HABERLER

12.11.2009

Kulübümüz’den Açıklama

Bugün çeşitli basın organlarında Kulübümüz hakkında çıkan haberler maksatlı ve taraflı olup,  gerçeklerin çarpıtılmasından ibarettir.

İçişleri Bakanlığı makamının 23.01.2008 tarih ve B.050.DDB.0000074-020.01.-382 sayılı onayına istinaden görevlendirlen İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Dernekler Denetçi ve Denetçi Yardımcıları, Kulübümüz'e 17.12.2008 tarihinde tebliğ ettikleri yazı ile 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 19’uncu maddesi hükümleri kapsamında Kulübümüz'de bir inceleme yapacaklarını bildirmişlerdir. Anılan inceleme, görevlendirme yazısında açıkça ifade edildiği üzere Kulübümüz'le sınırlı olmayıp, Kulübümüz gibi kamuya yararlı dernek statüsünde bulunan Galatasaray ve Fenerbahçe Spor kulüplerini de kapsamaktadır.
Kulübümüz'de gerçekleştirilen inceleme, anılan haberlerde iddia olunanın aksine, doğrudan mahkeme kararıyla yapılan bir inceleme değildir. İncelemeye dayanak olan Bakanlık makamının oluru tarihi (23.01.2008) bu hususu açıkça teyit etmektedir.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, kamuya yararlı dernek statüsünde faaliyette bulunan ve aralarında Kulübümüz'ün de bulunduğu üç büyük kulüp hakkındaki, 23.01.2008 tarihli Bakanlık makamı oluru çerçevesinde Dernekler Kanunu hükümleri uyarınca yapılan rutin incelemeler bildiğimiz kadarıyla üç büyük kulüpte Mayıs-Haziran aylarında tamamlanmıştır.
Kulübümüz'de yapılan inceleme sonuçları, TC İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün  08.06.2009 tarihli yazısıyla Kulübümüz'e bildirilmiştir. TC İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün anılan yazısı, yapılan incelemeler neticesinde tespit olunan hususların esasa yönelik ve görev kusuruna dönük olmadığına, usule ilişkin ve geçmişte yürürlükte olan dernekler mevzuatı kapsamında cevaz verilen uygulamaların değişen dernekler mevzuatı uyarınca getirilen yeni düzenlemelere uygun hale getirilmesine yönelik bilgi ve uyarılar içermektedir.
Anılan yazıda aynen  “konusu suç teşkil etmeyen eksikliklerin Dernekler Kanunu’nun 17’inci maddesine göre yasal süre olan 30 gün içinde giderilerek Valilik İl Dernekler Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi” istenilmiştir. Sözkonusu yazıda tespit olunduğu bildirilen hususlar yeni dernekler mevzuatına uygun hale getirilmiş ve bu durum İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne gönderilen 25.06.2009 tarihli 579 sayılı yazıyla ilgili makamlara bildirilmiştir.
Bu kapsamda, tüm kamuya yararlı dernek statüsünde faaliyet gösteren derneklerde yasa gereği yapılan rutin incelemenin, yalnızca Kulübümüz'e yönelik bir incelemeymiş gibi gösterilmesi, Aralık 2008 ile Ocak 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş bir incelemenin aradan geçen bunca zaman sonra bugün gündeme getirilmesinin seçime yönelik ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ni yıpratma amaçlı girişimler olduğu açıkça görülmektedir. 
 
Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız,
BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU

Diğer Haberler