HABERLER

11.04.2010

Beşiktaş Cola Turka:83 Fenerbahçe Ülker:68

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftasında Fenerbahçe Ülker'i 83-68 mağlup etti.

Akatlar Cola Turka Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk dakikalarında boyalı alanda büyük mücadele yaşandı. Taraftarlarımızın desteğini arkasına alan ve Engin ile 9 sayı bulan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Muratcan ve Cevher ile sayılarını sürdürerek 7. dakikada 16-8 öne fırladı. Siyah Beyazlılarımızın alan savunması karşısında ilk dakikalarda uzun oyuncularını kullanamayan Fenerbahçe Ülker, dakikalar ilerledikçe bu sorununu çözdü. Özellikle Semih ile etkili olan sarı-lacivertli takım, 2 dakikada 11-0'lık seri yakalayarak 9. dakikada 19-16 öne geçti. Ancak çeyreğin bitimine iki saniye kalan Haluk ile bir üçlük bulan Takmımız, 1. periyodun 21-21 beraberlikle tamamlanmasını sağladı.
Greer ile direnmeye çalışan konuk takım karşısında Cevher ile sayılar bulan Ekibimiz özellikle dış atışlarda başarılı oldu. Siyah Beyazlılarımız, karşılaşmanın ilk yarısını Engin'in son saniye üçlüğüyle 6 sayı farkla 44-38 önde kapadı. Engin Atsür, ilk 20 dakikada 15 sayı bulmasının yanı sıra 6 ribaunt ve 4 asistle etkili oldu.
Fenerbahçe Ülkerli oyuncular saha içinde koordinasyon sağlayamayınca ilk yarıda olduğu gibi top kayıpları yaptı. Cevher'in büyük mücadelesiyle pota altında rakip oyuncuları durduran Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, farkı giderek açtı. Sarı-lacivertli takımın dış şutlardaki başarısızlığına nazire yaparcasına üçlüklerle skor bulan Siyah Beyazlılarımız, 27. dakikada 11 sayılık fark (56-45) yakalarken, 3. periyodu da 62-53 önde geçti.
Maç boyunca sert savunma yapan ve rakibini sürekli dışarı iten Takımımız, günün başarılı isimlerinden Cevher ile bir üçlük daha bularak 35 dakikada farkı 13 sayıya (74-61) çıkardı. Maç boyunca kendi oyununu oynayan ve bunu rakibine kabul ettiren ev sahibi takım, derbi mücadelesini 15 sayı farkla 83-68 kazanarak rövanşı aldı.
Pota altından çok dış şutları tercih eden Fenerbahçe Ülker, 2 sayılık atışlarda yüzde 38, üçlüklerde yüzde 34'lük düşük bir yüzdeyle oynadı. Saha içinde iyi organize olan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, 17 asistle mücadele ederken, Fenerbahçe Ülker toplamda 8 asistte kaldı. Siyah Beyazlılarımızda Cevher Özer 25 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.





Diğer Haberler