmalı. Sponsorumuzla gelecek yılın planlaması hakkında Basketbol Komitesi Üyemiz Abdullah Sözer görüşmeleri sürdürüyor. Umarım sponsorumuz gelecek yıl da takımımıza desteğini devam ettirecektir. Aksi halde çeşitli alternatiflerimiz olabilir. Üç kupayı müzemize kazandıran Ergin Ataman çok başarılı bir hoca. Kendisini tebrik ediyorum. Ne kadar önemli bir çalıştırıcı olduğunu son saniyeye kadar kazanma azmiyle oynayan bir takım yaratarak camiamıza gösterdi. Başantrenörümüzle devam etmek istiyoruz.”
 
İbrahim Altınsay’ın İstifa Süreci
“İbrahim Altınsay, Başkanımız Fikret Orman’ın yönetim kurulunda beraber çalışmak için teklif götürdüğü isimlerden biriydi ve bu isteğini benim de bulunduğum bir ortamda kendisine iletti. Maalesef İbrahim Altınsay, bu daveti ısrarla geri çevirdi ve yönetim kurulunda yer almak istemediğini beyan etti. Daha sonra futbol komitesi içerisinde fahri olarak yer almasını istediğimizi ilettiğimizde bu teklifi kabul ederek göreve başladı. Çalışmalarından çok memnunduk. Sayın Altınsay, çok hızlı bir şekilde birtakım değişiklikler yapmak istiyordu ama kulübün içinde bulunduğu durum bizim ve kendisinin elini bağlıyordu. Benim şahsi fikrim kendisinin ayrılma nedeni tasarladığı bazı değişiklikleri hızlı bir şekilde hayata geçirememiş olmasıdır.”
 
100 Bin Kongre Üyesi Projesi
“Yeniden Yapılandırma ve Stratejik Planlama Komitesi Üyemiz Adnan Dalgakıran, belki bugüne kadar hiç konusu geçmeyen bir düşünceyi harekete geçirdi. Dalgakıran’ın birçok projesinden yalnızca bir tanesidir 100 bin üye projesi. Zaman içinde diğer projelerinden de faydalanacağız. Arkadaşlarımız kulübümüze üyelik giriş ücretinde indirime gidilmesi yönünde bir talepte bulunmuştur ve bu öneri kongre üyelerimiz tarafından kabul edilmiştir. Bu konu hakkında çeşitli spekülasyonlar yaratılmıştır ama şunu söyleyebilirim ki Beşiktaşlılar’ın hepsi elittir. Birçok taraftar, “Bize kapıyı açın. Biz de karar organları içinde yer almak istiyoruz” diye taleplerde bulunuyordu. Bu isteklere kulaklarımızı tıkayamazdık. Her taraftarın kulübümüze üye olmaya hakkı vardır. Taraftarlarımızın, “Bize kapıları açmadınız” serzenişleriyle karşı karşıya kalmamak için onlara yardımcı olmak istedik. Genç yüzleri genel kurullarda görmek istiyoruz. Bunu başarbilirsek önemli bir iş yapmış olacağız.”
 
Sözleşme Yenilemeleri
“Oyuncularımızla görüşmeler yapıyoruz. Ücretinde indirime gitmesini istediğimiz oyunculara teklifler yapıldı. Görüşmeler devam ediyor. Yüksek ücretli bazı oyuncular indirim yapabileceklerini beyan etti ama bizim istediğimiz rakamlara biraz daha yaklaşmaları gerekiyor. Ücretleri zamanında ödediğimiz zaman mali olarak sorunları aşabileceğiz, bu nedenle oyuncularımızdan anlayış bekliyoruz. Egemen de indirim talep ettiğimiz oyuncularımızdan biri. Beşiktaş’ta geçen sene çok iyi bir performans gösterdi. Egemen önemli bir oyuncu. 3 yıl daha devam edecek sözleşmemiz var. Kulübün mali yapısı bazı rakamları ödemeye izin vermiyor. Kendisiyle devam etmek istiyoruz. Egemen’e sözleşme yenileme talebinde bulunduk ama şu ana kadar olumlu bir cevap alamadık. Umarım kısa zamanda kendisiyle bir orta yol buluruz.”
 
Mali Sıkıntılar
“Bir kulübün veya şirketin gelir ve giderleri vardır. Beşiktaş’ın birçok geliri temlikli. Temlikli olmayan gelir kaynaklarımız loca satışları ve sponsorluk anlaşmaları. Mali sorunlarımız var. Yapılan temliklerin süresini uzatarak gelir elde etmek istiyoruz. Beşiktaşlı yöneticilerin alacaklı avukatlarıyla muhattap olmaması gerekiyor. Bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için çalışmalarımız devam ediyor. Mali sorunların çözülmesinde herkesin fikirlerinden faydalanmak istiyoruz.”
 
Korsanla Mücadele
“Geçtiğimiz ay satışa sunulan FEDA tişörtlerinin bile korsan olarak satışının yapıldığı söyleniyor. Taraftarlarımız bununla ilgilenmeli. Gördükleri yerde ihbar etmeliler ve lisanslı ürünleri tercih etmeliler. Taraftar kendi mücadelesini kendisi verecek. Eğer aldıkları ürünlerin Beşiktaş’ın kasasına girmesini istiyorsa buna çok dikkat etmeliler.”
 
Taraftar Projeleri ve Kombine Kart
“Yeni sezonda maçlarımızı nerede oynayacağımız henüz netleşmedi. Bu bizim için sorun teşkil ediyor. Futbol ve Basketbol kombineleri birlikte satılabilir ama bundan ne kadar verim alırız bilemiyorum. Futbol ve Basketbol branşlarının taraftarı ayrı. Bu nedenle iki branşımızı ayrı ayrı ele almak gerektiğini düşünüyorum. Taraftar sayımızı arttırmak kadar eski taraftarlarımızı da tribüne çekmek bir o kadar önemli. Taraftarlarımızın neden tribünlerden elini ayağını çektiğini araştırıp yapılan yanlışlardan geri dönmeliyiz. Modern bir stat yaptığımızda taraftarlarımızın tribünlerde daha çok yer alacağına inanıyorum. Bir kart projemiz olacak ve bu karta sahip olan taraftarlar birtakım avantajlardan faydalanacak. Yaptıkları harcamalardan kulübümüz gelir elde edecek. Projenin hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor.”
 
Amatör Branşlar
“Amatör branşlara 20 milyon TL harcıyoruz. Bunun amacı Türk sporuna hizmet etmek ama bunun maliyetini karşılamakta zorlanıyoruz. Bazı amatör branşlarda dondurmalar olacak; mali yapımız düzelenene kadar. Amatör branşlar için sponsor arayışlarımız sürüyor. Bayan Voleybol takımına sponsor bulacağımızı düşünüyorum. Atletizm branşını dondurma kararı aldık. Bayan Basketbol Takımımız’a sponsor bulamadığımız takdirde dondurma yoluna gidebiliriz.”
 
Ferrari ile Yaşanan Anlaşmazlık
“Davamızda haklıyız ama buna rağmen kaybetme riskini göze alamayız. Davayı kaybetmemiz durumunda ekstra bir yükün altına gireriz. O nedenle haklı olmamıza rağmen uzlaşmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar Ferrari ve onun avukatıyla anlaşamadık. İstenen rakamın yarısının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Dava henüz sonuca bağlanmadı. Ferrari’nin yanlış ve aşırı talepleri olduğunu düşünüyoruz.”
 
Olağanüstü Genel Kurul Kararları
“Genel Kurul, Yönetim Kurulumuz’a geçmiş yönetimlerin faaliyetlerinin araştırılması ve hesap sorulması konusunda yetki değil talimat verebilir. 'Beşiktaş’a zarar verildi mi, verilmedi mi' bunun tespiti yapılıyor. Hesap sormanın Beşiktaş’a menfaati olacaksa sorulacaktır. Yanlışlık gördüğümüzde muhattabından açıklama bekleyeceğiz. Eğer bir hata görürsek hatayı yapandan zararı telafi etmesini isteriz. Beşiktaş Futbol A.Ş. bu zamana kadar en büyük zararı gören kurum. Şirketimiz, İMKB’de işlem görüyor ve ortakları bulunuyor. Yatırımcılarımız da hesap sorabilir. Yönetim Kurulu'nun görevi geçmişin hesabını sormaktansa, geleceğin planlamasını yapmaktır. Geçmişin hesabını kongre üyeleri sormalıdır. Meseleler aile içinde çözülür. Çözüm yeri de genel kurullardır.”
 
Kurumsallaşma Çalışmaları
“Kulübümüze kaybettiği kurumsal kimliği yeniden kazandırmak için değerli arkadaşım Adnan Dalgakıran birtakım çalışmalar yapıyor. Tedavilere başladık, ama ne zaman sonuçlanır çalışmalar bu konuda süre vermem pek doğru olmaz. Her şeyi aynı anda çözemeyiz. Personelimize maaş vermekte sıkıntı yaşıyoruz. Maddi yapıda bozukluklar bulunuyor. Birkaç kişinin yapması gereken işi bir kişi yapmaya çalışıyor. Moral motivasyonu düşük olan arkadaşlarımız var. Gidişatı olumlu yöne çevirmeye çalışıyoruz.”
 
‘Dernekler Yardımcı Olmalı’
“Beşiktaş bir bütündür. Gruplaşmalar bize zarar veriyor. Dernekler lütfen Beşiktaşımız’ın menfaatine çalışsınlar. Dernekçilik sadece senede bir kere yemek yapmak değildir. Yapayalnız bir şekilde bu işleri yürütemeyiz. Dernekler, üyelerimiz ve taraftarlarımızın desteğine motivasyonuna ihtiyacımız var.”