HABERLER

13.10.2010

Ön Protokol Yapıldı

Kulübümüzün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) spor tesisi yapmasına ilişkin ön protokol imzalandı.

Protokole, KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ile Başkanımız Yıldırım Demirören imza attı.
Maliye Bakanı Tatar, protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, ''Kıbrıs Türkünün altında ezildiği ambargolara rağmen, Beşiktaş'ın adada yatırım yapmak istemesinin kendilerini çok mutlu ettiğini'' söyledi.
KKTC'de bugün arazi incelemesi yapan heyetimize yardımcı olmak için üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydeden Tatar, bugün ön anlaşması yapılacak tesisin Kıbrıs Türk halkını çok mutlu edeceğini belirtti.
Başkanımız Yıldırım Demirören, KKTC yönetiminin uzun süredir kulübümüze yakın ilgi gösterdiğini ve adada düşündükleri tesis için kendilerine yol gösterdiğini söyledi.
Beşiktaşımızın artık sosyal olaylara önem vermeye özen gösterdiğini kaydeden Demirören, KKTC'de yapacakları yatırımın bir ilk olacağını belirtti.
Demirören, sporun özünün dostluk ve kardeşlik olduğunu, ancak ambargolardan dolayı Türkiye'deki spor kulüplerinin adada dostluk maçı dahi yapamadığına işaret ederek, ''Belli ambargoları delmek için üstümüze düşeni yapacağız'' dedi.
Maliye Bakanı Tatar, konuşmaların ardından Demirören'e KKTC bayrağı, Demirören de Tatar'a Beşiktaşımızın simgesi olan kartal tablosu ve üstünde isminin yazılı olduğu Beşiktaş forması hediye etti.
Bu arada, Yıldırım Demirören ile birlikte KKTC'de bulunan bazı Yönetim Kurulu Üyelerimiz, arazi incelemesinde bulundu.



Diğer Haberler