HABERLER

Basın Açıklaması

Başkan Vekili ve Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz ile, Geçici Yönetim Kurulumuz, basın açıklaması yaptı.

Akaretler'deki kulüp binamızda düzenlenen toplantıda Başkan Vekili ve Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz ile Geçici Yönetim Kurulu Üyelerimiz Oğuz Anter, M.Vedat Cem, Dr. M.Sedat Piroğlu, Dr. Osman Akalın, Serdar Keskin ve Cemil Cengiz Satar yer aldı.

Basın toplantısında yapılan açıklama şöyle:

Değerli Basın Mensupları;

Bilindiği gibi kulübümüzün Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören; dün toplanan Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda, Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilmiş, statü gereği, BJK Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmiştir.

Sayın Başkanın bu istifa kararı, dernek tüzüğümüz gereğince, Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a gidilmesi için yeterli olmakla beraber, Sayın Başkan tarafından oluşturulan Yönetim Kurulu’nda görev alan arkadaşlarımız da, incelik ve nezaket göstererek bu görevlerinden istifa etmişlerdir.

Dernek Tüzüğümüzün 27/E maddesinde; Başkan veya Yönetim Kurulu veya Başkan'la birlikte Yönetim Kurulu’nun istifa etmesi halinde, 1 ay içinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na gidileceğini ve bu süre içinde Divan Başkanlık Kurulu’nun, Yönetim Kurulu görevlerini yerine getirmekle yükümlü olduğunu hükme bağlamıştır.

Divan Başkanlık Kurulumuz, tüzüğümüzün yukarıda anılan maddesi uyarınca bugün itibariyle, bu görevi üstlenmiştir.

Öncelikle, Sayın Yıldırım Demirören’e ve birlikte görev yaptığı Yönetim Kurulu üyelerimize, kulübümüze, bugüne kadar yaptıkları hizmetleri için teşekkürlerimizi, sağlık ve esenlik dileklerimizi sunuyoruz. Ayrıca; Türk Futbolu’nun önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde Federasyon Başkanlığı görevini üstlenen eski Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’e üstün başarılar diliyoruz.

Bugün, bir nöbet değişimi için görevlerinden ayrılan arkadaşlarımızın; Beşiktaş sevgisini ve heyecanını yaşayan her üyemiz gibi ihtiyaç duyulacak her türlü katkıyı yapmaktan kaçınmayacaklarını da biliyor ve umuyoruz.

Değerli Basın Mensupları;

Derneğimizin en yetkili organı olan Genel Kurulumuz'un iradesini yansıtan tüzüğümüz hükümleri uyarınca görev alan Divan Başkanlık Kurulumuz'un, bugün için öncelikli ve önemli görevi; 1 ay içinde yapılması gereken Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirmek ve böylece Genel Kurulumuz'un onayını almış yeni bir Yönetim Kurulu’nun oluşmasını sağlamaktır.

Günlük hizmetler, hiçbir kesintiye uğramadan aynen sürdürülecektir.

Kulübümüz uzun zamandan beri, başta  maddi olmak üzere önemli sorunlar yaşadığı zor bir süreçten geçmektedir.

Camiamız; ayrışmadan, gruplaşmadan birlik ve beraberliğini koruyarak ve pekiştirerek, bu zor süreci atlatacak büyüklükte ve güçtedir.

Sorumluluğunun ve sorunların bilincinde olan kulübümüzün en yetkili organı Genel Kurulumuz; en geç 25 Mart’ta, bütün camiamızı kucaklayacak güçlü bir Başkan ve Yönetimi göreve getirecektir.

Geçici Yönetim Kurulu ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanı