HABERLER

17.09.2009

İsmail Köybaşı

Cola Turka ile Soru Cevap bölümümüzün konuğu olan İsmail Köybaşı, taraftarlarımızın gönderdiği soruları yanıtladı:


Futbolcu olmasaydın ne olurdun?
Ercan Tatar, Serhat Serhat

Hayalim her zaman futbol olduğu için başka hiçbir meslek dalını düşünmedim.
Hedefin Beşiktaş’ta oynamak mıydı yoksa Beşiktaş’tan teklif geldiği için mi geldin?
Nafize Atok

Üç büyükler içinde Beşiktaş benim önceliğimdi. Önceliklerim arasında Beşiktaş her zaman vardı. Hedefim de burada oynamaktı zaten.
Beşiktaş’ta oynamak nasıl bir duygu? Küçükken hangi takımlıydın? Ailende Beşiktaşlılar var mı?
Kartal Meriç, Oktay Otukçu, Erhan Ercan, Seda

Beşiktaş’ta oynamanın nasıl bir duygu olduğu anlatılmaz, yaşanır. Bunu sadece oynayanlar tadabilir. Futbol oynayan her insanın yaşamasını istediğim, inanılmaz bir duygu Beşiktaş’ta oynamak. Ailemin çoğu da benim gibi Beşiktaşlı.
Hedefin Nouma, İbrahim. Üzülmez, Takoz Recep vs. gibi efsane olmak mı yoksa Avrupa’da oynamak mı? Cevabın evetse hangi takımı istersin?
Ömer Zeybel, Emre Kurşun, Uğur Balcı, Zülküf Are

Öncelikli olarak kendime “Beşiktaşlı İsmail” dedirttirmek istiyorum. Hedeflerimi bulunduğum noktaya ve zamana göre belirlerim. Buradaki ilk hedefim bu takımda kalıcı olmak.
Genç yaşta milli takıma seçilmek nasıl bir duygu?
Cem Güven

Milli takım her zaman hedeflerim arasında vardı. Orada olmak gerçekten çok farklı bir şey. O bayrak altında Türkiye’yi temsil etmek bizler için gurur verici. Bize düşen de ülkemizi mahcup etmemek.
Şampiyonlar Ligi seni heyecanlandırıyor mu?
Çağıl Özboz

Kesinlikle heyecanlandırıyor. Ama tatlı bir heyecan bu, Şampiyonlar Ligi’yle çok fazla alakası yok. Hazırlık maçına çıkarken bile o tatlı heyecanı yaşamanız gerekiyor. Zaten bu heyecanı kaybetmişseniz futbola dair çok şeyi de kaybetmişsiniz demektir.
Bu kadar yüksek maliyetle Beşiktaş gibi büyük bir takıma gelmek üstünde bir baskı yaratıyor mu? Beşiktaş'taki hedeflerin nelerdir?
Kadir Balcıoğlu, M. Bayrakçı, Hüseyin Küpeli

Hayır, herhangi bir baskı oluşturmuyor. Zaten bu tür konulara ben girmem. Futbolcunun bu tür konulara karışması yanlış bir durum diye düşünüyorum. Bizim işimiz sahaya çıkınca gerekeni yapmaktır. Beşiktaş’taki hedefim de “Beşiktaşlı İsmail” diye anılmak diyebilirim.
İbrahim Üzülmez’den formayı kapabilecek misin?
Alper Solmaz

Aramızda tatlı bir rekabet var. İkimiz de çok iyi çalışıyoruz. Kendisi de bana yardımcı oluyor. Kime görev verilirse en iyisini yapmak için uğraşıyor zaten. Tabii ki bu formayı kapmak da benim elimde, çalışmalarımla alakalı bir durum. Ben de var gücümle çalışıyorum.
Beşiktaş’a gelmende ve burada oynamanda en büyük etken nedir?
Sadiq Novruzov

Ben zaten Beşiktaşlıyım bunun yanında en başta ailemin, bana değer veren abilerimin ve futbolumun gelişimine katkı sağlayan hocalarımın etkisi çok büyüktür.
Beşiktaş’tan ilk teklif geldiği zaman neler hissettin, nasıl bir duyguydu?
Mmmatias, Yavuz Selim Özer

Anlık bir şey oldu. Basın aracılığıyla takip ediyorduk. Bir anda telefon geldi ve 1 dakika içinde gerçekleşti transfer. Başkanımız aradı ve “Seni Beşiktaş’a verdim, senin mürüvetin, mutluluğun, bizleri orada temsil etmen için seni verdim” dedi. Bir anda transfer oldum yani.
Taraftarımız hakkında ne düşünüyorsun? En beğendiğin tezahürat hangisi?
Necati Gizir, Ali Öğünç

Onların destekleri unutulmaz. İnsanın tüylerini diken diken edebilen bir taraftar grubu var Beşiktaş’ın. Onların orada durmaları bile yetiyor aslında. Bana besteledikleri tezahürat çok hoşuma gidiyor. 
Uyum dönemini atlattın mı? Takımda en iyi kiminle anlaşıyorsun?
Nazlı Ünal

Burada bir aile ortamı vardı ve ben de gelince doğrudan bu ortamın içine girdim. O yüzden pek fazla uyum sorunu yaşamadım. İkili ilişkilerim herkesle çok iyi, herkesle iyiyim yani.
Takım içinde en beğendiğin futbolcu kim?
Ümit Yurtseven

Ekstra özelliklere sahip olan futbolcularımız var ama isim vermek yanlış olur. Herkes yetenekli ki Beşiktaş forması giyiyorlar. Böyle olmasa Beşiktaş’ta olmazlardı zaten. Herkesin kendine göre ayrı yetenekleri var.
Bir bekin öncelikli görevi savunma yapmak mıdır, hücuma çıkmak mıdır? En beğendiğin sol bek kim?
Anıl Demirci

Bu oynadığınız takıma göre değişir. Üç büyüklerden birindeyseniz oyunun iki tarafını da oynamanız gerekmektedir. Beklenti budur çünkü. En çok Evra ve Cole’u beğeniyorum. Gaziantepspor’daki Ivan De Souza da beğendiğim isimlerden birisi. Aslında çok fazla sayıda beğendiğim sol bek var.
İbrahim Üzülmez’le aranızdaki rekabet nasıl gidiyor? Formayı kaybetmekten korkuyor musun?
Gökhan Dura

Ben formayı kaybetmekten korkmam. Oynasam da oynamasam da gerektiği gibi çalışırım.
Genç yaşta Beşiktaş’a geldin. Buralarda olmanı neye borçlusun?
M. Kurt

Hırs, istek ve azme borçluyum.
Transferinden sonra nasıl tepkiler aldın?
Arzu Duru

İnanılmaz güzel duygular yaşıyordum o günlerde. O sıralar herkes Beşiktaş’a gidiyorsun, kalıcı olmalısın türünde şeyler söylüyordu. Ben de zaten bunun bilincindeydim. Beşiktaş’a geldik ama asıl iş şimdi başlıyor. Bundan sonra yapacaklarımla Beşiktaş tarihindeki yerimi almak istiyorum.
BJK İnönü Stadı’na çıktığın zaman neler hissettin?
Onur Aydemir, Ezgi Kutluer

İlk kez Catania maçında çıktım İnönü’ye. O günü hiçbir zaman unutamam herhalde. O maçta taraftar yoktu deniliyor ama ben çok etkilendim.
Bu çıkışında ailenin yanında başkalarının da payı var mı?
Umut Ayaz

Tabii ki, ailemin yanı sıra Trabzonsporlu Selçuk İnan, Denizlisporlu Mehmet Çoğum, Maltepespor’daki Ali Yıldırım, Ünyespor’daki Selahattin Yılmaz, Nurullah Sağlam, Erol Azgın, altyapı hocalarım, İskenderun’daki eski kulübümün de gelişimimde katkısı vardır. Hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum.
Beşiktaş taraftarlarıyla ilgili eski takım arkadaşlarınla neler konuşuyordun?
Sedat Saydan

“Orada olmak nasıl bir duygudur, Beşiktaş’ta oynasak o taraftarın hakkını ödeyebilir miyiz” diye çok konuşurduk kendi aramızda.
Hücumda mı yoksa defansta mı daha verimli olacağını düşünüyorsun?
Aral Art, İsmet Yıldırım

Benim için her iki yön de uygundur, iki tarafta da verimli olurum.
Beşiktaş’a transferinden sonra yakın çevrende size karşı olan davranışlarında bir değişiklik oldu mu?
Nacves Ives

Bana karşı bir değişiklik yok. Zaten beni bilen Beşiktaşlı İsmail diye değil, normal İsmail diye biliyor. Zaten bir kişi bana Beşiktaş’ta oynuyorum diye ilgi gösterecekse istemiyorum ben o ilgiyi. Kişiliğimle değerlendirilmek isterim.
Hangi futbolcularla daha iyi anlaşıyorsun?
Mehmet Cevahir Mansuroğlu, Tuğçe Da Silva, Kardelen Cansunar, Erkut Açıkgöz

Herkesle aram çok iyi, bir ayrım yapamam.
En beğendiğin forma hangisi?
Tarık Turan

Çubuklu formayı daha çok beğeniyorum.
Anadolu Lisesi’nden mezun olmanın futboluna bir katkısı olduğunu düşünüyor musun?
Ogün Çalışkan

Bunu bana okuldaki hocalarım da söylüyordu. “Derslerindeki başarılar futboluna yansıyor, futbolundaki başarın da derslerine yansıyor” demişlerdi. Anadolu Lisesi’nin katkısı vardır mutlaka.
Genç yaşta Beşiktaş’a gelip şimdi isimleri okunmayan bir sürü futbolcu var. Beşiktaş’ın unutulmazları arasına girmek için neler yapmayı düşünüyorsun?
Çağdaş Yıldırım

Oynarken de oynamazken de tek bildiğim şey inanarak çalışmaktır. Bu çalışmanın karşılığı bir gün mutlaka alınır.
Örnek aldığın bir futbolcu var mı?
Kadir Karabulut, Hilmi

Gaziantepli Ivan De Souza’nın futbolunu örnek alırım, Selçuk İnan ve Mehmet Çoğum’un da kişiliklerini örnek alırım.
Maçlara çıkarken uğuruna inandığınız eşyalarınız var mı?
Koray Ertuğ

Herhangi bir şey yok.
Boş tribünler karşısında oynamak nasıl bir duygu? Nasıl bir kişiliğin var kendini biraz tanıtır mısın?
Y. Emre Kaya

Mutlaka kötü bir şey ama Beşiktaş taraftarları tribünler boşken de boş bırakmıyor. Astıkları pankartlarla, yazılarıyla yanımızda olduklarını hissettiriyorlar. Öbür soruya geçersek; öncelikle herkesle diyalogu olan birisiyim, kimseyi küçümsemeyi sevmem. Çalışması seven, planlı, programlı yaşayan kendi halinde birisiyim.
Dünya Kupası’na katılma şansımızı değerlendirir misin?
Sadettin Uzun

Bosna-Hersek maçı bizim için tarihi maçlardan birisiydi. O maçı alsaydık işimizi çok kolaylaştıracaktık ama olmadı. Şu anda bizim Dünya Kupası’na gidip gidemememiz başkalarının elinde, onların alacağı sonuçlara bağlı. Ama ben şansımızın devam ettiğini düşünüyorum. Çünkü o takımlar bizden iyi takımlar değiller, o şans mutlaka bize gülecek ve gruptan çıkacağız.
Beşiktaş’ın ve milli takımın 10 yıllık sol bek yükünü çekeceğin söyleniyor. Bu seni nasıl etkiliyor, baskı altına mı alıyor, yoksa özgüvenini mi arttırıyor?
Bilgi G.

Bu tabii ki özgüvenimi arttırıyor, hiç baskı altına almıyor beni.
Kaç yabancı dil biliyorsun?
Koray Kardelenci

İngilizce ve Arapça biliyorum.
Yeni bir takıma transfer olan futbolcu ne gibi zorluklar yaşıyor?
Orhan Çalinaltı

Ben yaşamasam da uyum süreci denilen bir şey var. Arkadaşlıklar, diyaloglar konusunda sıkıntılar yaşanıyor ama ben bu tür zorluklarla pek karşılaşmadım.
Bu yıl sezona iyi bir başlangıç yapamadık. Bunu neye bağlıyorsun?
Bekir Avinç, Alperen Can

Üzerimizdeki şanssızlığa bağlıyorum. Ben böyle bir şey görmedim. Gaziantepspor maçında 110 kere ceza sahası içine girmişiz ve 1 gol bulamamışız. Bu tamamen şanssızlığı gösteren bir şey. Top mu sevmiyor bilmiyorum. Üzerimizde büyük bir şanssızlık var.
Gaziantepspor'da oynarken A Milli Takıma çağrılmazken, Beşiktaş ile anlaştıktan sonra, açıklanan ilk A Milli Takım kadrosuna çağrılmanı nasıl değerlendiriyorsun?
Hüseyin Küpeli
 
Oradayken de çağrılacağım konuşuluyordu ama kısmet işi bunlar; burada daha iyi, daha oturaklı gördüler demekki. Benim bu konuda söyleyecek çok fazla bir şeyim yok aslında. Çağırdıkları müddetçe seve seve gidip görevimi yaparım.
Günlük hayatta karşılaştığın taraftarlarımızın sana tepkisi nasıl oluyor, gülümseten olaylarla karşılaşıyor musun?
Ezgi Kutluer

Beni sevdiklerini, benden çok şey beklediklerini söylüyorlar. Bu da ayrı bir güvene sebep oluyor bende. Şimdilik komik, gülümseten bir şey yaşamadım.
G. Antepspor maçında rakip takımın yedek kulübesinden su içince “Kendisi Beşiktaş’ta aklı Gaziantep’de” diye yorumlandı. Ne söylemek istersin bu durumla ilgili?
Semra Doğan

Bu konu beni çok sinirlendirmişti. Ben Gaziantepspor’dayken çok kez de Beşiktaş yedek kulübesinden su içtim. Böyle söyleyenler bunu nasıl yorumlayacak acaba. Bana onlar daha yakındı ve o taraftan istedim suyu, ayrıca istesem nolur. Bu zaten her maçta olan bir şey. O maç 0-0 değil de 1-0 galibiyetimizle bitseydi böyle bir şey konuşulmayacaktı bile ama maalesef burada bu böyle.
Şampiyonlar Ligi ile ilgili neler düşünüyorsun?
Melis Duran

Orada sadece Beşiktaş’ı değil, Türkiye’yi de temsil ediyoruz. Manchester United’a 1-0 yenildik ama oynadığımız futbol, verdiğimiz mücadeleye bakarsak bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Bizim tek ihtiyacımız gol, o da gelince her şey değişecek.
Old Trafford’da oynayacak olman seni heyecanlandırıyor mu?
Öztürk Yıldırım
Her futbolcu orada oynamak ister ama Old Trafford’da oynayacağım diye öyle aman aman bir heyecan yapmıyor. Zaten tarzım öyle değil benim. Orada Türkiye’yi temsil etmek beni heyecanlandırıyor sadece.

Diğer Haberler