HABERLER

26.09.2009

Mersin Büyükşehir Bld.:92 Beşiktaş Cola Turka:89

Türk Telekom International Cup’daki ikinci maçında Kadir Has Spor Salonu’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, rakibine 92-89 mağlup oldu.

Karşılıklı basketlerle geçen ilk periyotta iyi savunma yaparak rakibinin hücumlardan başarısız sonuç almasını sağlayan Siyah Beyazlılarımız Mersin Büyükşehir Belediyesi potasını içeriden bulduğu sayılarla mağlup etti ve ilk çeyreği 27-19 önde tamamladı.
İkinci periyotta da ilk çeyrekteki oyununu sürdüren Takımımız, Haluk Yıldırım’ın turnikeden attığı sayıyla 13. dakikada farkı 10 sayıya yükseltti (35-25). Kısa sürede 10-0’lık bir seri yakalayan Mersin Büyükşehir Belediyesi ise ilk devrenin bitimine 4.5 dakika kala skoru eşitledi (35-35). Baxter ve Newley ikilisi ile tekrar toparlanan Siyah Beyazlılarımız, üst üste gelen sayılarla 12-0’lık bir seri (47-35) yapmasına rağmen soyunma odasına 8 sayı farkla 41-49 önde gitti.
İlk yarıdaki tempoyla başlayan üçüncü çeyrekte 8 sayılık farkı uzun süre koruyan Siyah Beyazlılarımız karşında Mersin Büyükşehir Belediyesi bir ara Frahm ile farkı kapatmaya başladı. Ancak dışarıdan da skora üreten Ekibimiz, Adem Ören’in basketleriyle üçüncü periyotu 72-63 galip bitirdi.
Son çeyrekte savunmasını sertleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, James Baron ve Frahm ikilisi ile rahat sayılar kazanmaya başladı. 7-0’lık bir seriyle arayı kapatan rakibimiz, bitime 4 dakika kala James Baron’un serbest atışlarıyla önce beraberliği yakaladı ardından öne geçmeyi başardı (79-78). Bu dakikadan sonra üstünlüğünü kaybetmeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi mücadeleden 92-89 galip ayrıldı.
Mücadelenin en skorer ismi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden 23 sayı atan James Baron olurken, Siyah Beyazlılarımız’da en fazla skor üreten isim 17 sayılı Brad Newley oldu.

Diğer Haberler