HABERLER

26.05.2012

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Divan Kurulumuz’un 2012 yılı 1'inci Olağan Toplantısı bugün yapıldı.

Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya Başkanımız Fikret Orman, yönetim kurulu üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz ve üyelerimiz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz, yeni yönetimin zor bir dönemde göreve geldiğini ve camia olarak kendilerine destek vermeleri gerektiğini kaydetti.

Başkanımız Fikret Orman ise yaptığı konuşmada, üyesi olduğu Divan Kurulu'nun önüne başkan olarak gelmekten onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Başkanımız Fikret Orman, Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, kulübün mali sıkıntı içinde olduğunu belirterek, ''Bu dertlerin altından hep birlikte kalkacağız. Yapılacak çok işi var.  Beşiktaş'ın gerçekten mali bir sıkıntısı var ve bu mali sıkıntı ile birlikte çok fazla derecede bürokratik davaları bulunuyor'' dedi.

Başkanımız, kulübün devam eden 130 davasının bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu: ''17'siyle anlaştık bitirdik. Sene sonuna kadar bu davaları bir elin parmakları seviyesine indirmek istiyoruz. Alman iş adamının söylediği gibi 'Parayı kaybederim ama itibarımı asla''. Bizim de esas amacımız bu. FİFA'da davalarımız var. 7 tanesini kapattık. Ben olaya şahsi olarak bakmam, UEFA ile alakalı davalar var. Bir dava geçti. Çarşamba günü bir davamız daha var. Katılacağım o davaya, inşallah ondan da çıkarız. UEFA lisansını aldık. Çok önemliydi bizim açımızdan .Zor bir süreçti. Ama aştık. Başardığımız için de arkadaşlarımdan gurur duyuyorum.''

Mali disipline ihtiyaçlar olduğunu dile getiren Fikret Orman, ''Çok sempatik olmayan şeyler yapacağız. Mecburuz. Amatör şubeler de dahil olmak üzere sporcularla yapılan sözleşmelerin sonucunda, kimsenin Beşiktaşlıyım diye alacağını bıraktığı yok. Herkes de haciz kamyonuyla gelmeye imtina etmiyor. Biz de ödeyemeyeceğimiz şeyi borçlanmayacağız'' şeklinde konuştu.

Başkanımız Fikret Orman, ödeme kabiliyetlerinin olmadığının altını çizerek, ''Herkes çok şey beklemesin. Eski yönetimdeki arkadaşlar da gelirleri artırmak için bir şeyler yapmışlar, ama bunları kullanmışlar. Hem kendi dönemlerini kullanmışlar, hem bizim dönemimizi, hem de bizden sonra geleceklerin dönemini. Çok fazla gelecek olmadığından mali disipline uymak zorundayız. Sizlerin desteğine de ihtiyacımız var. Beşiktaş en kısa sürede mali problemlerin altından çıkacak'' ifadelerini kullandı.

Stat konusuna da değinen Fikret Orman, ''Stat iyi gidiyor. Sayın Başbakanımız çok büyük destek veriyor. Beşiktaş camiası olarak teşekkür ediyorum, bizzat takip de ediyor. Süre, gün vermek istemiyorum. Bugüne kadar verildi ama olmadı. Kamuoyu önünde konuşulması, olmasına da engel oluyor. Müsaade edin, gün, süreci açıklamayalım. Stat konusunu fazla gündeme getirmeyelim'' diye konuştu.

Başkanımız, altyapıya önem verdiklerini ve altyapı için yeni bir tesis yapmayı planladıklarını söyledi. Avrupa yakasında Fulya'da bulunan altyapı tesislerini taşıyacaklarını kaydeden Orman, ''Ümraniye'deki gibi bir tesisi yapacağız. İmza aşamasındayız. Bittikten sonra yerini açıklayacağım. Avrupa yakasında 55-60 dönüm üzerine yapılacak. Kamp tesisleri olacak. Altyapıya ait olacak'' dedi.

Tüzük değişikliğini de önemsediklerini belirten Fikret Orman, şöyle devam etti: ''Tüzüğü önemsiyoruz ama zamana ihtiyacımız var. Önümüzdeki mali genel kurulda belki bunu gündeme getiririz. Tüzüğe ihtiyacımız var. Mevcut tüzük içinde Beşiktaş'ın, Beşiktaşlıların elinden çıkabileceğini herkes gördü. Artık Beşiktaşlıların daha söz sahibi olduğu tüzük yapmayı istiyorum.''

''Kimseyi karalamak, ayıbını temizlemek için gelmedik'' diyen Başkanımız, şeffaf olacaklarını ve yalan konuşmayacaklarını kaydetti. Mali genel kurulda devraldıkları borcu açıklayacaklarını anlatan Fikret Orman, şunları söyledi: ''Yabancı denetim kuruluşu geçen 8 yılı denetleyecek. Bu da uzun sürecek. Titizlikle yapılacak ve sonuçlarını da sizlerle paylaşacağız. Derdim ne kimseyi karalamak, ne kimsenin ayıplarını örtmektir. Saçlar kesilecek ak mı kara mı önümüze düşünce göreceğiz. Sizden ricam; birlik beraberlik hep konuşuluyor ama susmak açısından konuşuluyor. Susmayın, Beşiktaş'a yakışır bir şekilde konuşmamız lazım.''

Kapılar ardında yapılan konuşmaların Beşiktaş'a zarar verdiğini anlatan Fikret Orman, ''Kapılar arasında yapılan dedikodular Beşiktaş'a zarar veriyor. Duyuyorum, koca koca adamlar öyle dedikodular yapıyorlar ki senaryolarına gülmekten başka bir şey yapamıyorum. Ben şeffafım, netim, kapım açık isteyen gelip bana sorabilir. Şeffaf yöneteceğiz. Kimsenin yalan üzerine bizi karalamasına da müsaade etmeyeceğim. Nazikim ama uysal koyun değilim, herkes layık olduğu cevabı alır.'' diye konuştu.