HABERLER

13.12.2011

FUTBOL

Turu İstiyoruz

Antrenörümüz Carlos Carvalhal, düzenlediği basın toplantısında UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura yükselmek istediklerini belirtti.

Carvalhal, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Stoke City ile yapacağımız maçla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşmaya maçla ilgili düşüncelerinden önce Asbaşkanımız Serdal Adalı, Teknik Direktörümüz Tayfur Havutçu ve Protokol Müdürümüz Ahmet Ateş’in tahliye edilmelerine sevindiklerini belirterek başlayan Portekizli çalıştırıcı, “Bütün Beşiktaş camiası olarak hem taraftar, hem biz profesyoneller bunca zaman bizden uzak kalan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş'i aramızda görmekten tarif edilmez mutluluk yaşıyoruz. Bizim için gerçekten önemli bir olay. Bunun mutluluğunu da dün akşamdan bu yana sonsuz bir şekilde yaşıyoruz” dedi.

Stoke City maçı

Carvalhal, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hedeflerinin grubu geçip bir sonraki tura kalmak olduğunu ifade etti.

Portekizli antrenömüz şunları kaydetti:

“İlk maçtan önceki toplantıda grubun zorlu olduğunu ve maçların, sonuçların ve grubun kaderinin son saniyelere kadar kalacağını söylemiştim. Tabii ki şu anki durumda iyi konumdayız. Son maçlara baktığımızda maç skorlarıyla, gösterdiğimiz performansla iyi şeyler yaptık. Kendi sahamızda oynayacağız, bizim için ayrı bir önem taşıyor. 12. adam olan taraftarımızla sahada olacağız. Verecekleri destek bizim için çok önemli. Son antrenmanımızda gerekli çalışmaları yapacağız. Rakibin bize göstereceği sürprizi yaşamamak, onlar için sürpriz yaşatmak için antrenman yapacağız.'

Rakibin taçlardaki etkisi

Stoke City'nin taçlardan ve kornerlerden etkili olması yönündeki soruyu yanıtlayan Carlos Carvalhal, “Stoke City'nin duran toplardaki üstünlüğünün bilincindeyiz. Genel olarak bu maça hazırlanarak rakibin iyi ve kötü yaptıklarını göz önünde bulunduracağız. Kötü yaptıkları bir şey yok. İstediğimiz sonucu almayı arzuluyoruz” dedi.

'Henüz hedefimizi tamamlamış değiliz'

Carvalhal, Beşiktaş olarak henüz hedeflerini tamamlamadıklarını dile getirdi.

Maçı iyi bir şekilde bitirip gruptan çıkmayı arzuladıklarını vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, “Yenemiyorsam yenilmeyeyim düşüncesi var mı?' yönündeki soruya, “En önemli hedefimiz bir sonraki turda bulunmak. Turu geçmemiz için iki sonuç var. Biri galibiyet, biri beraberlik. Bizim yarın yapacağımız şey sahaya kazanmak için çıkmak. Kendi takım güvenliğimizi sağlayıp kazanmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde yanıt verdi.

Son maçlarda oynadıkları oyun ve gösterdikleri mücadelenin yanı sıra takım olgusunun kendilerine güven verdiğini kaydeden Carvalhal, “Tabii ki üst üste maç oynamanın getirdiği bir fatura var. Fizik olarak yorgunluk olabiliyor. Ayrıca bu turu geçtikten sonra karşılaşacağımız her takımın ayrı bir zorluğu var. Daha güçlü takımlar olacak” diye konuştu.

'Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyisi'

Bir İngiliz gazetecinin Stoke City ile ilk yaptıkları maçtaki atmosferi sorması üzerine antrenörümüz şunları söyledi:

“Oradaki atmosfer güzeldi. Çok da taraftarımız vardı. Ancak yarın farklı olacak. Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyi taraftarı. O nedenle yarın statta değişik bir ambiyans ve hava olacak. Oyuncular için farklılık teşkil ediyor. Böyle bir takımın hocası olduğum ve böyle bir taraftara sahip olduğumuz için mutluyum.”

Carvalhal, Stoke City'nin iyi bir dönem geçirdiğini belirterek, “Yarın Stoke City'nin en zorlu maçı olacak. Sahamızda ve taraftarımızın önünde oynayacakları maçın kolay olmayacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Ernst: 'Uzun zamandır bu maçı bekliyoruz'

Alman futbolcumuz Fabian Ernst ise yarınki karşılaşma için heyecan yaşadıklarını ve uzun zamandır bu mücadeleyi beklediklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki maçların farklı olduğunu anlatan Alman oyuncu, “Sabırsızlıkla beklediğimiz bir maç. İki günlük süre içinde dinlendiğimizi ve gerekenleri yaptığımızı düşünüyorum. Maça hazırız” dedi.

Stoke City'nin eksik kadroyla geleceğini belirten bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Ernst, “Bunu bilmiyordum. Ancak pek İngiliz mantığıyla bağdaşan bir durum değil. İngilizler her zaman mücadele eden takımlardır. Onlar da grubu en iyi yerde bitirmek için maça asılacaklardır” diye konuştu.

Siyah-beyazlı oyuncumuz, “Maçı kazanırsak grubu lider olarak bitireceğiz. Kazanmak için sahada olacağız. İlk maçta iyi oynadığımız halde şansız bir şekilde mağlup olduk. Bunu telafi etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.