HABERLER

06.06.2012

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş:3 Galatasaray:1 (U-18)

U-18 Akademi Takımımız, Türkiye Şampiyonası yarı finalinde karşılaştığı Galatasaray’ı 3-1 yenerek finale yükseldi.

Maltepe Hasan Polat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Eyüpcan Durmuşoğlu, Cankut Atasoy, Selim Şahin, Erdi Kartal, Ümit Karaal, Erim Yüksel, Sercan Uzsoy, Kadir Arı, Doğcancan Topal, Mertcan Aktaş ve Recep Akkemik ilk onbiri ile başladı.
 
Oyuna tempolu başlayan ekibimiz, baskılı oyununun karşılığını penaltıdan bulduğu golle aldı. Karşılaşmanın 15. dakikasında Kadir Arı’nın uzun topuna hareketlenen Doğancan Topal, ceza sahası içinde yerde kaldı. Kazandığımız penaltı vuruşunu Mertcan Aktaş gole çevirdi (1-0). Golün ardından kontrollü bir oyun sergileyen siyah-beyazlılarımız, hızlı hücumlarla farkı arttırmaya çalıştı. Savunma disiplinini ilk yarı boyunca elden bırakmayan takımımız, soyunma odasına 1-0 önde gitti.
 
İkinci yarıya savunma ağırlıklı oyun anlayışıyla başlayan siyah-beyazlılarımız, kanat ataklarıyla farkı arttıracak goller bulmaya çalıştı. Karşılaşmanın 65. dakikasında gelişen hızlı hücumumuzda şık hareketlerle ceza sahasına giren Mertcan Aktaş, rakibinin müdahalesi sonrası yerde kalınca hakem bir kez daha beyaz noktayı gösterdi ama genç oyuncu, penaltıyı gole çeviremedi. Bu pozisyonun beş dakika sonrasında ise sarı-kırmızılı ekip skora dengeyi getirdi (1-1). Karşılaşmada başka gol olmayınca uzatma devrelerine geçildi.
Karşılıklı ataklarla başlayan ilk uzatma devresinde takımımız, skoru lehine çeviren golü köşe vuruşundan buldu. Mertcan Aktaş’ın kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Furkan İyde skoru 2-1’e getirdi ve ilk uzatma devresi bu skorla tamamlandı.
 
İkinci yarısında avantajını iyi değerlendiren ekibimiz, karşılaşmanın son anlarında Hakan Sayın’ın pasında Mertcan Aktaş’la üçüncü golü buldu ve mücadele 3-1 üstünlüğümüzle tamamlandı.
 
U-18 Akademi Takımımız, Türkiye Şampiyonası finalinde 8 Haziran Cuma günü Fenerbahçe ile karşılaşacak. Maltepe Hasan Polat Stadı'nda ücretsiz olarak izleyebileceğiniz karşılaşma saat 17.00'de başlayacak.