HABERLER

29.10.2011

BASKETBOL

Beşiktaş:81 Mersin Bş. Bld.:76

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımımız, ligin ikinci haftasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 81 - 76 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, İlona, Tuğba, Yasemin Horasan, Lavender, Vandersloot ilk beşi ile başladı. İlk dakikalarda oyuna iyi ısınamayan ekibimiz, rakibinin hücumlarına karşılık veremedi.
Çeyreğin sonlarına doğru toparlanan ekibimiz ilk periyodu 22 – 15 geride tamamladı. İkinci çeyrekte kafa kafaya bir mücadele sergilensede siyah-beyazlılarımız rakibine oranla hücumda etkisiz kaldı. Rakibini yakalama şanslarını iyi değerlendiremeyen ekibimiz, ilk yarıyı 47 – 35 geride tamamladı. İkinci yarıya adeta fırtına gibi başlayan siyah-beyazlılarımız, mükemmel bir savunma yaparak rakibinin sayı bulmasını engelledi.
Savunmadaki başarısını hücumda da gösteren ekibimiz, üçüncü çeyrekte 15 – 0’lık muhteşem bir seri yakaladı. Üçüncü çeyrekte Yasemin Horasan ve İlona’nın etkili oyunu ile sonuca giden ekibimiz, İlona’nın basketi ile rakibi karşısında 48 – 47 öne geçti ve üçüncü çeyreği 62 – 56 önde tamamladı. Son çeyrekte izlenen mücadele nefesleri kesti. Karşılıklı sayılar ile geçen çeyrekte ekibimiz rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermedi ve karşılaşmayı 81 – 76 kazandı. Karşılaşmada ekibimizden Lavender 26 sayı, Amber Harris 18 sayı ile oynadı.