HABERLER

03.10.2011

FUTBOL

Gaziantepspor:0 Beşiktaş:0

Futbol Takımımız, Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Gaziantepspor’la golsüz berabere kaldı.

İki takımın da tedbirli başladığı mücadele ev sahibi ekip, orta sahada oyun kurmakta güçlük çekse de defansın arkasına gönderilen uzun toplarla fırsat kolladı. Hücum bölgesine top taşımakta zorlanan, ilk tehlikeli pozisyonunu ise rakip savunmanın ters vuruşuyla gerçekleştiren takımımız, Gaziantepspor’un baskılı oyunu karşısında etkili olamadı. Kanatlardan hücuma çıkmakta güçlük çeken ve rakip savunmayı ortadan yıkmak isteyen ekibimiz, istediği pozisyonları da bulamayınca duran toplarla gol aradı. İlk yarının son dakikalarına doğru takımımızı, kendi yarı alanımızda sıkıştırmaya başlayan ve kanatlardan tehlikeli ataklar düzenleyen Gaziantepspor, 41. dakikada Sosa’yla gole yaklaşsa da Rüştü, ekibimizin geriye düşmesine izin vermedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda daha baskılı gözüken siyah-beyazlılarımız, ilk dakikalarda Gaziantepspor kalecisi Karcemarskas’a zor anlar yaşattı. Ancak karşılaşmanın en tehlikeli pozisyonu ev sahibi ekibin lehine gelişti. Gelişen Gaziantepspor atağında Sosa’nın vuruşunu İsmail Köybaşı son anda çizgi üzerinden uzaklaştırarak rahat bir nefes aldırdı. 64. dakikada ise Gaziantepspor karşılaşmada büyük bir avantaj yakaladı. Maçın hakemi Halis Özkahya, Necip Uysal’ın Sosa’ya yaptığı müdahaleyi kırmızı kartla cezalandırınca siyah-beyazlılarımız 10 kişi kaldı ve orta sahanın kontrolü tamamen kırmızı-siyahlı ekibe geçti. Kırmızı kartın ardından Mustafa Pektemek-Roberto Hilbert değişikliği yapan ekibimizde, 75. dakikada Simao yerini Edu’ya bıraktı. Siyah-beyazlılarımız 10 kişi kaldıktan sonra oyunu çoğunlukla bizim yarı sahamızda oynayan Gaziantepspor, Rüştü’yü geçmekte zorluk çekti. 84. dakikada hakem Halis Özkahya, bir kez daha kırmızı kartını kullandı. Hızlı gelişen Gaziantepspor atağında ceza sahasına girmek üzere olan Sosa’ya İsmail Köybaşı faul yapınca, Halis Özkahya kırmızı kartına başvurdu ve takımımız 9 kişi kaldı. Kalan dakikalarda tüm hatlarıyla yüklenen ev sahibi ekip, Ivan de Souza ile tehlikeli bir pozisyon bulsa da Kamil Ocak Stadı’ndan gol sesi çıkmadı ve 5. haftanın kapanış mücadelesi golsüz sona erdi.
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
Stat: Kamil Ocak Stadı
 
Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Ekrem Kan, Hüseyin Sabancı (4. Hakem)
 
Gaziantepspor: Karcemarskas, Ivan de Souza, Dany, Emre Güngör, El Yasa, Popov, Wagner (Dk. 81 Djako), Orhan Gülle (Dk. 54 Murat), Serdar Kurtuluş, Sosa, Cenk,
 
Yedekler: Mahmut, Murat, Djako, Şenol, Alper, Binya Augustin, Mehmet
 
Teknik Direktör: Abdullah Ercan
 
Beşiktaş: Rüştü Reçber, İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek (Dk. 69 Roberto Hilbert), Necip Uysal, Simao, Holosko, Sidnei, Egemen Korkmaz, Fernandes, Aurelio, Ekrem Dağ
 
Yedekler: Cenk Gönen, Veli Kavlak, Fabian Ernst, Roberto Hilbert, Edu, Tanju Kayhan,
Atınç Nukan
 
Antrenör: Carlos Carvalhal
 
Sarı Kartlar: Orhan Gülle (Dk. 9), Aurelio (Dk. 18), Wagner (Dk. 25), Serdar Kurtuluş (Dk. 30), Sosa (Dk. 80)

Kırmızı Kartlar: Necip Uysal (Dk. 64), İsmail Köybaşı (Dk. 84)

1. DEVRE

 
3. dakikada Necip’in uzaktan çektiği şut farklı şekilde auta çıktı.
 
7. dakikada Popov’un ceza sahası sağ çaprazından gönderdiği şutta Rüştü başarılıydı.
 
14. dakikada Fernandes’in kullandığı serbest vuruşu uzaklaştırmak isteyen Gaziantep savunmasının ters kafa vuruşunda top kalecide kaldı.
 
17. dakikada Cenk’in şutu Rüştü kornere çeldi.
 
19. dakikada Sosa’nın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta Rüştü, topu kontrol etti.
 
22. dakikada gelişen atakta Holosko, kendisini kaybettirerek Dany’nin peşinden topu takip etti. Danny’nin kendisini görmediğini farkeden Holosko, rakibinin hatasını değerlendirerek şutunu çekti ancak top kaleciye çarparak oyun alanına geri döndü.
 
23. dakikada Popov dışarıdan çok sert vurdu, top az farkla dışarı çıktı.
 
31. dakikada Fernandes’in kullandığı serbest vuruşta Egemen’in kafa vuruşunu kaleci kurtardı.
 
41. dakikada sol çaprazdan içeri giren Sosa’nın sert şutunu Rüştü kurtardı.
 
2. DEVRE
 
50. dakikada Sosa, altıpasın üstünde vurdu, Rüştü’ye çarparak havalanan topu İsmail Köybaşı çizgi üzerinde uzaklaştırdı.
 
46. dakikada soldan Simao’nun yaptığı ortayı kaleci tek yumrukla uzaklaştırdı.
 
53. dakikada Fernandes soldan içeri kesti, Holosko’nun kafa vuruşun kaleci kurtardı.
 
64. dakikada Sosa’yı düşüren Necip Uysal, kırmızı kart gördü.
 
82. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Cenk, Rüştü’yü çalımlamaya çalıştı ancak tecrübeli eldiven gole izin vermedi.
 
84. dakikada İsmail Köybaşı kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Takımımız 9 kişi.

90+2. dakikada Gaziantepspor'un kullandığı serbest vuruşta arka direğe giden topu Rüştü yumrukladı.