HABERLER

21.07.2010

Schuster: Kazanmak İçin Geldik

Teknik Direktörümüz Schuster, Vikingur maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Toftir Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Alman teknik adam, takımı tanıma sürecinde resmi maç oynanmasını nasıl değerlendirdiği ile ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

“Aslında ben böyle olmasını daha çok seviyorum. Futbolcularım oynadıkları maçların bir şampiyona olduğunu ve karşılaşmaları kazanmaları gerektiğini biliyorlar. Hazırlık maçlarında konsantrasyon kaybı olabiliyor. Bu tür maçlarda takımı daha iyi tanıyabiliyorsunuz.”

İlk maçta heyecanlı ve sıkıntılı bir yüz ifadesi olduğunun hatırlatılması üzerine Schuster, “Ben aslında neşesini dışarı yansıtabilen birisi değilim. Beni bundan sonra da bu şekilde görebilirsiniz. Ben azla yetinen birisi değilim. O maçta daha çok gol atabilirdik. İlk maçtaki yüz ifadem biraz bu durumla ilgiliydi” diye konuştu.

Vikingur karşısında İsmail Köybaşı’na görev vereceğini de belirten tecrübeli teknik adam, İbrahim Toraman’ın yerine Ferrari’yi oynatacağını, Zapotocny’yi de görevlendireceğini söyledi. “Forvette de değişiklik yapabilirim” diyen Schuster, “Aslında çok değişiklik yapma taraftarı değilim. Çünkü takımımı oturtmaya çalışıyorum. Ancak bazı oyuncuları daha iyi görmek için bu değişiklikler iyi sonuç verecektir. Oyuncularımın kaliteleri birbirine yakın. Mesela yarın Zapotocny’nin ve Ferrari’nin iyi oynayacağını düşünüyorum. Şimdi altı günde bir maç oynuyoruz. Sezon içinde bu durum üç güne düşecek. Sezon başında böyle bir periyot bizim için iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Schuster, rakibimizin oyun anlayışı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Rakip takımın teknik direktörüne saygı duyuyorum. İlk maç öncesi de ‘kendi futbolumuzu oynayacağız’ demişti ancak sahada 10 kişiyle kapandılar. Yarın bu durum nasıl olacak bilmiyorum. Her maçta olduğu gibi bu maçı da kazanmak istiyoruz”

Diğer Haberler