HABERLER

25.09.2009

Beşiktaş Cola Turka:84 Lokomotiv Rostov:86

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Kayseri'de düzenlenen Türk Telekom International Cup’daki ilk maçında Rusya'nın Lokomotiv Rostov takımına Kadir Has Spor Salonu'nda 86-84 mağlup oldu.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk 5 dakikasını Lokomotiv Rostov, 13-10 üstünlükle geçerken Brad Newley ve Cevher’in sayılarıyla rakibine karşı koyan Siyah Beyazlılarımız oyunu dengede tuttu ve ilk çeyrek 25-25 sona erdi. İki takımın da üçlüklerle başladığı ikinci periyotta Chatman’in de skor üretmesiyle farkı 6 sayı (39-33) yükselten Takımımız, arayı daha da açtı ve ilk yarıyı 51-41 önde tamamladı.
İkinci yarının ilk dakikalarında Lokomotiv Rostov’un bütün çabalarına rağmen farkın kapanmasına izin vermeyen Ekibimiz, içeriden ve dışarıdan ürettiği sayılarla farkı 14 sayıya çıkardı (58-44). Ancak çeyreğin sonlarına doğru hücumlardan boş dönmeye başlayan Siyah Beyazlılarımız karşısında yakaladığı fırsatları sayıya çeviren Lokomotiv Rostov arayı kapatmayı başarsa da son çeyreğe Takımımız 69-66 galip girdi.
Oldukça çekişmeli geçen son periyotta Lokomotiv Rostov’un öne geçme çabalarını güçlükle engellemeye çalışan Ekibimiz, son 5 dakikasına 77-76 önde girdiği mücadelede üstünlüğü tekrar eline alamadı ve turnuvanın ilk maçını 86-84 kaybetti.
Maçın en skorer ismi 25 sayı atan Lokomotiv Rostovlu Alexandar Chapin olurken, Siyah Beyazlılarımız’da en skorer oyuncusu 22 sayı atan Chatman oldu.
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, turnuvanın ikinci maçında yarın (27 Eylül) saat 17.00’de Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Kadir Has Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler