HABERLER

08.04.2012

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş:6 Galatasaray:1 (U-16)

U-16 Akademi Takımımız, ligin 19. hafta maçında karşılaştığı Galatasaray’ı 6-1 yendi.

BJK Fulya Tesisleri’nde oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Hüseyin Yılmaz, Halil İ. Mızrap, M. Sefa Baş, Oğuz Aksoy, Serkan Yavuz, B. Ender Reis, Tayfun Aydoğan, M. Raşit Şahingöz, Furkan Akbulut, Furkan Yaman ve Umut Can İnce ilk onbiri ile başladı.
Oyuna tempolu başlayan ekibimiz skoru lehine çeviren golü 8. dakikada Burak Ender Reis ile buldu. Umut Can İnce’nin sol kanattan ortaladığı topla arka direkte buluşan Burak Ender topu uzak direği gönderdi(1-0). Tempolu oyununu sürdüren siyah-beyazlılarımız, Tayfun Aydoğan ile farkı ikiye çıkaran golü buldu. Furkan Yaman’ın ceza sahası yan çizgisine kadar taşıdığı topla ceza sahası içinde buluşan Tayfun, rakibinden şık bir vücut çalımıyla sıyrıldı ve topu filelere gönderdi(2-0). Konuk ekip bu gole kısa sürede cevap verse de takımımız skoru 3-1’e getiren golü Halil İbrahim Mızrap’ın kafa golüyle buldu. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirledi.
İlk yarıdaki etkili oyununu ikinci yarıda da sürdüren ekibimiz, Furkan Yaman’ın golüyle farkı 3’e çıkardı. Orta sahada topla buluşan Furkan, uzun süre taşıdığı topu ceza sahasına girer girmez filelerle buluşturdu(4-1). Ezeli rakibi karşısında çok rahat gol pozisyonları bulan takımımızda Tayfun Aydoğan, 72. dakikada kendisinin ikinci takımının beşinci golünü attı(5-1). Skoru belirleyen gol penaltı vuruşundan geldi. Furkan Yaman’ın penaltı golüyle farkı 5’e çıkaran siyah-beyazlılarımız, sahadan 6-1 galip ayrıldı.
U-16 Akademi Takımımız, bu galibiyetle puanını 19. hafta sonunda 41’e yükseltti ve zirve takibini sürdürdü.