HABERLER

'Beşiktaş'ta oynamanın mutluluğunu tarif edemem'

Yavru Kartal Çocuk Kulübü üyelerimiz Nisan Geyik ve Emircan Aydoğan sordu, futbolcumuz Mehmet Akyüz yanıtladı.

Ben Nisan Geyik. 6 yaşındayım. Cemal Gürsel İlköğretim Okulu’nda 1. sınıfa gidiyorum. Bütün derslerimi çok seviyorum. Büyüyünce ilkokul öğretmeni olmak istiyorum.

Ben Emircan Aydoğan. 6 yaşındayım. Kemal Berktan İlköğretim Okulu’nda ana sınıfa gidiyorum. Basketbol, futbol ve hentbol oynuyorum. Büyüyünce ne olmak istediğime henüz karar vermedim ama basketbolcu olabilirim.

Biz Yavru Kartal Çocuk Kulübü üyeleri olarak, futbolcumuz Mehmet Akyüz’ü BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik. Futbolcu ağabeyimizle sohbet edip, beraber fotoğraflar çektirdik. Daha sonra röportajımıza başladık. İşte futbolcumuza sorduğumuz sorular ve onun verdiği yanıtlar...

Nisan Geyik: Futbol hayatın nasıl başladı?
Futbol hayatım, 7 yaşımdayken Sakaryaspor’un altyapısında başladı. Bu kulüpte kademe atlayarak A takıma kadar yükseldim.

Emircan Aydoğan: Profesyonel ilk imzanı nasıl attın?
Biraz ilginç bir imza oldu, statta attım (gülüyor). Sakaryaspor A Takımı’yla idmanlara çıkıyordum ve profesyonel olmam birden gelişti. Bir arkadaşımla birlikte soyunma odasında imzamızı attık.

Nisan Geyik: Beşiktaş’a gelmenin hayatındaki olumlu yanları neler?
Beşiktaş’ta oynarken tamamen hayatınız değişiyor. Halkın bakış açısı çok olumlu. Hem maddi hem de manevi olarak daha çok imkana sahip oluyorsunuz.

Emircan Aydoğan: Takıma alışabildin mi?
Takıma epey alıştım ama sürekli forma giyemedim. Buradaki imkanlarımız da, arkadaşlarım da gerkçekten çok iyi.

Nisan Geyik: Milli takım kariyerinle ilgili neler söyleyebilirsin?
Sadece bir kere Türkiye U-19 Takımı’yla ay yıldızlı formayı giydim. Geçtiğimiz sezon aslında A-2 takımına çağrılmayı bekliyordum ama olmadı. Hocalar tercih etmedi. Beşiktaş’ta formayı layıkıyla giydikten sonra milli takımlara da çağrılacağımı düşünüyorum.

Emircan Aydoğan: Avrupa’da forma giymek ister misin?
Elbette isterim. Ben aslında yurt dışında Liverpool taraftarıyım ama Barcelona ve Real Madrid’i de elimden geldiği kadar takip ediyorum.  

Nisan Geyik: Beşiktaş’ta oynamanın mutluluğunu kısaca anlatabilir misin?
Tarif edilemez bir duygu. Sonuçta Beşiktaş gibi büyük bir takımda oynuyorsunuz. O taraftarın önünde oynamak, gerçekten muhteşem...  

Emircan Aydoğan: Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?
Tesislerde kalıyorum, fırsat bulduğumda da Adapazarı’na ailemin yanına gidiyorum.  

Nisan Geyik: İstanbul’da yaşamaya alışabildin mi?
Alıştım sayılır... Trafik bu kadar yoğun olmasa daha güzel olacak (gülüyor).  

Emircan Aydoğan: Kendine örnek aldığın futbolcu var mı?
Yok.

Nisan Geyik: Peki ya küçükken de mi yoktu?
O zaman da yoktu... Ama Sakaryaspor’da oynadığı zamanlar Tuncay (Şanlı) Abi’yi çok beğeniyordum.

Emircan Aydoğan: Hobilerin var mı?
Özellikle arabayla gezmeyi çok seviyorum. Adapazarı’ndaki arkadaşlarımla da vaktimiz oldukça sinemaya ya da mangal yapmaya gidiyoruz.

Nisan Geyik: Beşiktaş’ın bu sezonunu nasıl değerlendiriyorsun?
Oldukça iyi bir sezon yaşıyoruz. Özellikle Avrupa’da yolumuza devam etmemiz çok önemli. Ligde de başarılı maçlar çıkartıyoruz. Henüz bitmiş bir şey yok. Önümüzdeki tüm maçları kazanmak ve play-off’taki rakiplerimizi yenerek şampiyon olmak istiyoruz.

Emircan Aydoğan: Beşiktaş formasını ilk giydiğin an neler hissettin?
Beşiktaş forması, herkese nasip olamayacak bir forma. Heyecanlanıyorum haliyle... Siyah- Beyaz formamızı daha çok giyerek, daha büyük heyecanlar yaşamak istiyorum.

Nisan Geyik: Beşiktaş taraftarları hakkında neler söylemek istersin?
Dünyada ilk üçe girebilecek, hatta bir numara taraftarımız var. Takımımızı çok iyi destekliyorlar. Maçı seyrederken, onları izlemek de ayrı bir duygu. Onların önünde futbol oynamak, ayrı bir motivasyon sağlıyor. Özellikle Gündoğdu marşı çok hoşuma gidiyor.

Emircan Aydoğan: Maça çıkmadan önce uğurun var mı?
Hayır, yok, sadece dua ederim.

Nisan Geyik-Emircan Aydoğan: Teşekkür eder, başarılar dileriz.