HABERLER

Kulübümüzden Açıklama

Kulübümüzden yapılan açıklama şöyle:

Radikal Gazetesi’nin 16.05.2012 tarihli baskısında ve internet sitesinde “Beşiktaş’a kara rapor!” başlığı altında yer verilen haberde maksadını aşan anlamalara neden olabilecek ifadelere yer verildiği tespit olunmuştur.

Anılan habere konu Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Raporu yaklaşık 1.5 yıl öncesine ait 27.12.2010 tarihli bir rapor olup, 2005-2007 yılları arasındaki dönemi kapsamaktadır.

Anılan rapor Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ve bağlı şirketlerini sorumluluk altına sokabilecek, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ve bağlı şirketleri aleyhine düzenlenmiş bir rapor olmadığı gibi, herhangi bir vergi kaçırma eylemi de sözkonusu değildir. Haberde yer alan dava da Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ve bağlı şirketleriyle alakalı olmayıp, raporun düzenlendiği 2005-2007 tarihleri arasındaki dönemde kulübümüzde yönetici ve yetkili olan kişilerle ilgili bir davadır.  

Rapora konu edilen vergilerle ilgili 6111 sayılı yasa kapsamında yetkili vergi dairesine başvuru yapılmış ve sözkonusu vergiler gecikmeleriyle birlikte ödenmiş olup, hatalı kayıtlar nedeniyle herhangi bir vergi kaybı da sözkonusu değildir.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Beşiktaş JK